چای کیسه‌ای ممکن است میلیاردها میکروپلاستیک را وارد بدن کند

    کد خبر :1115128
چای کیسه ای

محققان اسپانیایی در یک مطالعه جدید نشان داده‌اند که هر چای کیسه‌ای می‌تواند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را در آبی که در آن قرار می‌گیرد، آزاد کند.

به گزارش  تسنیم، تحقیقی که توسط تیمی از محققان دانشگاه بارسلونا (UAB) انجام شده، نشان می‌دهد که هر چای کیسه‌ای می‌تواند میلیاردها ذره میکروپلاستیک (MNPL) را در هر میلی‌لیتر آبی که در آن غوطه‌ور می‌شود، آزاد کند. این یافته‌ها شاید در ابتدا زیاد به نظر نرسند، اما با پژوهش‌های پیشین که تأثیر دمای بالا بر پلاستیک‌ها را بررسی کرده‌اند، همخوانی دارند، به ویژه همان‌طور که در مورد ظروف پلاستیکی که در مایکروویو استفاده می‌شوند، مشاهده شده است.

بر اساس گزارش ساینس آلرت، محققان با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته علمی، تصویری دقیق از خواص شیمیایی و فیزیکی ذرات آزاد شده از کیسه‌های چای تهیه کردند. در این مطالعه، سه نوع مختلف کیسه چای مورد آزمایش قرار گرفت.

کیسه‌های چای پلی‌پروپیلن حدود ۱.۲ میلیارد ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه متوسط آن‌ها ۱۳۶.۷ نانومتر بود.

کیسه‌های سلولزی به طور متوسط ۱۳۵ میلیون ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه آن‌ها حدود ۲۴۴ نانومتر بود.

کیسه‌های نایلونی نیز به طور معمول ۸.۱۸ میلیون ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه متوسط آن‌ها ۱۳۸.۴ نانومتر بود.

محققان همچنین بررسی کردند که چگونه این ذرات میکروپلاستیک با سلول‌های روده انسان تعامل دارند. نتایج نشان داد که ذرات میکروپلاستیک می‌توانند به سلول‌های تولیدکننده موکوس (مخاط) نفوذ کرده و به هسته سلول برسند!

در مقاله‌ای که محققان منتشر کردند، آمده است که ترکیب میکرو و نانوپلاستیک‌ها تأثیر زیادی بر تعاملات زیستی دارد. این تأثیرات می‌تواند به تغییرات در ارگان‌ها، بافت‌ها و سلول‌ها منجر شده و اثرات بلندمدتی مانند سرطان‌زایی را به همراه داشته باشد.

میکروپلاستیک‌ها قطعات ریز پلاستیکی هستند که می‌توانند خطراتی جدی برای محیط زیست و سلامت انسان‌ها به وجود آورند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید