چه کسی به ساختمان مجلل خیابان جردن می رود؟
تغییرات در صنعت بیمه در حالی کلید خورده که زمزمه هایی از حضور برخی چهره های بیمه ای در سمت سکانداری ریاست بیمه مرکزی شنیده می شود، مدیران سابق بیمه ای که بررسی پرونده مدیریتی انها کارنامه قابل قبولی بدست نمی دهد.
به گزارش عصرخبر، صنعت بیمه پس از استارت خصوصی سازی که با حضور عبدالناصر همتی اغاز شد تا کنون تغییرات مدیریتی مداومی را تجربه کرده ؛ اما واکاوی صنعت بیمه طی ۱۵سال اخیر نشان می دهد که از سال ۸۴ که همزمان با ازاد سازی تعرفه ها بود عملا قطار نظارتی صنعت بیمه از ریل خارج شد . اگر چه بنیان گذاران ازاد سازی نرخ ها با هدف ایجاد فضای رقابتی قدم درین راه نهادند اما عملا از آنجا که با ارتقاء زیر ساختهای نظارتی و توسعه سیستماتیک نظارت همراه نبود ، انچنان چالشی در بازار بیمه فراهم اورد که نوزادی نارس چون بیمه توسعه از ان متولد شد که البته بیمه توسعه تنها فرزند ناقص این بازار نبود.
چالش های بازار بیمه در سایه فقدان نظارت بهینه تا زمان محمد ابراهیم امین تداوم یافت و این فقدان نظارت خود را با انحلال بیمه توسعه نشان داد ،با حضور امین در بیمه مرکزی که همزمان با توقف فعالیت بیمه توسعه بود نظارت سختگیرانه تری اعمال شد تا زمان عبدالناصر همتی که سیاستهای نظارتی با تدوین ایین نامه ای چون حاکمیت شرکتی جهت اصلاح ساختار سهامداری شرکتهای بیمه تداوم یافت.
بررسی عملکرد روسای بیمه مرکزی بیانگر ان است که صنعت بیمه مستقیما تحت تأثیر انتخابهای نه چندان مطلوب واقع شده و حاصل ضعف فنی و عملکردی مدیران ارشد بیمه مرکزی در سالهای ۸۳ تا ۹۱ به غیر از بیمه توسعه ،شرکتهای بیمه ای چون دی و ارمان بوده است که با وجود گذشت سالها همچنان اثار مدیریت غیر فنی به صورت مطالبات معوق ،قراردادهای غیر فنی و توانگری مالی پایین در انها مشهود است.
اما نکته قابل توجه اینجاست که طی روزهای اخیر زمزمه هایی از حضور برخی چهره های بیمه ای برای تکیه بر صندلی ریاست بیمه مرکزی به گوش می رسد که مدیریت نا مطلوب انها بر شرکتهای فوق الاشاره در سایه ضعف نظارتی مشکل افرین شده است.
به نظر می رسد، مسؤولین نظارتی در نهادهای بالادستی چون وزارت اقتصاد باید توجه کنند که زمان آزمون و خطا در صنعت بیمه گذشته و فصل پوست اندازی در بازار بیمه فرا رسیده است، مسلما حضور برخی افراد در سکان ریاست بیمه مرکزی با لابی گری های خاص که کارنامه مدیریتی نا مطلوبی در شرکتهای بیمه داشته اند در شرایط فعلی که صحنه اقتصادی کشور نیازمند تصمیم گیریهای هوشمندانه است، نمی تواند منطقی باشد.
صنعت بیمه نیازمند حضور افرادی با سوابق مدیریتی و اجرایی موفق است تا بتوانند شرایط کسب و کار بیمه گری را در محیط حرفه ای تسهیل بخشیده و از سویی روابط بیمه با سایر نهادها را تعمیق بخشند.