چرا کرونا موجب از کارافتادن اندام‌ها می‌شود؟

    کد خبر :768314

محققان با آزمایش مدل‌های حیوانی گونه‌ای از ویروس کووید ۱۹ را تولید کردند که نشان می‌دهد این ویروس علاوه بر ریه‌ها موجب از کار افتادن اندام‌های بدن نیز میشود.

این مدل نشان می‌دهد که ویروس SARS-CoV-۲ می‌تواند فرایند تولید انرژی در سلول‌های قلب، کلیه، طحال و سایر اندام‌ها را متوقف کند.

تحقیقات پیشین نشان داده بود وجود یک پروتئین انسانی موسوم به ACE۲ در بدن موش‌ها مانع بروز علایم شدید کووید ۱۹ می‌شود. به همین علت محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس، ابتدا پروتئین انسانی ACE۲ را به بدن گروهی از موش‌ها وارد کردند و موش‌ها را طوری مدل سازی کردند که امکان انتقال ویروس در جریان خون آن‌ها فراهم شود.

محققان در این مطالعه سپس وضعیت عمومی سلامت و میزان ژن‌ها و پروتئین‌های مختلف بدن آن‌ها را اندازه‌گیری کردند. ویروس کرونا در بدن انسان از طریق جریان خون به اندام‌های مختلف می‌رسد.

در نتیجه این آزمایش مشخص شد در مدت مدت ۷ روز تمام موش‌های مبتلا به کووید ۱۹ اشتهای خود را به طور کامل از دست دادند و غیرفعال شدند. این موش‌ها به طور متوسط ۲۰ درصد از وزن بدن خود را از دست دادند، اما موش‌های دارای پروتئین ACE۲ توسط ویروس آلوده نشده و وزن خود را از دست ندادند.

علاوه بر این موش‌های آلوده به ویروس دچار تغییر سطح سلول‌های ایمنی، تورم بافت قلب و تخریب بافت طحال شدند. این عوارض در انسان‌های مبتلا به علایم شدید کووید ۱۹ قابل مشاهده است.

به گزارش ایرنا، همچنین مشخص شد ویروس علاوه بر تمام این عوارض قادر است ساختار دی ان ای را نیز تغییر دهد و این امر حتی پس از پاکسازی کامل بدن از ویروس، موجب بروز عوارض پایدار در سلامت می‌شود.
نتایج این مطالعات در توسعه روش‌های درمانی موثر برای کاهش عوارض جانبی کووید ۱۹ موثر است.

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید