چرا در جوانی دچار زانو درد می شویم؟
وی ادامه داد: اگر صدای زانو همراه با درد، محدودیت حرکتی، خشکی صبحگاهی و … بود نیاز به بررسی بیشتری دارد؛ زیرا ممکن است نشانهای از ساییدگی، آسیب و جابهجایی تاندون اطراف مفصل باشد.
احسانی تصریح کرد: روشهایی مانند تغییر سبک زندگی، اجتناب از ورزش سنگین و پرفشار، کاهش وزن و فشار بر زانو، تغذیه سالم، استفاده از توالت فرنگی، اجتناب از ایستادن طولانی مدت و حمل نکردن بار سنگین، جهش و پرش نکردن و همچنین پیاده روی مداوم، دوچرخه سواری آب درمانی و … میتواند از زانو درد بیمارانی که سابقه دردهای غضروفی دارند جلوگیری کند.
وی در ارتباط با بهترین سبک نشستن گفت: نشستن روی صندلی با زاویه ۹۰ درجه به حالت استراحت و ریلکسیشن بهترین سبک بوده، اما نشستن به صورت چهار زانو و به خصوص دو زانو باعث فشار زیاد به غضروف زانو میشود؛ بنابراین هنگامی که دو زانو مینشینیم حدود ۷ برابر وزن بدن برروی غضروف زانو فشار وارد میکند.
این متخصص ارتوپدی ادامه داد: فشار طولانی مدت روی زانو باعث میشود که غضروف، رگ خونی برای تغذیه نداشته باشد و کم تحرکی نیز سبب میشود به مرور زمان غضروف با کوچکترین ضربه و افزایش سن شکننده شود و این مساله شروعی برای آسیب به زانو و آرتروز خواهد بود.
وی در خصوص زانو درد در جوانی گفت: کم تحرکی جوانان و نشستن طولانی مدت آنان در پشت میز باعث میشود که عضلات آنان ضعیف و کم تحرک و موجب ساییدگی پشت استخوان کشکک شود.
احسانی افزود: اندام تحتانی پرانتزی (ژنو واروس و ژنو والگوس) و مشکلات آناتومیک و راستای اندام میتواند با ایجاد درد برای بیمار همراه باشد و از این نظر نیز حتما باید یک بررسی دقیق انجام شود.
وی در پایان گفت: نکته مهم نشستن کودکان کم سن و سال به شکل W است که میتواند در آینده باعث بروز مشکل برای این بچهها شود.