ورود ۲۰۰هزار دکتر بیکار به بازار کار
اعلام نرخ ۱۲.۶درصدی بیکاری در بهار ۹۶، ورود ۲۰۰هزار دانشجوی دکترا به بازار کار، تدوین برنامه “ملی اشتغال” تا نیمه دوم سال جاری و گلایه نماینده کارگران از خلف وعده ربیعی اخبار مهم این هفته تعاون و اشتغال بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، یکی از اخبار این هفته حوزه تعاون و اشتغال اعلام نرخ بیکاری از سوی مرکز آمار بود. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در فصل نخست سال جاری با 0.1درصد افزایش نسبت به زمستان گذشته به 12.6درصد رسیده است.
بر اساس آخرین آمار چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار بهار 96، بررسی نرخ بیکاری افراد 10ساله و بیشتر نشان میدهد که 12.6درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به بهار 1395، 0.4 درصد و نسبت به زمستان 1395، 0.1 درصد افزایش داشته است.
از دیگر اخبار مهم این هفته ورود 200هزار دانشجوی دکترا به بازار کار بود. علی ربیعی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه “حدود 200هزار دانشجوی دکتری داریم که در آستانه ورود به بازار کار هستند” گفت: ما امروز برای تحقق نرخ رشد 8درصدی نیازمند حدود 700هزار میلیارد تومان هستیم.
دیگر خبر مهم این هفته تعاون و اشتغال تمدید بیمه تکمیلی قالیبافان از ماه آینده بود. عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای فرش دستباف با اشاره به تمدید بیمه تکمیلی فرش دستباف از ماه آینده گفت: هزینه ایجاد شغل در تعاونیها حدود 15 میلیون تومان است، درخواست داریم این منابع از کانال اتحادیه به افراد پرداخت شود تا نظارت صورت گیرد.
«فقط شغلاولیها امکان ثبتنام در کارورزی دارند». این خبر نیز در این هفته از آن جهت حائز اهمیت بود که برای برخی از متقاضیان طرح کارورزی این سؤال پیش آمده بود که آیا با ثبتنام در طرح کارورزی بیمه بیکاری قطع میشود؟
علاءالدین ازوجی، مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار گفت: تنها شغلاولیها یا افرادی که سابقه بیمه کمتر از 3ماه دارند میتوانند در طرح کارورزی ثبت نام کنند، بنابراین بیمه بیکاری دریافت نمیکنند که با ثبت نام در سامانه کارورزی دچار مشکل شوند.
تدوین برنامه “ملی اشتغال” تا نیمه دوم سال جاری خبر مهم دیگری از سوی این مقام مسئول بود. ازوجی تأکید کرد: برنامه “ملی اشتغال” در راستای 3شاخص سیاستهای اشتغال، مهارتافزایی، و حمایت از مشاغل خانگی و دانشبنیان تهیه شود، وزارت کار باید این برنامه را در سال اول برنامه ششم توسعه مبتنی بر کار شایسته این برنامه را تهیه کند. این برای اجرا در طول 5سال است. برنامه “ملی اشتغال” تا نیمه دوم سال جاری آماده خواهد شد.
گلایه نماینده کارگران از خلف وعده ربیعی برای برگزاری جلسه تدوین بخشنامه امنیت شغلی خبر مهم دیگر این هفته تعاون و کار بود. علی خدایی، عضو شورای عالی کار با اشاره به ضرورت اجرای تبصره 1 ماده7 قانون کار گفت: وزیر کار وعده داده بود، در جلسهای با حضور تشکلهای کارگری آییننامه تبصره مربوط به امنیت شغلی کارگران بررسی و تصویب شود که هنوز منتظر برگزاری آن جلسه هستیم.