پاسگاههای فرسوده پلیس، نیازمند اقدام فوری/ایجاد کلانتریهای سیار در خودروهای مخصوص
نشست مشترک رئیس پلیس پیشگیری ناجا و شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در این نشست مهمترین نیازها و برنامههای دارای اولویت این پلیس برای توسعه نظم و امنیت بررسی شد.
به گزارش ایسنا و بنابر اعلام پایگاه خبری پلیس، سردار محمد شرفی در نشست مشترک با برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه وجود یک مجلس قدرتمند، ملت را قدرتمند و مجلس را نیرو خواهد بخشید، اظهار کرد: خرسندیم از اینکه به این بلوغ رسیدهایم تا یک سطح عالی از تعامل میان مجلس و بخشهای اجرایی ایجاد شده و این دستاورد بزرگی است.
وی در ادامه با تشریح ماموریتهای پلیس پیشگیری ناجا، افزود: این پلیس یکی از گستردهترین یگانهای تخصصی ناجاست که تامین امنیت و گسترش انضباط اجتماعی، نظم و آرامش عمومی و فردی و پاسداری از ارزشهای نظام و انقلاب اسلامی از جمله رسالتهای این پلیس است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا خاطرنشان کرد: اجرای بیش از ۲۰۰ نوع ماموریت قضائی، انتظامی و خدماتی توسط این پلیس و انجام و پاسخگویی بیش از ۳۵۰ هزار مورد ماموریت روزانه، بیانگر گستردگی و تعامل این پلیس با مردم عزیز است. در واقع میتوان گفت پلیس پیشگیری با داشتن نزدیک به ۹۰ درصد ماموریتهای نیروی انتظامی در حوزه وظایف خود یکی از عملیاتیترین پلیسهای تخصصی در ناجا به شمار میرود.
وی افزود: تامین امنیت مراسم و اجتماعات که در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته و توان بسیار بالایی را طلب میکند نیز یکی دیگر از وظایف و ماموریتهای تعریف شده برای پلیس پیشگیری ناجاست.
وی تصریح کرد: ارزیابی آمار سالیانه و بررسی عملکرد این پلیس در پیشگیری از وقوع جرایم نشاندهنده کاهش پنج درصدی آمار سرقت به عنف، ۱۰ درصدی وقوع شرارت، هشت درصدی سرقت مسلحانه و همچنین کاهش ۲ درصدی مجموع جرایم در کل است.
وی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه یکی از اهداف کلان تعریف شده برای پلیس پیشگیری ارتقاء سالانه احساس امنیت در شهر تهران، ایجاد امنیت قابل قبول در کلانشهرها و حاشیه و امنیت نسبی در سایر مناطق بوده و این وابسته به افزایش توان پلیس پیشگیری و افزایش ۲ برابری یگانهای حفاظت سازمانها و ادارات و موسسات حفاظتی و مراقبتی خصوصی و همچنین جلب مشارکت ۳۰ درصدی دیگر نهادها در تامین نظم و امنیت است.
شرفی افزود: کاهش مراجعه به کلانتریها با به کارگیری فناوری و برونسپاری خدمات، دیگر هدف تعیین شده برای پلیس پیشگیری در برنامه ششم توسعه است که در همین راستا و بر اساس دغدغه رهبر معظم انقلاب ما طرح تحول کلانتریها را تدوین کرده و در حال اجرای آن هستیم.
وی تصریح کرد: برنامه بعدی ما آمایش بیش از ۱۰۰ ایستگاه بازرسی بود که میبایست محل مناسبتری برای آنها تعیین میشد تا این ایستگاهها کارآیی بهتری داشته باشند و همچنین تقویت تیمهای کشف و خنثیسازی مواد منفجره و ارتقاء امنیت عمومی با تمرکز بر مناطق حاشیهنشین با توجه به فرمایش فرمانده معظم کل قوا (مدظلهالعالی) نیز از دیگر برنامههای پلیس پیشگیری بود که با جدیت در دست اجراست و تا کنون نیز بخشی از آن انجام شده است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: مجموعه این پلیس تخصصی در حوزههای تجهیزات و فناوری، نیروی انسانی و امکانات ساختمانی دچار کمبودهایی است که در حوزههای فناوری اطلاعات با توجه به بالارفتن سطح آگاهی و توقع مردم و سرعت جابه جایی اطلاعات نیاز به ایجاد زیرساختهای شبکه و تبادل داده بیش از پیش احساس میشود تا با الکترونیکی و مجازی شدن بیشتر خدمات، درخواست خدمت از نیروی انتظامی برای مردم عزیز کشورمان آسانتر شود.
شرفی در ادامه با اشاره به اجرای طرح دوربینهای البسه پلیس اظهار کرد: این تجهیزات بازدارندگی بالایی دارد و در صحنه عمل اسناد موثقی برای قضاوت در اختیار قرار داده و موجب اصلاح عمل کارکنان و دقت بیشتر شهروندان در برخورد درست و مناسب با پلیس خواهد بود و پایش تصویری تحت نظرگاهها نیز که از دیگر برنامههای در دست اجرای پلیس است در همین راستا بوده و ما امیدواریم تا با حمایت و توجه بیشتر مجلس محترم در بخش تخصیص بودجه بتوانیم هرچه زودتر این طرحها را به سرانجام برسانیم.
وی تاکید کرد: در بخش ابنیه و ساختمان نیز ما نیازمند اقدامات فوری هستیم و باید تغییرات بسیاری ایجاد کنیم چراکه شماری از کلانتری و پاسگاههای ما فرسوده بوده یا از امکانات کافی برخوردار نیستند و همچنین تعدادی از آنها نیز در مالکیت ناجا نیست و همین اجارهای بودن محل استقرار یگانها محدودیتهایی ایجاد میکند.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به اینکه ایستگاههای پلیس ما در حال حاضر ثابت هستند و در یک جغرافیای محدود چندان نمیتوانند از توان خود استفاده کنند، تصریح کرد: در همین راستا ما با ایجاد کلانتریهای سیار در خودروهای مخصوص که امکانات مخابراتی مناسب، سامانه اطلاعات پلیس، تحلیل جرایم به صورت هوشمند و دیگر امکانات لازم را در خود دارند سعی در ارتقاء بازده کلانتریها داریم.
وی خاطرنشان کرد: این طرح هم اکنون به صورت آزمایشی اجرا شده است و ما برنامهریزی کرده ایم که ۱۰۰۰ دستگاه از این کلانتریها را در طول برنامه ششم و به میزان ۲۰۰ دستگاه در هر سال وارد حوزه خدمات انتظامی کنیم تا بتوانیم به بخشی از مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر دیده شدن مظاهر پلیس در نقاط مختلف و مناطق حاشیه نشین پاسخ داده باشیم.
گفتنی نشست مشترک رئیس پلیس پیشگیری، معاونان و فرماندهان ارشد این پلیس با برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تقویت تعاملات این پلیس با مجلس، بررسی نیازها و کمبودها و تلاش برای رفع کاستی ها، در محل ستاد پلیس پیشگیری برگزار شد.
در این نشست سردار اشراقی – معاون حقوقی و امور پارلمانی نیروی انتظامی، جانشین پلیس پیشگیری ناجا، فرماندهان پلیس راهآهن و فرودگاههای کشور، رئیس مرکز انتظام و شماری از معاونان ستادی این پلیس حضور داشتند.