پرفروشترین خودروهای جهان در سال 2022 مشخص شدند

سال ۲۰۲۲ به پایان رسید و وارد سال جدید ۲۰۲۳ شدیم. از این رو کسب اطلاعاتی درباره پرفروشترین خودروهای سال گذشته در سراسر جهان خالی از لطف نیست.
بازتاب-در سراسر جهان میلیونها دستگاه اتومبیل طی سال ۲۰۲۲ به فروش رسیدند که عمده آنها در کشور چین به فروش رسید. در این بین، فهرستی از پرفروشترین خودروهای سال ۲۰۲۲ جهان منتشر شده که نشان میدهد کدام خودرو توانسته نظر علاقمندان را به خود جلب کند.
در ادامه هر منطقه آمار فروش اختصاص یافته به خود را دارد که به آن خواهیم پرداخت:
چین و محبوبیت خودروهای الکتریکی
وضعیت در چین، بزرگترین بازار خودروی جهان، با توجه به چالشهای جهانی بسیار خوب است. حجم در مقایسه با سال ۲۰۲۱ با ۲ درصد افزایش به ۲۶.۸۶ میلیون دستگاه رسید. این رقم حتی بهتر از سال ۲۰۱۹ بود، زمانی که همهگیری هنوز فراگیر نشد.
این اولین بار است که بازار چین تقریباً دو برابر اندازه آن در ایالات متحده به فروش چشمگیری دست پیدا میکند. بخش اعظم این رشد به وسیله وسایل نقلیه الکتریکی صورت گرفته که به شدت توسط دولت مورد تحسین است. بر اساس دادههای اولیه، این خودروها ۲۰ درصد از کل فروش را به خود اختصاص دادند و Wuling Hongguang Mini EV به همراه BYD Song Plus که مجموعاً ۴۵۹۴۲۴ دستگاه را به خود اختصاص داده، به سه مدل پرفروش برتر دست یافتند.
ایالات متحده آمریکا، وضعیت بدتر میشود
دومین بازار بزرگ آمریکا است که بیشتر در تحت تاثیر فشارهای تورمی و افزایش نرخ بهره قرار گرفت. فروش خودرو در مجموع به ۱۳.۸۳ میلیون دستگاه رسید که ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش داشت و پایینترین سطح از سال ۲۰۱۲ محسوب میشود. حجم فروش ۱۹ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بود.
علیرغم نتایج منفی، مصرفکنندگان از سدانها و مینیونها به سمت شاسیبلندها و پیکاپها روی آوردند و تسلا با قرار دادن دو مدل خود در بالای نمودار BEV به کسب موقعیتها خوب خود ادامه داد. با این حال، خودروهای الکتریکی همچنان بخش کوچکی از کل آمار را تشکیل میدهند، سری F فورد با ۶۵۳۹۵۷ دستگاه در جایگاه اول قرار دارد و پس از آن شورولت سیلورادو در جایگاه دوم (۵۲۳۲۴۹ دستگاه) و پیکاپ Ram در رتبه سوم قرار دارد.
اروپا، سقوط آزاد ادامه دارد
در اروپا نیز وضعیت فرقی با آمریکا ندارد. داده های چهار بازار برتر (آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا) که حدود ۷۵ درصد از کل منطقه را تشکیل میدهند، نشان داده که این کاهش تمامی ندارد.
در سال ۲۰۲۲، مجموع فروش ۹.۰۵ میلیون دستگاه بود که ۶ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش داشت. حجم فروش نسبت به سال شیوع همه گیر (۲۰۲۰) ۷ درصد و نسبت به سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۹ درصد کاهش داشت. در آلمان، فولکس واگن بار دیگر با سه خودرو در سه مکان اول قرار گرفت.
در فرانسه، برتری گروه رنو در این کشور با یک برنده جدید فروش، یعنی پژو ۲۰۸ با ۸۸۸۱۲ دستگاه محقق شد. در چهار سال، بازار بیش از ۳.۷ میلیون دستگاه از دست داده است. وضعیت عملاً در پنج کشور یکسان نشان داده میشود. فرانسه و ایتالیا بیشترین کاهش را در مقایسه با سال ۲۰۲۱ ثبت کردند، در حالی که دادههای آلمان ثابت ماند.
با این حال، همه آنها بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ کاهش دو رقمی را داشتند. کمبود خودروهای جدید در نمایندگیها و افزایش هزینه زندگی، تا حدی به دلیل بحران انرژی، وضعیت بحرانی را رقم زده است.
در نهایت، وضعیت در اسپانیا عجیب است و هیوندای توسان با مجموع فروش ۲۱۹۸۵ دستگاه در جایگاه اول قرار گرفت. داچیا ساندرو با سئات Aronaدر جایگاه دوم قرار دارند. جالب توجه است، در حالی که رتبه بندی کلی مدل همچنان تحت سلطه مدلهای اصلی بود، رتبه بندی BEV یک برنده آشکار داشت. تسلا مدل Y با پیشروی در بازارهای BEV آلمان و بریتانیا، دو بازار بزرگ این خودروها در اروپا، تحت تاثیر قرار گرفت.
کشورهای موفق
برخلاف آمریکا و اروپا، وضعیت استرالیا، هند، اندونزی و ترکیه بسیار خوب بوده است. نه تنها حجم بین سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ افزایش یافت، بلکه بیشتر از دو و سه سال قبل بود. استرالیا، به ویژه، شاهد پیروزی خودروهای چهار چرخ محرک بوده است. در جایگاه اول تویوتا هایلوکس با مجموع فروش ۶۴۳۹۱ دستگاه قرار گرفت و پس از آن فورد رنجر (۴۷۴۷۹ دستگاه) و تویوتا راو۴ (۳۴۸۴۵ دستگاه) قرار گرفتند.
به عنوان مثال، هند با ۴.۳۷ میلیون دستگاه رکورد در تمام دورانها داشته و این کشور را به سومین بازار بزرگ خودرو در جهان تبدیل کرد. این اولین بار است که هند از ژاپن پیشی میگیرد. در اندونزی، صنعت به شدت به سمت حجم ۱ میلیون واحدی در سال پیش میرود که بین سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۸ رخ داده است. این حجم نسبت به سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۷ درصد و نسبت به سال ۲۰۲۰ بیش از ۹۵ درصد افزایش یافت. جالب است بدانید که مصرف کنندگان واکنش کاملاً مثبتی به معرفی Wuling Air الکتریکی تولید شده این کشور نشان داد.
پروفروشترین خودروهای ۲۰۲۲ در هر کشور
- آرژانتین: فیات کرونوس (۳۸۷۶۹)
- استرالیا: تویوتا هایلوکس (۶۴,۳۹۱)
- برزیل: فیات استرادا (۱۱۲,۴۵۶)
- چین: BYD Song Plus (459,424)
- فرانسه: پژو ۲۰۸ (۸۸۸۱۲)
- آلمان: فولکس واگن گلف (۸۴۲۸۲)
- هند: Wagon R (217,317)
- اندونزی: دایهاتسو گرن مکس (۶۵۰۶۲)
- ایتالیا: فیات پاندا (۱۰۵,۳۸۴)
- بریتانیا: نیسان قشقایی (۴۲۷۰۴)
- روسیه: لادا گرانتا (۹۹,۳۵۶)
- اسپانیا: هیوندای توسان (۲۱۹۸۵)
- ایالات متحده: فورد سری اف (۶۵۳۹۵۷)
- ترکیه: فیات اژه (۶۸۷۷۹)