پاکستان نتوانست از لیست خاکستری FATF خارج شود

    کد خبر :788419

تلاش پاکستان که انتظار داشت در اجلاس اخیر مسوولان گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف) بتواند از فهرست خاکستری خارج شود، به در بسته خورد و این گروه مهلت چهارماهه دیگری به اسلام‌آباد برای عمل به تمهیدات گروه ویژه اقدام مالی داد.

از منابع رسمی پاکستان، «حماد اظهر» وزیر امور اقتصاد این کشور پنجشنبه شب با اشاره به ابقای پاکستان در لیست خاکستری اف ای تی اف، گفت: اسلام‌آباد از ۲۷ برنامه ابلاغی توسط گروه ویژه اقدام مالی، ۲۴ بند آن را به اجرا گذاشته و پیشرفت ۹۰ درصدی در این زمینه داشته است.

براساس این گزارش، رئیس گروه ویژه اقدام مالی ساعاتی پس از پایان اجلاس ۴ روزه این گروه برای بررسی عملکرد کشورهای عضو، ضمن اعلام برقرار ماندن پاکستان در لیست خاکستری تا ماه ژوئن امسال، افزود: پاکستان میان کشورهای تحت نظارت بیشتر قرار خواهد داشت.

مارکوس پلایر برخی از اقدامات دولت اسلام‌آباد برای اجرای تمهیدات گروه ویژه اقدام مالی را قابل توجه توصیف کرد اما در عین حال گفت: کمبودهای جدی در تشریح مکانیزم‌های مرتبط با مبارزه با تامین مالی تروریسم وجود دارد.

وی با اشاره به برنامه عملیاتی مورد توافق پاکستان، گفت: سه مورد از ۲۷ ماده تمهیدات گروه ویژه اقدام مالی باید به طور کامل توسط پاکستان اجرا شود.

رئیس گروه ویژه اقدام مالی اظهار داشت: پاکستان در سطح بلندپایه اطمینان داده تا تمام بندهای مربوط به تمهیدات ای ای تی اف را تا چهار ماه آینده تکمیل کند به همین تصمیمی برای قرار دادن این کشور در “لیست سیاه” گرفته نمی‌شود.

پاکستان مُصرانه درپی جلب اطمینان مسوولان گروه ویژه اقدام مالی درباره اجرای تمهیدات ضدپولشویی، فساد و تامین مالی تروریسم است اما نسبت به آنچه که مقامات اسلام‌آباد اقدامات مشکوک هند برای سیاسی کردن فرآیند بررسی عملکرد پاکستان عنوان می‌کنند، نگران است.

اسلام‌آباد برای مقابله با آنچه که لابی دهلی‌نو در اف‌ای تی اف خوانده می‌شود، با اعضای پرنفوذ گروه ویژه اقدام مالی در تماس است تا اطمینان حاصل شود که ناظران، پیشرفت پاکستان برای اجرای تمهیدات ابلاغ شده را عینا و به صورت شفاف مشاهده کنند.

گروه ویژه اقدام مالی سوم آبانماه امسال خروج پاکستان از لیست خاکستری خود را تا اواسط بهمن امسال (فوریه ۲۰۲۱) به تاخیر انداخت و تا آن زمان و بررسی نهایی عملکرد این کشور برای اجرای کامل تمهیدات اف‌ای‌تی‌اف، پاکستان در این فهرست خواهد ماند.

پاکستان از یکسال گذشته در راستای عمل به تمهیدات گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف) و عبور از خطر قرار گرفتن در «لیست سیاه»، قوانین ملی برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و پول‌شویی را سخت‌تر کرد.

منبع: ایرنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید