وزیر اقتصاد: چاره‌ای جز حل مساله ناترازی بانک‌ها نداریم

    کد خبر :1090987
وزیر اقتصاد ناترازی بانک‌ها

امروز (سه‌شنبه، 20 شهریور) سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی، با حضور عبدالناصر همتی- وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمدرضا فرزین – رئیس کل بانک مرکزی، غلامرضا مصباحی مقدم – رئیس شورای فقهی بانک مرکزی، فرشاد حیدری – رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری و سید مصطفی محقق داماد – مدرس فقه و دانشگاه در محل بانک مرکزی آغاز شد.

همتی، وزیر اقتصاد: درباره وام ازدواج سخنان من را تحریف کردند

انتقاد می‌کنند که تورم را ۴۰ درصد اعلام می‌کنید در حالی که ۳۵ درصد است؛ من به آمار بانک مرکزی اتکاء می‌کنم. بانک مرکزی آمارها را به‌موقع اعلام کند تا اقتصاد پیش‌بینی‌پذیر باشد.

چاره‌ای جز حل مساله ناترازی بانک‌ها نداریم، زیرا تداوم ناترازی‌ها به رشد نقدینگی و تورم دامن می‌زند.

دفاع از کارکنان بانک‌ها را وظیفه خود می‌دانم، همان‌طور که از کشاورزان، گندمکاران و… با پیگیری مطالباتشان دفاع کردیم، اما از وام‌های میلیاردی هیات مدیره‌ها دفاع نمی‌کنم.

این در حالی است که می‌گویند هیات مدیره باید انگیزه داشته باشد و باید پاداش تعیین کنیم، در حالی که قبول ندارم. در روزهای گذشته درب اتاق من را شکسته‌اند که عضو هیات مدیره بانک شوند.

درباره وام ازدواج سخنان من را تحریف کردند، برای جمع شدن صف وام ازدواج ۸۰۰ همت منابع نیاز است و به سادگی جمع نمی‌شود.

اکنون هماهنگی خوبی در ستاد اقتصادی دولت داریم و رئیس جمهور تاکید بسیاری بر معیشت مردم دارند. تلاش می‌کنیم نظام بانکی با مردم مهربان باشد و در تضامین وام‌های خرد سخت‌گیری نکنند تا طبقات پایین جامعه از این تسهیلات استفاده کنند.

رشد اقتصاد ایران، منابع محور است

امیدوارم به‌تدریج با جلوگیری از مداخلات دولت در اقتصاد از جمله در نرخ ارز، جلوی رانت و ضربه به صادرات گرفته شود، تراز تجاری مثبت و اقتصاد پیش‌بینی پذیر شود. نتیجه کار بانک مرکزی در تثبیت نرخ اسمی ارز یعنی لطمه به صادرات، تراز تجاری و خلق پول و در نهایت باعث تورم خواهد شد و این دور باطل باید توسط بانک مرکزی شکسته شود.

رشد اقتصاد ایران، منابع محور است، دهه نود رشد اقتصادی به دلیل تحریم و کاهش فروش نفت کاهش داشت و در سال‌های اخیر با افزایش فروش نفت افزایش پیدا کرد. همدیگر را متهم نکنیم، باید رشد اقتصادی را از منابع محوری دور کنیم. قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها اختیارات خوبی به وزارت اقتصاد داده است.

امیدواریم با تامین مالی غیر تورمی به سمت رشد اقتصادی پیش برویم، سیاست ما این است که نرخ ارز نیما به بازار آزاد نزدیک شود؛ به عبارت دیگر در تلاش هستیم تا نرخ نیمایی را افزایش و نرخ بازار آزاد را کاهش دهیم.

فرزین، رئیس بانک مرکزی: برای پرداخت وام ازدواج به هم متقاضیان ۸۰۰ همت نیاز داریم

در قضیۀ وام ازدواج و فرزندآوری انتظاری که از نظام بانکی دارند بسیار بالاتر از منابع بانک‌هاست.

تحقق این موضوع یا ما را از اهداف‌مان در مورد نقدینگی و تورم دور خواهد کرد یا باعث بی‌انضباطی نظام بانکی خواهد شد.

امسال قرار بوده ۲۰۰ همت وام ازدواج و فرزندآوری بدهیم و تا آخر سال پرداخت می‌شود. تا الان به ۲۲۷ هزار نفر وام پرداخت شده و ۳۵۵ هزار نفر در صف هستند.

اگر ثبت‌نام افزایش پیداکند برآورد ما این است که برای پرداخت وام به همۀ متقاضیان ۸۰۰ همت نیاز داریم.

حیدری، رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری: بازنگری جدی در قوانین بانکی کشور ضروری است

بیش از پنجاه سال از تصویب قانون پولی و بانکی و چهار دهه از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا می‌گذرد. در این مدت به‌رغم آن‌که تدوین مجموعه‌ای سازگار، جامع و هماهنگ از قوانین و مقررات پولی و بانکی نوین و روزآمد، ضرورتی غیرقابل انکار برای اصلاح و بهبود ساختار مالی بانک­ها در کشور برای نیل به اهداف اقتصاد کلان بوده، اما همچنان قوانین و مقررات نظام بانکی کشور از کارآیی و اثربخشی مطلوب برخوردار نیست.

قوانین بانک‌مرکزی عموماً با فاصله زمانی مورد بازنگری قرار می‌گیرند اما قوانین ‌بانکداری حسب شرایط روز و با فواصل زمانی کوتاه‌بازنگری می‌شوند. لذا حتی به فرض تدوین روزآمد قوانین بانکی در زمان خود، گذر زمان، تحولات و تغییر قواعد حاکم بر نظام بانکی در نتیجه وقایع سیاسی، اقتصادی و بحران­‌های مالی در دهه‌­های اخیر، بازنگری جدی در قوانین بانکی کشور را ضروری کرده است.

مصباحی مقدم، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی: نباید در این تریبون‌ها شاهد به کار گرفتن واژه «بهره» باشیم

سال گذشته قانون بانکداری بانک مرکزی سال گذشته ابلاغ و از خردادماه امسال برای اجرا به کار گرفته شده است.

مسئولیت اول بانک مرکزی استقرار بانکداری اسلامی است؛ ما پیشتر چنین تکلیف قانونی را برای بانک مرکزی نداشتیم.

بانکداری اسلامی و بانکداری بدون ربا باید فرهنگ سازی شود و این فرهنگ هم در سیستم بانکی باید اشاعه پیدا کند و هم از طریق صدا و سیما باید برای عموم مردم اشاعه پیدا کند تا مردم با آن آشنا شوند.

بهره سود پول است در حالی که سود بانکداری اسلامی سود پول نیست بلکه سود تولید و تجارت است.

محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه: تفکرات چپ اقتصاد ایران را ویران کرد

تجربه 45 ساله نشان داد تفکرات چپ اقتصاد ایران را ویران کرد و از مغول بیشتر ضربه زد.

ممکن است کسانی در جلسه حاضر باشند که با من و تئوری‌های من مخالف باشند ولی حاضرم گفتگو کنم.

اکوایران

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید