وضعیت ناسالم هوای پایتخت در روز جهانی بدون خودرو
رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران بر لزوم ایجاد رویهای واحد در توسعه حمل و نقل عمومی و عدم استفاده از خودرو در مدیریت شهری تاکید کرد.
زهرا صدراعظم نوری صبح امروز در نشست روز جهانی بدون خودرو که با حضور نماینده UNED برگزار شد با بیان اینکه در این دوره مدیریت شهری تمهیداتی در راستای تبدیل شهر تهران به یک شهر زیست پذیر انجام شده است، گفت: باید شهروندانمان از هوایی پاک بهرهمند شوند و اگر روزهای ملی و جهانی را مرور کنیم، میبینیم که کاملا به یک مسئله تشریفاتی که ردپایی هم در سیاستهای کلان دارد، تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه روز جهانی بدون دخانیات، روز جهانی بدون نایلون، روز جهانی حمل و نقل داریم که بسیاری از کشورها توانستهاند از این روزها استفاده کرده و سیاستگذاریهای کلان خود را تغییر دهند، گفت: مثلا در سال ۲۰۰۲ بنگلادش استفاده از نایلون را ممنوع کرد و یا کشور ایرلند مالیات بر استفاده از نایلون وضع کرد. اما در کشور ما علیرغم همه هشدارها همچنان روزانه ۳۰۰۰ تن پلاستیک مصرف میشود.
وی با بیان اینکه ما روزهای جهانی را فقط گرامی میداریم و شاهد عزم جدی در تبدیل آن به فرصت نیستیم، گفت: روز جهانی بدون خودرو یکی از مصداقها است؛ به گونهای که مستندات نشان میدهد که آلودگی هوا پنجمین علت مرگ و میر در جهان است و بر همین راستا پویش جهانی حمل و نقل پاک را ایجاد کردهاند که زیر نظر اتحادیه اروپا است و ۲۸۰۰ شهر و ۵۰ کشور عضو آن هستند.
صدراعظم نوری با اشاره به لغو دوچرخهسواری روز جهانی بدون خودرو توسط قوه قضاییه، گفت: حالا در سال ۹۸ وقتی میخواهیم دوچرخهسواری را ترویج داده و از همه زنان و مردان دعوت میکنیم که به این پویش بپیوندند، میبینیم که طی نامه رسمی میگویند حق ندارید این مراسم را برگزار کنید چرا که زن و مرد با هم میخواهند دوچرخهسواری کنند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در روز جهانی بدون خودرو سطح آلایندگی تهران برای گروههای حساس ناسالم عنوان شد، گفت: در روز جهانی بدون خودرو وضعیت هوای تهران بدتر از روزهای دیگر بود.
به گزارش ایسنا،رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه لازم است مدیریت شهری در همه بخشها وحدت رویه داشته باشد، گفت: حالا که عزم ملی برای تحقق روز بدون خودرو وجود دارد، باید از این فرصت استفاده کنیم.