پرداختهای کلان علیرغم چالشهای فراوان در بانک تجارت

    کد خبر :657147

بانک تجارت با انتشار صورتهای مالی شش ماهه نخست سال ۹۷ ابهاماتی را به وجود آورده که عمده ی آنها مربوط به وضعیت مالیاتی و چالشهای این بانک برای رفع کسری بودجه صندوق بازنشستگان کارکنان بانکهاست. ضمن اینکه در بررسی صورتهای شش ماهه بانک تجارت موارد دیگری نیز مشاهده می شود که بایستی مورد توجه قرار گیرد.

 

از افزایش زیان تا هزینه بالای پرسنل

زیان انباشته ی بانک تجارت در پایان سال ۹۷ رقم ۱۰۹.۵۱۲ هزار میلیارد ریال را نشان می دهد که این میزان در شش ماهه ی نخست سال ۹۸ به ۱۱۹.۵۰۰ هزار میلیارد ریال رسیده است که افزایش تقریبی ۱.۰۰۰ میلیارد ریالی را محقق نموده و با این حساب زیان انباشته ی بانک طی همین مدت ۹ درصد افزایش پیدا کرده و در کنار کاهش ۴۱ درصدی موجودی نقد بانک تجارت اوضاع مناسبی را برای این مجموعه شاهد نیستیم.

تجارتی ها در میان بانکهای خصوصی سومین بانک بدهکار کشور هستندو علی رغم  بدهی ۱٫۹۶۶٫۴۶۵٫۵۱۷٫۰۰۰٫۰۰۰ ریالی؛ هنوز هم هزینه ی کارکنانشان را همچنان بالا نگه داشته اند .

طبق صورتهای مالی، این بانک در شش ماهه ی نخست ۹۸ بیش از ۱۸.۲۳۲ میلیارد ریال برای کارمندانش هزینه کرده که با احتساب ۱۶.۷۷۸ کارمند متوسط هزینه ی ماهیانه هریک از پرسنل آن به بیش از ۱۸۰ میلیون ریال می رسد.

 

دو چالش پیش روی بانک تجارت

طبق نظر حسابرس بانک تجارت در شش ماهه ی نخست ۹۸ دو چالش تأمین کسری بودجه ی صندوق بازنشستگان بانکها و موضوع مالیاتی را دارد که اگر روند رسیدگی به آنها به ضرر بانک تمام شود باید وضعیت را برای بانک تجارت از این بدتر دید؛ از بابت مالیات عملکرد سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶به استناد برگهای تشخیص مالیاتی صادره جمعا مبلغ ۹۱۵ر۱۲ میلیارد ریال مورد مطالبه قرار گرفته که مورد اعتراض بانک واقع شده است.

همچنین مالیات عملکرد سال مالی ۱۳۹۷ و دوره مالی مورد گزارش مبلغ ۸۲۴ر۱۴ میلیارد ریال برآورد می‎گردد، لیکن بانک با توجه به زیان ابرازی، ذخیره‎ای در حسابها محاسبه و لحاظ ننموده است.

مضافا سازمان امور مالیاتی به استناد بندهای (ب) و (پ) ماده ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت ‏پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور جهت فعالیت‎های غیر بانکی از قبیل بنگاه‎داری و نگهداری سهام و املاک غیر منقول مازاد، بانک را مشمول مالیات دانسته لذا برگ تشخیص بابت عملکرد سال‎های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ به ترتیب مبالغ ۲۱۵ر۹ میلیارد ریال و ۲۶۹ر۱۶ میلیارد ریال صادر نموده است.

بابت عملکرد سال‎های مذکور و نیز سال ۱۳۹۷ و دوره مالی مورد گزارش ذخیره‌ای در حسابها لحاظ نشده و بانک نسبت به مبانی تشخیص اعتراض نموده است.

بر اساس مفاد ماده ۳۴ اساسنامه صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها، کسری منابع صندوق می‌بایست توسط بانکهای عضو آن تامین شود.

بر اساس محاسبات اکچوئری، سهم بانک مورد گزارش از کسری منابع صندوق تا پایان سال ۱۳۹۷ مبلغ ۷۳۰،۷۶ میلیارد ریال تعیین گردیده است. شایان ذکر است بانک ضمن اعتراض به معیارهای مورد نظر در محاسبات اکچوئری در مقطع خصوصی سازی (پایان سال ۱۳۸۷) و بعد از آن، از این بابت جمعا مبلغ ۰۶۹ر۲۲ میلیارد ریال پرداخت و یا ذخیره در حسابها منظور نموده است.

 

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید