چرایی لزوم تماس پوست به پوست مادر و نوزاد در ساعت اول تولد
رییس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت ضمن تاکید بر ضرورت تماس پوست به پوست و شیر دادن به نوزاد در ساعت اول تولد، از کاهش ۲۰ درصدی مرگ کودکان بر اثر این تجربه طی یک مطالعه خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر سید حامد برکاتی در کارگاه تغذیه با شیر مادر در ستاد وزارت بهداشت ضمن بیان این مطلب، گفت: دستورالعمل این استاندارد در سال ۸۶ ابلاغ شد، ولی هنوز اشکالاتی در اجرا وجود دارد که باید مرتفع شود.
وی افزود: شیرخوردن نوزاد در ساعت اولیه تولد حتی اگر تا یکساعت هم به طول انجامد، باید انجام شود. البته این استاندارد در کشور نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است.
وی بیان کرد: در سال ۲۰۰۷ مطالعهای انجام شد که از بین ۱۹۶ میلیون تولد که ۴ میلیون فوتی داشت، نشان داد اگر این تماس پوستی و شیردهی در ۶ ماه اول انجام شود از مرگ یک میلیون نوزاد جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: در مطالعه ای دیگر در کشور غنا نشان داده شد نوزادی که شیر مادر را پس از ۲۴ ساعت شروع کند، درصد مرگشان ۲.۵ برابر بیشتر می شود.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت، برکاتی گفت: همچنین نشان داده شده که شروع انحصاری تغذیه با شیرمادر در روز اول تولد، موجب پیشگیری از ۱۶ درصد مرگ نوزادان و در ساعت اول منجر به پیشگیری از ۲۲ درصد مرگها میشود.
رییس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت گفت: طی برنامهای از بین ۲۰۰ همکار تعداد ۹۰ همکار ماما، متخصص زنان و پزشک عمومی بر اساس آزمون آسکی انتخاب شدهاند که در آینده ۳۰ نفر از آنان به عنوان مدرس ملی، ۳۰ نفر مدرس منطقهای و دانشگاهی و ۳۰ نفر مشاور تربیت میشوند.