وقتی خودروهای الکتریکی بصورت بی سیم شارژ می شود
میتوان حدس زد در سالهای آینده شاهد استفاده از تکنولوژیهای بیسیم برای شارژ باتری خودروهایمان باشیم …
به گزارش پرشین خودرو، چنانچه علاقهمند به حوزه خودرو و اخبار مربوط به این حوزه باشید، حتما در خصوص توسعه و گسترش خودروهای الکتریکی آگاهی کافی دارید.
اتومبیلهای برقی در چند سال اخیر به دلایل مختلف که اصلیترینشان پاک بودن سوخت آنها است، بیش از پیش مورد توجه خودروسازان بزرگ قرار گرفتهاند.
چندی پیش نیز کمپانی بزرگ میتسوبیشی موتورز اقدام به ارائه خودروی اوتلندر PHEV در بازار ایران کرد که خیلی زود مورد توجه بسیاری از طرفداران خودروهای پرقدرت شاسی بلند قرار گرفت.
یکی از مهمترین مسائل مرتبط با خودروهای برقی، نحوه شارژ کردن آنها است.
بسیاری از کمپانیهای مختلف تاکنون کانسپتهای متعددی در خصوص چگونگی شارژ کردن خودروهای برقی ارائه دادهاند که بسیاری از آنها مورد توجه صنعتگران این حوزه قرار گرفته است.
یکی از مهمترین کانسپتهای ارائه شده در خصوص چگونگی شارژ کردن خودروهای برقی، استفاده از پلتفرمهای شارژ بیسیم است.
چنانچه تجربه شارژ کردن یک خودرو الکتریکی را داشتهاید و یا اینکه این پروسه را دیدهاید، به خوبی با نحوه شارژ کردن آنها آشنا هستید؛ ابتدا اتومبیل مورد نظر را پارک میکنیم و آن را خاموش مینماییم، سپس با بهرهگیری از آداپتوری (شارژر) که داریم اقدام به برقرسانی به باتریهای خودرو میکنیم. این پروسه با بهرهگیری از یک سیم بلند انجام میشود که یک سر آن به پریز و سر دیگر آن به ورودی تعبیه شده در خودرو وصل میشود. همانطور که میدانید دنیا به دنبال از بین بردن سیمها است!
سیمها احتمال خرابی یک سیستم را افزایش میدهند و ممکن است باعث بوجود آمدن اتصالیهای غیر اصولی در جریان انتقال برق شوند. از طرفی جمع کردن و حمل و نقل آنها میتواند ناخوشایند باشد؛ بخصوص زمانی که قرار است یک سیم بزرگ و همچنین یک آداپتور را با خود برای شارژ اتومبیلتان حمل کنید.
از همین رو به نظر میرسد صنعت خودروسازی و تولیدکننده فعال در این صنعت باید استفاده از تکنولوژی شارژ بیسیم را دیر یا زود بپذیرند. این روزها استفاده از این فناوری را میتوانید در صنعت تلفن همراه مشاهده کنید؛ بسیاری از گوشیهای مدرن امروزی از طریق یک پد مغناطیسی شارژ مورد نیاز خود را دریافت میکنند.
بسیاری از کمپانیها نیز اقدام به طراحی چنین پد مغناطیسی برای خودروهای برقی کردهاند که به نظر میرسد موفق بودهاند. این پدها با بهرهگیری از نیروی مغناطیسی تعبیه شده در آنها قادر هستند انرژی الکتریسیته را با بهرهگیری از امواج به باتری خودروها منتقل کنند. قطعا ورود چنین پدهای مغناطیسی در صنعت خودروسازی مدرن باعث پیشرفت و توسعه خودروهای برقی خواهد شد؛ زیرا یکی از مسائلی که خودروسازان با آن دست و پنجه نرم میکنند همین نحوه شارژ بیسیم محصولات برقی آنها است.
از طرفی وجود تکنولوژی برقرسانی با بهرهگیری از سیستمهای شارژ بیسیم میتواند فرصتهای جدیدی همچون ساخت خیابانهای مغناطیسی با توانایی شارژ خودروهای الکتریکی را بوجود بیاورد. از طرفی مشخص شده است که شارژ بیسیم دستگاههای برقی با استفاده از این پدهای مغناطیسی به شکل قابل توجهی سریعتر از شارژ با بهرهگیری از سیم و آداپتور است. از طرفی احتمال بوجود آمدن مشکلاتی همچون اتصالیهای غیر اصولی یا خرابیهای فیزیکی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا میکند؛ به همین دلیل میتوان حدس زد در سالهای آینده شاهد استفاده از تکنولوژیهای بیسیم برای شارژ باتری خودروهایمان باشیم.