پروتئین شیر موجب تسکین عوارض جانبی شیمی درمانی می شود

    کد خبر :380693

نتایج مطالعه اخیر نشان می دهد پروتئین موجود در شیر موسوم به «لاکتوفرین» می تواند موجب تسکین عوارض جانبی شیمی درمانی شود.

به گزارش مهر، حس بویایی و سایر درمان های سرطان می تواند موجب نابودی جوانه های زبان و حس بویایی شود در نتیجه فرد تحت شیمی درمانی از درک طعم و لذت بردن از غذا محروم می شود. به مرور زمان این ناهنجاری طعم و بو می تواند موجب از بین رفتن اشتها و رفتارهای بی اشتهایی شود و توانایی بیمار را در بهبود از بیماری تضعیف کند.

«دانکن»، یکی از سرپرست های تیم تحقیق، در این باره می گوید: «علامت شایع در بیماران تحت شیمی درمانی، ایجاد طعم فلزی همراه با مصرف غذا یا بدون مصرف غذاست. این ناهنجاری ساعت ها، هفته ها یا حتی ماه ها بعد از درمان باقی می ماند.»

در نتیجه، بیماران مبتلا به سرطان دچار بی اشتهایی، کاهش وزن، افسردگی، و سوءتغذیه می شوند و همه این ها در روند بهبود مضر هستند.

دانکن در ادامه می افزاید: «تحقیق ما نشان می دهد مصرف روزانه مکمل لاکتوفرین موجب تحریک تغییراتی در الگوی پروتئین بزاق در بیماران مبتلا به سرطان می شود. تغییراتی که ممکن است در کمک به حفظ جوانه های زبان و درک بو سودمند باشد.»

محققان تاکید می کنند مصرف روزانه مکمل رژیمی لاکتوفرین می تواند موجب کاهش ناهنجاری های طعم و بو در بسیاری از بیماران شود، در نتیجه با لذت بردن از طعه غذایشان روند بهبودشان تسریع شود.

محققان همچنین عنوان می کنند مصرف مکمل لاکتوفرین می تواند موجب افزایش تجلی پروتئین های ایمنی بزاق شود که ممکن است به کاهش فشار اکسایشی و عوارض جانبی ناشی از آن کمک کند. همچنین عفونت های دهانی نظیر برفک را هم از بین می برد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید