پیشنهاد ترامپ به رئیس جمهور چین: برای حل مساله هنگ کنگ با هم دیدار کنیم
رئیس جمهوری آمریکا در اقدامی مداخلهجویانه با گره زدن مساله هنگ کنگ به جنگ تجاری با چین، به رئیس جمهوری این کشور پیشنهاد داد برای حل مشکل هنگ کنگ با هم دیدار کنند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری ضمن تمجید از شخصیت شی جین پینگ همتای چینی خود، در اقدامی مداخلهجویانه به مسئله اعتراضها و اغتشاشات در هنگ کنگ پرداخت.
وی نوشت: شی [جین پینگ] رئیس جمهوری چین را به خوبی میشناسم. او رهبری بزرگ است که از احترام بالای مردم خود برخوردار است. او همچنین در تجارت فرد خوبی است.
ترامپ با بیان اینکه «هیچ شکی ندارم که رئیس جمهوری شی اگر بخواهد میتواند مشکل هنگ کنگ را سریع و انسانی حل کند.»، پیشنهاد دیدار حضوری برای حل این مشکل را داد.
این اظهارات مداخله جویانه ترامپ در حالی است که واشنگتن و پکن درگیری جنگی تجاری هستند که با وضع تعرفههای متقابل آغاز شده و اکنون با تشدید تعرفهها از سوی آمریکا و کاهش ارزش پول ملی توسط چین ادامه دارد.
رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی پیش نیز با اشاره به اقدامات تقابلی دو کشور، تداوم این وضعیت را به ضرر پکن دانسته و تاکید کرد: هزاران کسبوکار در حال ترک [چین] هستند. قطعا چین میخواهد که توافقی داشته باشیم. [اما] اجازه بدهید ابتدا به صورت انسانی مسئله هنگ کنگ را حل کنند.
چین پیشتر آمریکا را متهم به ناآرام کردن هنگ کنگ کرده است. «هوا چون یینگ» سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری در پکن گفت: مقامات آمریکایی بدون توجه به واقعیت و با سیاهنمایی، جنایات خشونتآمیز را به عنوان تلاش در راه حقوق بشر و آزادی زیبا جلوه میدهند و اجرای قانون، مبارزه با جنایت و دفاع از نظم عمومی جامعه از سوی پلیس هنگ کنگ را به سرکوب با توسل به زور تعبیر و تحریف می کنند.
او افزود: آنها همچنین مردم هنگ کنگ را به مقابله با دولت منطقه اداری ویژه هنگ کنگ و دولت مرکزی چین تحریک میکنند.
اوضاع در این منطقه در هفته گذشته ناآرام شده است و همزمان شماری از معترضان فرودگاه را برای دو روز اشغال کردند و این موضوع باعث لغو صدها پرواز شده است.
روز سه شنبه بخش هایی از این پروازها برقرار شد و بسیاری از گردشگران خارجی که در هنگ کنگ بسر می بردند نیز با معترضان درگیری هایی پیدا کردند و خواستار توقف این تحرکات شدند.
در تازه ترین خبر، به دنبال حضور معترضان هنگ کنگی در فرودگاه بینالمللی این شهر، همه پروازهای خروجی این فرودگاه بار دیگر روز سه شنبه به حالت تعلیق درآمد و از ساعت 18 به وقت محلی پذیرش مسافران در گیتهای کنترل بلیط نیز متوقف شد.
گزارش روزنامه مردم ارگان حزب حاکم چین حاکی است نزدیک به 12 هزار نیروی پلیس چین هم در شهر شن جن در همسایگی هنگ کنگ بسر میبرند. این نیروها برای برگزاری رزمایش هفتادمین سالگرد تاسیس چین نو در روز ملی مصادف با اول اکتبر آماده میشوند و حضورشان ربطی به شورشهای هنگ کنگ ندارد.
دولتمردان چین در روزهای اخیر نسبت به بروز عملیات تروریستی و نفوذ برخی از کشورهای غربی در هنگ کنگ هشدار دادهاند و خواستار بازگشت شرایط به ثبات هستند و سومین مرکز مالی دنیا را محلی امن برای سرمایهگذاری دانستهاند.
برخی گزارشها نیز از ناارامیهایی از سوی هنگ کنگیها و شماری از دانشجویان چینی در دانشگاههای نیوزیلند و استرالیا حکایت میکند و همزمان کشورهای دیگر نیز به تدریج خواستار آرامش در این منطقه شدهاند و تلاش های چین را برای برقراری ثبات مورد تقدیر قرار داده اند.
رسانه های هنگ کنگ و ماکائو مرتب گزارش هایی در حمایت از دولت منتشر کردهاند و مردم ارگان حزب حاکم چین نوشته است که اعتراضکنندگان با این اقدامات خود بتدریج منطقه راوارد یک مرحله خطرناک کردهاند.
کری لام رئیس این منطقه که به دلیل معرفی لایحه استراد بازداشت شدگان به چین مورد انتقاد قرار گرفته بود و معترضان خواستار بازپسگیری این لایحه شده بودند، بارها از معترضان خواسته است آرامش خود را حفظ کنند. دولت چین نیز با انتشار بیانیهای حمایتش را از وی اعلام کرده است.
تلویزیون مرکزی چین در تازهترین گزارش خود آورده است که دولت مرکزی بی هیچ ملاحظهای تلاش های خانم لام را مورد حمایت و تاکید قرار میدهد و از پشتیبانی از وی دریغ نخواهد کرد.
دولت چین تاکید کرده است که تظاهرکنندگان نه تنها ثبات و آرامش منطقه را برهم زدهاند، بلکه باعث اختلال در زندگی نزدیک به 7 میلیون نفر از ساکنان هنگ کنگ شدهاند.
امروز اعلام شد که انجمن گردشگری چین صدها گروه چینی را که قرار بود راهی این منطقه شوند، از این کار برحذر داشته و مبالغ دریافتی را بابت گردشگری و خرید بلیت به آنها بازگردانده است. بسیاری از گروههای گردشگری از کشورهای مختلف نیز سفرها به هنگ کنگ را متوقف کردهاند و به اتباع خود برای این منظور هشدار دادهاند.