چرا ایران نشست بین المجالس در عراق را جدی نگرفت؟
حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس میگوید: تشخیص رییس مجلس بود که هیات ایرانی در سطح عضو کمیسیون به نشست بینالمجالس عراق اعزام کند.
نشست بین المجالس این دوره در عراق برگزار شد، این نشست اما تفاوتهایی با دورههای قبل دارد؛ نماینده ایران در این دوره حتی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نبوده است. در این نشست نمایندگانی از عربستان نیز حضور داشتهاند. علاوه بر عربستان پنج کشور دیگر (ایران، اردن، کویت، عربستان، سوریه و ترکیه) به عنوان همسایه عراق حضور داشتهاند.
عراق تلاش زیادی کرده نقش میانجی میان ایران و عربستان را بازی کند. بشیر حداد نائب رییس مجلس عراق گفته بود «با برگزاری نشست بین المجالس این پیام مثبت به همه کشورهای همسایه و جهان مخابره میشود که عراق قصد دارد خود را باز بیابد و به فضای عربی و منطقهای خود برگردد و تصور میکند مکان جغرافیایی این کشور روی نقشه مکانی کلیدی برای موازنه قواست» با اینهمه ایران نشست بین المجالس را چندان جدی نگرفت. برخی کارشناسان گفتهاند دلیل حضور ایران در سطح پائین، حضور عربستان بوده است اما حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران نظر دیگری دارد. او میگوید: این تشخیص رییس مجلس بود که هیات ایرانی را در این سطح اعزام کند، البته سطح هیات ایرانی پایین نیست. علاءالدین بروجردی نماینده رئیس مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی است که در این نشست حضور دارد، سالها رئیس کمیسیون بوده است.
به گزارش نامه نیوز،فلاحت پیشه در مورد برخی تحلیلها که حاکی از تلاش عراق برای میانجیگری میان ایران و عربستان از طریق این نشست است، گفت: به هر حال فضای کلی نشست باید دست ما بیاید. ما منعی برای تنشزدایی با عربستان نداشتیم اما موضع عربستانیها تند بوده است.
او در مورد اینکه آیا درخواستی از سوی هیات عربستانی برای دیدار با هیات ایرانی بوده یا خیر، گفت: درخواستی نداشتیم ولی با بقیه هیاتها قرار ملاقات هایی گذاشته شده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در مورد علت اعزام هیات پارلمانی ایرانی به سوریه هم زمان با نشست بغداد گفت: ما هیاتهای متعددی به سوریه فرستادیم. هفت هشت هیات پارلمانی سالانه به سوریه میرود و بحث متفاوتی است. نشست عراق نشست اولی است که ایران در آن حضور پیدا کرده و فضای کلی آن باید دست ما بیاید.