وزیر دفاع آمریکا: برنامه‌ای برای توقیف نفتکش «آدریان‌‌دریا» نداریم

    کد خبر :603761

«مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا بامداد جمعه (به وقت تهران) ادعا کرد طرحی روی میزش برای توقیف نفتکش ایران، «آدریان‌‌دریا» قرار ندارد.

این نفتکش که نامش سابقاً «گریس‌۱» بود بعد از آزادی توسط دولت محلی جبل طارق به «آدریان‌دریا» تغییر نام داد. تفنگداران دریایی انگلیس دو ماه پیش این نفتکش را توقیف کردند. دولت محلی جبل طارق حدود سه هفته پیش آن را آزاد کرد.

به نوشته رویترز، وزیر دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران در لندن در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آمریکا برنامه‌ای برای توقیف این نفتکش دارد گفت: «ما درباره برنامه‌هایمان صحبت نمی‌کنیم، ولی در حال حاضر هیچ برنامه‌ای روی میز من برای انجام چنین اقدامی وجود ندارد.»

واشنگتن به دولت‌های تمامی کشورها درباره کمک‌رسانی به این کشتی هشدار داده است. خزانه‌داری آمریکا بامداد جمعه اعلام کرد ارائه هر گونه خدمات به این کشتی از جمله سوخت‌رسانی به این کشتی طرف ارائه‌کننده خدمات را در معرض تحریم آمریکا قرار می‌دهد.

مقام‌های آمریکایی به رویترز گفته‌اند دولت این کشور انجام اقدامات نظامی علیه این کشتی مانند ورود به آن را بررسی نمی‌کند زیرا چنین اقدامی تنش‌ها را افزایش می‌دهد.

مارک اسپر گفت که از پیشنهادهای فرانسه و سایر کشورها برای گفت‌وگو با ایران حمایت می‌کند.

او گفت: «نظر شخصی من این است که اگر فرانسه و سایرین بتوانند ایران را برای گفت‌وگو پای میز مذاکره بیاورند، اقدام خوبی خواهد بود، منتهی متولی این ماجرا من نیستم و وزارت خارجه است.»

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این روز پنجشنبه تأیید کرده بود که قصد داشته با پیشنهاد رشوه چندین میلیارد دلاری به ناخدای این نفتکش آن را توقیف کند.

فایننشال‌تایمز روز چهارشنبه گزارش داده بود «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در ایمیلی غیرمعمول از ناخدای نفتکش ایران خواسته کشتی را به سمت آب‌های کشوری هدایت کند که امکان بازداشت آن توسط آمریکا وجود داشته باشد.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با «واشنگتن‌فری‌بیکن» این خبر را تأیید کرده و گفته که این پیشنهاد برای ایجاد اخلال در فعالیت‌های سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داده شده است.

این سخنگو به واشنگتن‌فری‌بیکن گفت: «نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محموله‌های نفت خام ایران که هر کدام ده‌ها میلیون دلار ارزش دارند به سوریه و نقاط دیگر ارسال می‌کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید