پرونده نازنین زاغری؛ ظرفیت امتیازگیری ایران از انگلیس را دارد؟

    کد خبر :172239

نعمت احمدی وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به گفت وگوهای جانسون با مقامات ایرانی پیرامون پرونده زاغری گفت: .اگر اراده ملی برای حل این موضوع باشد حاشیه سازی گروه های تندرو نیز مورد توجه قرار نمی گیرد. اینکه بوریس جانسون اول با دبیر شورای عال امنیت ملی صحبت کرد نشان می دهد که تصمیم گیری فراتر از دولت انجام می شود.

بوریس جانسون وزیر خارجه انگلستان مهمان دو روزه مقامات ایران بود. به گفته رسانه های انگلستانی پرونده نازنین زاغری یکی از محورهای اصلی در گفت وگوهای او با مقامات ایرانی بوده است. نازنین زاغری شهروند دو تابعیتی ایرانی بریتانیایی است که در خرداد ماه ۱۳۹۵ هنگام خروج از ایران در فرودگاه تهران بازداشت و به زندان منتقل شد. پرونده او وقتی پیچیده تر شد که جانسون چند ماه قبل طی اظهارات گفت او برای آموزش رونامه نگاری به ایران سفر کرده بوده است.

براساس اخبار منتشر شده جانسون در سفر خود به تهران که اتفاقا با تازه ترین جلسه دادگاه نازنین زاغری همزمان شده بود، خواهان حل و فصل این موضوع شد. این درحالی است که برخی از رسانه ها طی چند روز گذشته با اشاره به مستقل بودن قوه قضاییه ورود دولت به این مساله را نادرست دانسته اند. تلاش برای به حاشیه بردن موضوع و قراردادن دولت مقابل قوه قضاییه در حالی است که به اعتقاد کارشناسان مسایل حقوقی می توان پرونده زاغری را با اتکا به قوانین موجود در کشور فیصله داد و به این وسیله از انگلستان امتیار گرفت.

نعمت احمدی وکیل پایه یک دادگستری معتقد است که با توجه به طی شدن یک سوم از حکم حبس 5 سال نازنین زاغری او مشمول آزادی مشروط است. به گفته او هیچ تقابلی بین دولت و قوه قضاییه پیش نخواهد آمد و دستگاه های اجرایی در ایران پیش تر نیز نشان داده اند در این گونه موضوعات منعطف هستند.

مشروح گفتگوی این حقوقدان با نامه نیوز را در ادامه بخوانید؛

****

*با توجه به مساله استقلال قوه قضاییه دولت می تواند مستقیما در مورد پرونده زاغری با مقامات انگلستانی مذاکره کند؟

مذاکره با دخالت کاملا فرق دارد. چرا دولت نتواند مذاکره کند؟ اتفاقا من همیشه از اینکه سازمان های حقوق بشری به ایران نمی آیند ناراحت بودم چون این عدم تعامل سبب می شود که آن ها اطلاعات مربوط به ایران از منابعی غیر از خود ما دریافت کنند و این به نفع ما نیست. روشن است اگر به ایران آمده و در گفت وگو با مسئولان و مشاهده وضعیت موجود ارزیابی کنند، خیلی بهتر خواهد بود.

*مساله خانم زاغری به عنوان یکی از محورهای اصلی سفر بوریس جانسون به ایران مطرح شده بود. به نظر شما گفت وگوهای او با مقامات دولتی مفید خواهد بود؟

صد در صد. به هر حال ایران طی این مدت نشان داده است که نسبت به متهمین دو تابعیتی انعطاف دارد و تعامل می کند. این تعامل را در پرنده جیسون رضاییان یا هما هودفر نیز مشاهده کردیم. قاعدتا نسبت به پرونده زاغری نیز تعامل بین دستگاه قضایی و دولت صورت می گیرد.

*در چند روز گذشته شاهد بودیم که طیفی از سیاسیون با استناد به مستقل بودن قوه قضاییه سعی کرده اند دست دولت را در مذاکره در این زمینه بندند. به نظر شما اگر دولت در این زمینه به انگلستان قولی بدهد در داخل کشور با چالش تندروها مواجه نمی شود؟

خیر، فکر نمی کنم مشکل خاصی ایجاد شود. اگر اراده ملی برای حل این موضوع باشد حاشیه سازی گروه های تندرو نیز مورد توجه قرار نمی گیرد. اینکه بوریس جانسون اول با دبیر شورای عال امنیت ملی صحبت کرد نشان می دهد که تصمیم گیری فراتر از دولت انجام می شود.

*راه های قانونی برای حل و فصل این پرونده چیست؟

راه های مختلفی وجود دارد. یکی از راه ها عفو است که در اختیارات مقام معظم رهبری است. راه دیگر نیز آزادی مشروط است. نازنین زاغری به 5 سال حبس محکوم شده و تا کنون یک سوم آن را کشیده است بنابراین عملا مشمول آزادی مشروط می شود. این بر اساس مقررات موجود در داخل کشور است و به هیچ وجه مشکلی برای دولت ایجاد نمی کند.

*به این ترتیب با اجرای قوانین داخلی می توان یکی از موانع و مشکلات در روابط ایران و انگلستان را از سر راه برداشت.

دقیقا. به نظر من خیلی راحت قاضی رسیدگی کننده می تواند به نازنین زاغری آزادی مشروط دهد. این امر از هم نظر انسان دوستی و حقوق بشر و هم از نظر روابط ایران و انگلستان بسیار مهم است. می دانید که همسر او انگلیسی است و به رسانه های این کشور دسترسی دارد. وزیر امور خارجه انگلستان نیز در صحبت های خود به آن اشاره کرده است. به این ترتیب ماجرای زاغری در انگستان به یک مساله سیاسی تبدیل شده است. خوب است که ما نیز از این شرایط استفاده کنیم. با اجرای قوانین داخلی و حفظ استقلال قوه قضاییه می توان زاغری را به صورت مشروط آزاد کرد و از انگلستان امتیاز گرفت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید