چگونه به خوشبختی واقعی برسیم؟

    کد خبر :908006

2 نوع خوشبختی وجود دارد؛ در حالی که برخی از شما به دنبال نوع اشتباهی از خوشبختی هستید ؛ معنای واقعی اصطلاح خوشبختی و چگونه دستیابی به آن، قرن ها بحث مستمر بین فیلسوفان بوده است.

رسیدن به خوشبختی

دانشمندان معتقدند که انواع مختلفی از خوشبختی وجود دارد و تحقیقات نشان می ‎دهد که چگونه می ‎توانیم به هر یک از انواع آن برسیم. در حال حاضر اعتقاد بر این است که دو نوع خوشبختی وجود دارد و ما به دنبال نوع اشتباه خوشبختی هستیم.

انواع خوشبختی واقعی در زندگی

1. خوشبختی مبتنی بر لذت نفسانی:

از زمان یونانیان باستان مسیر سعادت و تعریف آن موضوعی بحث برانگیز در تاریخ بشر بوده است. در آن زمان، نوع اول خوشبختی به عنوان تمایل ذاتی به لذت بردن در زندگی تعریف می ‏‎شد و یک فیلسوف یونانی از قرن چهارم قبل از میلاد، آریستیپوس خوشبختی را به عنوان مجموعه ای از وقایع لذت بخش در زندگی تعریف کرد که این نوع از خوشبختی به آرامش حاصل از وجود اتفاقات مثبت و شادی بخش در زندگی اطلاق می ‎شود.

بسیاری از افراد این نوع از خوشبختی را حاصل یک منبع خارجی می ‎دانند، درحالی که این نوع از خوشبختی به طور کلی به عنوان لذت بردن از طریق احساسات جسمی مانند خوردن غذای خوشمزه شناخته می‎ شود و این نوع از خوشبختی می‎تواند جلوه هایی مشابه ایجاد کند که ناشی از یک احساس روانی و یا عاطفی باشد که مواردی مانند خرید ماشین جدید، ارتقاء شغلی یا افزایش یافتن دستمزد و یا رسیدن به هدفی خاص نمونه هایی از این موارد هستند و این نوع از خوشبختی، نوعی احساس شادی و لذت زودگذر است، در حالی که دستیابی به نوع دیگر خوشبختی به تلاش طولانی مدت نیاز دارد.

در حالی که فیلسوفان هنوز هم در مورد این نوع از خوشبختی و معنای واقعی آن بحث می ‎کنند، همه آن ها به سه اصل پایبند هستند که عبارتند از:

رضایت از زندگی به صورت لحظه ای و یا دائمی

– داشتن روحیه مثبت

– نداشتن روحیه منفی

2. خوشبختی مبتنی بر اخلاقیات:

خوشبختی مبتنی بر اخلاقیات توسط ارسطو معرفی شد. او احساس می ‎کرد که انسان به چیزی بیشتر از لذت های زود گذر نیازمند است تا هدایت شود و اساسا این عقیده وجود دارد که وقتی فرد احساس کاملی نسبت به خود داشته باشد، احساس خوشبختی و سعادت می ‎کند. طرفداران این فلسفه، خوش بختی را صرفا لذت نمی ‎دانند؛ بلکه خوشبختی را چیزی مبتنی بر اخلاق ، فضیلت ها و پیشرفت نقاط قوت شخصی خود می ‎دانند و آن ها معتقدند که فرد با انجام اقدامات و تصمیمات سازگار با اعتقادات ، اخلاق و شایستگی های خود، سعادت واقعی را به دست خواهند آورد.

با پیشرفت زمانه و جامعه، این فلسفه ذهن بسیاری از افراد را درگیر خود می‎ کند و امروزه، جوامع بر اهمیت پول، کالا های خارجی، اعتبار و مقام تاکید زیادی می ‎کند و این ها همگی بازتاب خوشبختی مبتنی بر لذات نفسانی هستند.

تاثیر انواع مختلف خوشبختی در بدن انسان

دانشمندان با انجام آزمایشات بسیاری بر روی بدن انسان مشاهده کردند که در بدن کسانی که تمایل به خوشبختی مبتنی بر اخلاقیات دارند، التهابات کمتری مشاهده شده است و میزان آنتی ویروس و آنتی بادی بالاتری در ژنوم آن ها دیده شد و در عوض در بدن کسانی که طرفدار خوشبختی مبتنی بر لذات نفسانی بودند، التهاب بیشتر و میزان آنتی بادی و آنتی ویروس کمتری در ژنوم آن ها وجود داشت و این نشان دهنده تاثیر فلسفه های مختلف بر روی بدن افراد است.

رسیدن به خوشبختی تحت تاثیر یک عامل بیرون مانند برنده شدن در یک قرعه کشی بزرگ و یا تشویق شدن توسط کارفرمایتان نیست و از آنجایی که این متغیر ها بیرونی هستند و توسط شما کنترل نمی ‎شوند، در صورت دستیابی به آن ها باید به دنبال رسیدن به اتفاق خوشایند دیگری باشید تا خوشبختی ‎تان دوام داشته باشد (خوشبختی مبتنی بر لذات نفسانی) و در مقابل برای کسی که به دنبال خوشبختی مبتنی بر اخلاقیات است، برنده شدن در قرعه کشی و یا قدردانی شدن توسط افراد دیگر خوشبختی محسوب نمی ‎شود زیرا خوشبختی این افراد تحت تاثیرعوامل بیرونی نبوده و در صورت ارتقاء نقاط قوتشان حاصل می ‎شود.

8 نکته برای رسیدن به خوشبختی

1. اختصاص دادن زمان برای لذت بردن از زندگی:

از لحظه به لحظه زندگی خود لذت ببرید و اتفاقات قشنگ کوچک مانند وزش در یک روز دارای نسیم خنک ، تماشای غروب خورشید و گوش سپردن به صدای آواز پرندگان را نادیده نگیرید.

2. انجام دادن کارهای خیر:

در یکی دیگر از مطالب نمناک هم در این مورد گفتیم که اگر از وضعیت مالی خوبی برخوردارید، به افراد نیازمند کمک کنید. کمک به افراد نیازمند فقط منحصر به پرداخت پول نیست و شامل امور معنوی زیادی می ‎شود که با انجام این کارها احساس شادی و رضایتمندی‎ نسبت به خود در شما تقویت می ‎شود.

3. دوستان خود را عاقلانه انتخاب کنید:

افراد مثبت، پر انرژی و خوشحال به شما در داشتن احساس رضایت در زندگی‎ تان کمک می ‎کنند. معاشرت با کسانی که به شما علاقه دارند و به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می ‎کنند و از موفقیت هایتان خوشحال می ‎شوند باعث افزایش روحیه و سرزندگی شما خواهند شد. همراه بودن با افراد هم فکر، ارزش ها، اعتقادات وعادات شما را به سمت سعادت سوق می دهد.

4. ورزش کنید:

ورزش کردن نه تنها باعث ترشح هورمون شادی در بدن شما می ‎شود، بلکه از بروز افسردگی و بسیاری از بیماری های دیگر نیز پیشگیری می ‎کند.

5. مضطرب نباشید و مثبت نگر باشید:

هر انرژی که به پیرامون خود بدهید، متقابلا از محیط اطراف خود دریافت خواهید کرد.

اگر باور داشته باشید که اتفاقات بدی برایتان رخ می ‎دهد، قطعا برایتان اتفاقات نا گواری رخ خواهد دا و در عوض اگر باور داشته باشید که اتفاقات خوبی در انتظارتان است، قطعا بهترین ها برایتان اتفاق خواهد افتاد.

6. به خواب خود اهمیت دهید:

داشتن خواب کافی برای بهبود عملکرد اعضای بدن ، به ویژه مغز ضروری است و اگر به خودتان فشار بیاورید و استراحت کافی نداشته باشید،احساسات منفی مانند نا امیدی در شما افزایش می ‎یابد و حفظ روحیه مثبت برایتان دشوار خواهد بود.

7. شاد بودن:

شاد بودن یک انتخاب است. هر روز، هر ساعت و هر دقیقه شاد بودن را انتخاب کنید و اجازه ندهید که اتفاقات منفی کوچک باعث تضعیف روحیه تان شود.

8. سرمایه گذاری در رشد خود:

داشتن یک ذهن خلاق به شما امکان می ‎دهد که چیز های جدیدی بیاموزید و اطلاعات بیشتری درباره خود پیدا کنید و در نحوه برخورد با مشکلات و موانع موجود بر سر راهتان خلاقیت به خرج دهید.

چیز جالبی که درمورد رسیدن به خوشبختی وجود دارد این است که رسیدن به آن به دستاورد ها و یا افراد دیگر وابسته نیست و کلید رسیدن به آن در دست خود شماست و فقط کافی است ذهن خود را باز کنید، برخی از عادات اشتباه خود را تغییر دهید و دید تان را نسبت به پیرامون و جهان عوض کنید و مسئولیت طرز فکر خود را بر عهده بگیرید.

نمناک/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید