کارشناس آمریکایی: چرا استراتژی دونالد ترامپ در برابر ایران شکست می‌خورد؟

    کد خبر :487841
کارشناس آمریکایی

یک تحلیلگر آمریکایی گفته انتقادات علنی ترامپ از ایران و زورگویی او به متحدان کشورش برای اتخاذ اقداماتی علیه ایران از جمله عواملی هستند که شکست استراتژی او در برابر ایران را رقم خواهند زد.

به گزارش فرارو، این روز‌ها مقامات آمریکایی به شدت مشغول افزایش فشار‌ها بر ایران هستند. امروز (چهارشنبه) به میزبانی مشترک آمریکا و لهستان در ورشو، نشستی با حضور نمایندگان ده‌ها کشور و با محوریت ایران برگزار می‌شود. قرار است از جانب آمریکا، مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور، مایک پومپئو، وزیر خارجه، و جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شرکت و سخنرانی کنند.

کنفرانس ورشو بخشی از تلاش‌های آمریکا برای ایجاد اجماع جهانی علیه ایران است. آمریکا پس از خروج از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، علیه ایران «کارزار فشار حداکثری اقتصادی» به راه انداخت که برخی ناظران معتقدند این کارزار بدون حمایت بین المللی موفق نخواهد شد.

همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران، تنش‌ها بین تهران و واشنگتن به اوج خود رسیده است. جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، با انتشار ویدئویی گفته او فکر نمی‌کند که نظام ایران سالگرد‌های زیادی جشن خواهد گرفت. ترامپ هم اخیرا به زبان فارسی توئیت تندی علیه جمهوری اسلامی منتشر کرد. ترودی روبین، تحلیلگر آمریکایی، طی یادداشتی در روزنامه فیلادلفیا اینکوایرر، تصریح کرده که دولت ترامپ به رغم همه این فشارها، نمی‌تواند یک استراتژی کارآمد علیه ایران طراحی کند. او سپس به دلایل ناکامی استراتژی ترامپ در برابر ایران پرداخت.

روبین با بیان اینکه اعمال فشار بر نظام ایران محور اصلی استراتژی خاورمیانه‌ای ترامپ شده است، نوشت: «رئیس‌جمهور (ترامپ) و مقامات بلندپایه او آشکارا نشان داده‌اند که هدف اصلی آن‌ها تغییر رژیم است. بولتون حتی در سال ۲۰۱۷ برای یک گروه اپوزیسیون منزوی ایرانی پیش بینی کرده که رژیم تهران در (سال) ۲۰۱۹ سقوط خواهد کرد.»

از دیدگاه روبین، این نوع «تفکر جادویی» در برابر ایران، سیاست ترامپ را به شکست می‌کشاند و به جای اینکه مانع رفتار ایران شود، آمریکا را در مسیر ناکامی قرار می‌دهد. یکی از دلایل این ناکامی این است که پاسخ آمریکا به فعالیت‌های ایران متناقض بوده است. کاخ سفید به جای همکاری با متحدان عرب و اروپایی برای مقابله با ایران، آن‌ها را به مقابله مستقیم با ایران مجبور می‌کند. مضاف بر این، آمریکا درخواست‌های حداکثری از ایران مطرح کرده که مقامات ایران بدون انجام خودکشی نمی‌توانند آن‌ها را قبول کنند.

روبین در ادامه به مواضع اروپایی‌ها پرداخت و افزود: «متحدان کلیدی‌مان، بریتانیا، آلمان و فرانسه، خواستند توافق هسته‌ای را حفظ کنند و در عین حال، ایران را برای امضای یک توافق دیگر که نقاط ضعف توافق (هسته‌ای) را حل می‌کند، تحت فشار قرار دهند.» به گفته روبین، این متحدان آماده بودند به ترامپ در اعمال فشار بر ایران به خاطر مسائل منطقه‌ای ملحق شوند. اما ترامپ، توافق هسته‌ای را لغو و ادعا کرد که او با تهدید هسته‌ای ایران مقابله می‌کند. زمانی که روسای اطلاعاتی‌اش گفتند ایران به توافق هسته‌ای پایبند است، او آن‌ها را «ساده لوح» و «خاطی» توصیف کرد. نتیجه این بود که ترامپ در ائتلاف اصلی علیه ایران شکاف ایجاد کرد. اروپایی‌ها دنبال راه‌هایی هستند تا تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور بزنند.

در رابطه با متحدان عرب آمریکا روبین معتقد است که این متحدان یا مثل عراق با آمریکا در اعمال فشار بر ایران همراهی نمی‌کنند یا مثل محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در یمن افتضاح به بار آورده و از این طریق نفوذ ایران در آنجا را تقویت کرده است.

ترامپ اخیرا گفته نیرو‌های آمریکایی از خاک عراق، ایران را رصد می‌کنند. این اظهارات با واکنش‌های تندی در عراق مواجه شد. برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق، با رد سخنان ترامپ با آمریکا گفته عراق را با مسائل خودتان درگیر نکنید. به نوشته روبین، منظور صالح این است که عراق ۹۰۵ مایل با ایران مرز مشترک و روابط تاریخی دینی دارد و برای عراق به صرفه نیست که در کارزار ضدایرانی ترامپ درگیر شود. بنابراین، زورگویی ترامپ کار نخواهد کرد. در حقیقت، انتقاد علنی ترامپ از ایران و درخواست‌هایش از متحدان برای پیوستن به کارزار ضدایرانی، شکست سیاست او را تضمین می‌کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید