کاهش ۵ میلیونی وام به زلزله زدگان صحت ندارد

    کد خبر :220951

با گذشت بیش از 3 ماه از زلزله کرمانشاه همچنان تعداد زیادی از مردم در چادر زندگی می‌کنند. در این شرایط کاهش دمای هوا و سرما زندگی را برای آن‌ها دشوارکرده، به‌طوریکه آبگرفتگی چادر‌ها و نبود برخی امکانات بهداشتی به یکی از مشکلات اصلی زلزله زدگان کرمانشاه تبدیل شده است.

در همین حال اخیراً ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد درازای اهدای کانکس به مردم سرپل ذهاب 5 میلیون تومان از وام شان کم خواهد شد. این ویدئو پدر و پسری را نشان می‌دهد که همچنان در چادر زندگی می‌کنند. آن‌ها می‌گویند با این‌که کانکس‌های خالی دولتی در 50 متری آن‌ها قرار دارند اما مسئولان به ازای دریافت هر کانکس 5 میلیون تومان از وام شان کم می‌کنند. این اظهارات درحالی بیان می‌شود که «اکبر سنجابی» فرماندار سرپل ذهاب در گفت‌و‌گو با «ایران» ضمن رد این ادعاها می‌گوید: به هیچ وجه به خاطر دریافت کانکس از مبلغ وام مردم کم نمی شود.

هم‌اکنون در منطقه سرپل ذهاب اسکان موقت به دو صورت انجام می‌شود. خانواده‌هایی که کانکس می‌گیرند و خانواده‌های که پول کانکس دریافت می‌کنند. بنابراین مردم می‌توانند تقاضای دریافت کانکس یا 5 میلیون تومان پول نقد کنند. او می‌افزاید: ما به مردم حق انتخاب داده‌ایم که میان وجه نقد و کانکس یکی را انتخاب کنند و هیچ اجباری وجود ندارد.

فرماندار سرپل ذهاب درباره وام‌هایی که به زلزله زدگان کرمانشاه توسط دولت پرداخت می‌شود می‌گوید: به غیر از هزینه‌ای که برای اسکان موقت به خانواده‌ها پرداخت می‌کنیم،
6 میلیون تومان نیز کمک بلاعوض به آنها می‌دهیم. حدود 40 میلیون تومان هم برای وام ساخت خانه هایشان پرداخت می‌کنیم. همچنین مبلغی هم به عنوان کمک معیشت، بلاعوض به آن‌ها داده می‌شود. این کمک توسط بنیاد مسکن تأمین شده و حدود 2 میلیون تومان است.

او در ادامه می‌گوید: حدود 3600 نفر مبلغ 5 میلیون تومان را دریافت کردند و به هزار وصد نفر هم کانکس اهدا شده است. باقی مردم نیزتصمیم‌گیری نکرده‌اند. در صورتیکه این افراد مراجعه کنند و انتخاب شان را اعلام کنند به آن‌ها پول یا کانکس داده می‌شود.

سنجابی با اشاره به این‌که پس از اعلام هر خانواده 72 ساعت بعد 5 میلیون تومان به حساب شان واریز خواهد شد، می‌افزاید: به‌طور قطعی خانواده‌هایی که درخواست گرفتن پول به جای کانکس دارند می‌توانند در چادر زندگی کنند. چراکه این هزینه تنها بابت اجاره بها به آن‌ها پرداخت شده است.

او با بیان این‌که اسکان موقت به صورت تقریبی در کرمانشاه به پایان رسیده است، توضیح می‌دهد: هم‌اکنون در سرپل ذهاب و روستاهای اطراف ساخت و سازها را شروع کرده‌ایم. در کنار آن در حال بررسی روستاها هستیم تا بررسی کنیم که مردم به‌طور کامل اسکان‌های موقت دریافت کرده باشند. ممکن است افرادی وجود داشته باشند که تازه از بیمارستان ترخیص شده باشند یا به تازگی به روستا بازگشته باشند.

سنجابی با تأکید بر این‌که ساخت و ساز در بیش از 2 هزار واحد روستایی آغاز شده است، می‌گوید: امیدواریم تا پایان خردادماه سقف این خانه‌ها نصب شود. شاید شروع ساخت و سازها در منطقه شهری کمی طولانی‌تر شود. چراکه در این منطقه ابتدا باید خاک منطقه را آزمایش می‌کردیم. خوشبختانه جواب آزمایش خاک مثبت بوده و می‌توان ساخت و ساز‌ها را شروع کرد.

فرماندار سر پل ذهاب بیان می‌کند: به تازگی نیز میان نظام مهندسی، بنیاد مسکن و شهرداری توافقات لازم صورت گرفته است. هم‌اکنون فرآیند صدور مجوز ساخت در شهر نیز صادر شده و مردم می‌توانند با دریافت وام‌های خود شروع به ساخت و ساز کنند.همچنین اقساط وام‌های مردم نیز آماده شده و امیدواریم هرچه سریع‌تر ساخت و ساز‌ها آغاز شود.

35 هزار زلزله زده سرپل ذهابی در کانکس اسکان موقت یافتند

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلان غرب در مجلس شورای اسلامی هم معتقد است با وجود تلاش‌های صورت گرفته برای ساماندهی وضعیت زلزله‌زدگان سرپل ذهاب، هنوز مردم این شهرستان در وضعیت نابسامانی به سر می‌برند.

«فرهاد تجری» در مصاحبه با ایرنا در خصوص وضعیت اسکان موقت مردم زلزله زده، اعلام کرده است:« با گذشت حدود سه ماه از زلزله 7.3ریشتری 21 آبان، تاکنون 35 هزار تن از اهالی این شهرستان در کانکس اسکان موقت یافته‌اند.» تجری با اشاره به برنامه‌ریزی غلط بنیاد مسکن برای ساخت سرپناه و بازسازی واحدهای مسکونی زلزله‌زدگان، افزود: با این روند بخشی از مردم هنوز بدون کانکس و در چادرها زندگی می‌‌کنند. 18 هزار و 258 واحد مسکونی توسط کارشناسان ستادهای معین بنیاد مسکن در سطح شهرستان زلزله زده سرپل ذهاب ارزیابی خسارت شده است.

در 45 روز تعداد 15 هزار کانکس در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه نصب شد

روزنامه ایران:«اسماعیل نجار»، رئیس سازمان مدیریت بحران نیز روز پنجشنبه در دیدار با آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به این‌که در مدت 45 روز با تلاش‌های صورت گرفته تعداد 15 هزار کانکس در مناطق زلزله زده کرمانشاه نصب شده است، گفت: پس از وقوع زلزله با سرعت شورای عالی مدیریت بحران در جهت ساماندهی امور با حضور مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی تشکیل شد. در بررسی‌های میدانی در منطقه زلزله زده از 120 هزار واحد مسکونی تعداد 19 هزار واحد سالم بود.

نجار افزود: در این زلزله در حدود 95 هزار چادر بین آسیب دیدگان توزیع شد و با کمک‌های مردمی بخش زیادی از نیازهای اولیه مرتفع گردید. توجه به استاندارد و رعایت ضوابط در ساخت و ساز نقش مهمی در کاهش تلفات و خسارات در زلزله دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید