پیشنهاد حذف عوارض سیگار

    کد خبر :214945

رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور گفت: وضع عوارض ۳۵۰ ریالی برای هر نخ سیگار داخلی، از بین برنده همه سرمایه گذاری های انجام شده در جهت کاهش و به صفر رساندن واردات این کالا و مشوق قاچاق سیگار به داخل است که بهتر است برداشته شود.

«علی اصغر رمزی» افزود: در لایحه بودجه سال ۹۷ که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، بند هفتمی به تبصره ۶ این لایحه اضافه شده که بر اساس آن و برپایه پیشنهاد نمایندگان مجلس ۳۵۰ ریال عوارض از هر نخ سیگار تولید داخل و ۵۰۰ ریال عوارض از هر نخ سیگار خارجی دریافت شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، این مقام مسئول با اشاره به تصویب ماده ۷۳ برنامه ششم توسعه که بر مبنای آن سرمایه گذاری های انجام شده در صنعت دخانیات باید چند سالی با ثبات در عوارض و مالیات ها همراه باشد، تصریح کرد: بند ۷ تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۹۷ با فلسفه تصویب ماده ۷۳ مغایرت دارد.

وی با بیان اینکه محتوای بند ۷ یاد شده دارای اشکال است، تاکید کرد: تعیین ۳۵۰ ریالی عوارض برای هر نخ سیگار تولیدی داخل، با توجه به پایین تر بودن قیمت این سیگارها در مقایسه با سیگارهای خارجی، به برندهای ایرانی لطمه وارد می سازد.

رمزی ادامه داد: عوارض ۳۵۰ ریالی یاد شده، نزدیک به ۵۰ درصد به قیمت برندهای ایرانی خواهد افزود، در حالی که عوارض ۵۰۰ ریالی هر نخ سیگار خارجی در نهایت ۱۰ درصد به قیمت این کالاها اضافه می کند.

وی گفت: به این ترتیب، افزایش سهم برندهای خارجی در بازار و کاهش سهم داخلی ها با توجه به اختلاف قیمتی ایجاد شده، دور از انتظار نخواهد بود.

رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور اظهار داشت: افزایش انگیزه برای قاچاق سیگار به داخل، صدمه دیدن برندهای تولیدکننده ایرانی و افزایش بیکاری و از دست رفتن سرمایه گذاری های انجام شده، تبعات بعدی تصویب احتمالی بند ۷ تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۹۷ در مجلس خواهد بود.

وی تاکید کرد: پیشنهاد این مرکز، حذف کلی بند ۷ یاد شده در وهله نخست، یا حذف عوارض ۳۵۰ ریالی از هر نخ سیگار داخلی است.

رمزی در ادامه با بیان اینکه بر اساس برنامه تعیین شده تا پایان امسال تولید داخلی سیگار به ۵۰ میلیارد نخ خواهد رسید، تصریح کرد: با توجه به میزان مصرف سالیانه کشور که حدود ۵۵ میلیارد نخ برآورد شده است، بیش از ۹۰ درصد نیاز کشور از محل تولیدات داخل کشور تامین می‌شود در حالی که این نسبت در سال ۹۳ حدود ۵۰ درصد بود.

وی، علت این تحول را در صنعت دخانیات کشور اجرا شدن تبصره ۳ ماده ۱۰۲ قانون برنامه پنجم کشور برشمرد و یادآور شد: این تبصره دولت را مکلف کرده بود تا واردات سیگار را با همان برند اصلی تبدیل به تولید داخل کند و در همین راستا در سه سال گذشته با اجرایی شدن این تکلیف قانونی، پنج کارخانه در سال ۹۵ راه اندازی و سه کارخانه نیز امسال راه اندازی و عمده واردات تبدیل به تولید داخل شد.

به گفته رمزی، البته چند واحد دیگر نیز در حال تکمیل و راه اندازی هستند که با راه اندازی آن‌ها واردات سیگار صفر خواهد شد.

رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور میزان واردات سیگار در ۱۰ ماهه امسال را ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نخ اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال که سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون نخ بود، ۳۵ درصد کاهش داشته است.

وی در خاتمه هشدار داد: وضع عوارض یاد شده به همه سرمایه گذاری های انجام شده در سال های گذشته برای کاهش واردات سیگار لطمه وارد خواهد کرد.

تولید سیگار در سال گذشته به ۴۵ میلیارد نخ افزایش یافت و به گفته رمزی، برنامه امسال تولید ۵۰ میلیارد نخ سیگار است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید