چادرملو، پیشگام در بومی سازی

    کد خبر :586830

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از ورود این شرکت به فاز جدیدی از مدیریت پروژه‌ها خبر داد.

محمد نوریان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در جمع اصحاب رسانه افزود: در چادرملو همیشه تلاش بر این بوده که به سمت بومی سازی حرکت کنیم به طوری که مطابق آمارها از سال 84 تاکنون بیش از 11 هزار قطعه را که موردنیازمان بوده بومی‌سازی کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در ادامه خاطرنشان کرد: در همین مدت نیز تعدادی از کارخانه‌های جدیدالتاسیس نیز از خطوط ارتقا یافته توسط چادرملو که دانش آن نیز به این شرکت تعلق دارد بهره برده‌اند.

نوریان گفت: سه خط اولیه تولید در چادرملو که شرکت ژاپنی Cobe steel  طراحی کرده بود با همکاری شرکت فکور صنعت با ارتقای ظرفیت در این مدت همراه شدند به طوری که ظرفیت 7/1 میلیون تنی را به ½ میلیون تن ارتقا دادند و در خط پنجم می‌‌توان به صراحت گفت که طراحی و ساخت و نصب به تولید کامل در داخل ایران و با تکیه بر همین دانش بومی به انجام رسید.

وی گفت: در انجمن آهن و فولاد نیز سایتی تدارک  داده شده که شرکت‌ها بتوانند از وجود قطعات و دانش فنی ساخته شده مدیران خبردار باشند و آنچه نیاز دارند را از داخل کشور تامین کنند.

مدیرعامل شرکت چادرملو در خصوص ذخیره معدن و تامین نیاز اولیه با توجه به تکمیل زنجیره ارزش در این شرکت خاطرنشان کرد: نگرانی از بابت معدن نداریم با توجه به اینکه مجوز بهره‌برداری از معدن D19 نیز اخذ شده بنابراین این موضوع کاملا مدیریت شده است.

وی ادامه داد: از طرفی تا زمان راه‌اندازی معدن D19 از معادن کوچک اطراف معدن چادرملو، ضمن تجهیز آنها، سنگ خریداری می‌کنیم. وی گفت: قرارداد ژئوفیزیک معدن D19 بسته شده و به زودی پیمانکار شروع به کار می‌کند. بعد از طراحی معدن نایک سال آینده امید به دستیابی به سنگ‌آهن داریم.

وی افزود: علاوه بر این برای احداث واحد 5/2 میلیون تنی کنسانتره در سنگان نیز وارد مذاکره شده‌ایم.

نوریان در خصوص فعالیت‌های انجام شده از سوی چادرملو، این شرکت را بدون مشکل خواند و گفت در خصوص تامین سنگ‌آهن نیز علاوه بر دستیابی به مجوز D19 اقدام به سرمایه‌گذاری در معادن استرالیا نیز کرده‌ایم.

وی معتقد است که چادرملو اکنون به مرحله‌ای از تعالی و رشد دست یافته که خود می‌تواند گرداننده پروژه‌های جدید باشد. نوریان اظهار داشت: براساس همین دیدگاه با سرمایه‌گذاری مشترک میان چادرملو و گل‌گهر و فکور صنعت در استرالیا اقدام به راه‌اندازی شرکت که اکنون در مرحله شناسایی سهام است، کردیم.

وی گفت: البته ما تاکنون که 25 درصد در این سرمایه‌گذاری سهم داشته‌ایم، اقدام به پرداخت کامل سهم خود برای به جریان انداختن هر چه زودتر این سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو افزود: مجوزهای لازم را در کشور استرالیا اخذ کرده‌ایم، بومی‌ها نیز نظراتی دارند که با پشت سر گذاشتن این فرآیند که حداکثر تا یک سال آینده امکان برداشت از معدن عملیاتی می‌شود.

وی ادامه داد: قرار بود فولاد هرمزگان نیز به این سرمایه‌گذاری ورود کند که تاکنون این امر محقق نشده است.

نوریان یادآور شد: در منطقه مکران نیز برنامه تولید 10 میلیون تن فولاد را داریم که همزمان با راه‌اندازی پروژه استرالیا، کنسانتره موردنیاز در مکران را از معدن استرالیا تامین خواهیم کرد.

این مدیر با سابقه در بخش معدن از راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی در منطقه چادرملو خبر داد و گفت: بخشی از قطعات و لوازم آن تامین اعتبار شده و علاوه بر این زمین موردنظر نیز تجهیر شده است، اگر به سیاست‌های ارزی دولت برخورد نمی‌کردیم این طرح پیش از این راه‌اندازی شده بود.

نوریان راه‌اندازی گندله‌سازی شماره 2 چادرملو را نیز منوط به بهره‌برداری از معدن D19 دانست.

وی در خصوص تولید شمش فولاد به روش هات‌شارژ که چند سال قبل با در نظر گرفتن صرفه‌جویی در انرژی در پروژه‌های چادرمول قرار گرفته است، تصریح کرد: این پروژه نیز در انتظار می‌رود بخش نیتروژن از ایتالیاست که با وجود تحریم‌ها این اقدام به تعویق افتاده است بسیاری از افراد نیز مدعی ساخت آن در داخل شده‌اند اما اکنون نتیجه‌ای در این زمینه حاصل نشده است.

در تلاشیم  تا از روش‌های غیرمستقیم برای تامین این بخش برای به پایان رساندن تولید شمش فولاد به روش هات شارژ استفاده کنیم.

پوشش تولید بیش از پیش‌بینی

محمود سیدی معاون مالی و اقتصادی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در این نشست در خصوص عملکرد تولید خاطرنشان کرد: معادل 23 هزار و 750 تن عملکرد تولید و استخراج محصول چادرملو در 4 ماه نخست سال است که 30 درصد بودجه سال را تاکنون پوشش دادیم. از طرفی تا تاریخ 11/5/1398 از 77 میلیون تن برنامه تعیین شده برای سال 98 را با 40 درصد پوشش پیش برده‌ایم و به میزان 3 درصد از برنامه سال 98 جلو هستیم.

سیدی در خصوص عملکرد دانشی چادرملو با تکیه بر آمار دقیق گفت: چادرملو در مجتمع معدنی از سال 84 تا 97 معادل 9 هزار و 881 قطعه و در مجتمع فولادی یک هزار و 949 قطعه را (به ویژه در بخش فولاد و احیاء) ساخته است که این میزان در سال آینده نیز رو به افزایش می‌گذارد.

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار دنیای‌اقتصاد مبنی بر میزان بهای تمام شده استخراج سنگ تا محل سنگ‌شکن خاطرنشان کرد: تولید سنگ‌خام به ازای هر تن معادل 513 هزار و 841 ریال است. وی در خصوص بهای تمام شده سایر محصولات ادامه داد: نرخ 8/513 ریال در مرحله انباشت و برداشت است و در مرحله سنگ‌شکن رقم 570 هزار و 706 ریال  دیگر اضافه می‌شود.

سیدی ادامه داد: پس از این مرحله به ازای هر تن تولید کنسانتره معادل یک‌میلیون و 385 هزار و 11 ریال و در مرحله تولید آهن اسفنجی بهای تمام شده هر تن از این محصول به 5 میلیون و 29 هزار ریال می‌رسد. علاوه بر این بهای تمام شده هر تن شمش فولاد چادرملو معادل 25 میلیون و 577 هزار ریال است که به طور قطع در ماه‌های آینده با ترکیب هزینه‌های احتماعی این رقم با افزایش همراه خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار دنیای‌اقتصاد در خصوص میزان ذخیره قطعی معدن D19 خاطرنشان کرد: مطالعات بر این معدن مربوط به اکتشافات دهه 40 است و در آن زمان معادل 70 تا یکصد میلیون تن پیش‌بینی شده است. اکنون طرح تفصیلی این طرح پیش روی ماست و امیدواریم در طرح تکمیلی این رقم رو به افزایش بگذارد.

وی در خصوص افزایش سرمایه چادرملو یادآور شد: در 29 بهمن‌ماه 97 یک مرحله افزایش سرمایه داشتیم که در روزهای پیش رو سقف آن رو به اتمام است.

امسال برنامه از 44 هزار میلیارد ریال به 55 هزار و 500 میلیارد ریال را از محل مطالبات حال شده سهامداران در دستور کار قرار خواهیم داد.

در ادامه این نشست محمد کیوان‌آرا مدیر امور بازرگانی شرکت چادرملو در خصوص حمل کنسانتره تولید شده در استرالیا به ایران و جگونگی حمل و نقل آن با وجود تحریم‌های موجود تصریح کرد: ما تحریم هستیم اما همانطور که در حال حاضر محصولات معدنی و فولادی صادر می‌شوند، این اقدام با همان رویکرد صورت خواهد گرفت.

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید