چگونه دونالد ترامپ دو بار نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد؟

    کد خبر :234628

در حالی ‌که فرایند و پروتکل نامزدی و انتخاب نامزدهای جایزه صلح نوبل، یکی از پیچیده‌ترین و سری‌ترین پروتکل‌ها و فرآیندهای شناخته ‌شده است، روزنامه نیویورک‌تایمز به موضوعی جالب‌توجه اشاره کرده است: نامزدی دونالد ترامپ برای دریافت جایزه صلح نوبل؛ آن‌ هم دو بار!

نیویورک‌تایمز اشاره می‌کند، مجموعاً 329 نامزد دریافت جایزه صلح نوبل – 217 فرد و 112 نهاد – امسال برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد شده‌اند. جایزه‌ای که قرار است برنده نهایی آن در ماه اکتبر 2018 معرفی شود. هویت نامزدهای دریافت این جایزه مخفی و سری است و درواقع کمیته نروژی نوبل که مسئول اهدای جایزه است، طی 50 سال گذشته، همواره از افشای این مسأله ممنوع بوده است.

اما برای اولین بار در این تاریخ کمیته جایزه نوبل مجبور به آن شده که غیرمتعارف اقدام به افشای این مسأله کند که نام دونالد ترامپ به ‌عنوان نامزدی برای دریافت جایزه صلح نوبل مطرح شده است. البته به گفته این کمیته، به شکلی جعلی و ساختگی! این مسأله برای تحقیق و تفحص به شکل یک پرونده جدی در اختیار پلیس نروژ قرار گرفته است!

به گزارش تابناک نکته جالب‌تر در این میان آن است که این جعل نام دونالد ترامپ به‌عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل نه یک ‌بار، بلکه دو بار رخ‌ داده است. دبیر کمیته پنج نفره جایزه نوبل بیان کرده که ظاهراً سال قبل نیز نام دونالد ترامپ برای دریافت این جایزه جعل شده بوده و این مسأله نیز به پلیس ارجاع شده است؛ این موضوع در سال گذشته در اختیار افکار عمومی قرار نگرفته بود.

رئیس پلیس بخش جرایم اقتصادی پلیس اسلو، بیان کرده که از پاییز سال گذشته، کارآگاهان با اف بی آی در ارتباط بوده‌اند که خود بیانگر این است که جعل نام دونالد ترامپ، سازمان‌یافته در داخل ایالات‌متحده صورت گرفته است. به عقیده وی، در هر دو مورد یک نهاد یا فرد یا سازمانی از افراد در این جرم دخیل هستند.

رئیس پلیس بخش جرایم اقتصادی پلیس نروژ بیان کرده که در مورد اول این مسأله به دادگاه ارجاع شده بود و در این مورد نیز قرار است موضوع بعد از تحقیقات پلیسی در اختیار دادگاه قرار بگیرد.

در فرآیند نامزدی دریافت جایزه صلح نوبل، اشخاص و افراد زیادی از جمله رؤسای دولت‌ها، وکلا و وزیران دولت‌ها از کشورهای سراسر دنیا برای دریافت این جایزه تأیید می‌شوند. همچنین در میان نامزدها می‌توان به اعضای دادگستری بین‌المللی، اعضای داوری بین‌الملل، اعضای نهاد حقوق بین‌الملل، اساتید تاریخ، جامعه‌شناسی، حقوق، فلسفه، فنّاوری و الهیات، رؤسای نهادهای تحقیقات در زمینهٔ صلح و سیاست خارجی و همچنین دریافت‌کنندگان سابق جایزه صلح نوبل اشاره کرد.

تاکنون چهار رئیس‌جمهور از ایالات‌متحده موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شده‌اند که آخرین آن‌ها باراک اوباما در سال 2009 بود. جیمی کارتر در سال 2002 دو دهه بعد از خروجش از کاخ سفید، موفق به دریافت این جایزه شد. اولین بار باراک اوباما در سال اول ریاست جمهوری خود نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد که در آن زمان به دلیل حضور آمریکا در عراق و افغانستان این مسأله با انتقادات زیادی روبه رو شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید