واکنش کرملین به درخواست آمریکا برای آزادی معترضان
کاخ کرملین درخواستهای آمریکا برای آزادی تظاهرات کنندگان معترض را رد کرده است.
به گزارش بازتاب به نقل از رویترز، کاخ کرملین امروز سه شنبه اعلام کرد: مقام های روسی توجهی به درخواست های آمریکا برای آزادی تظاهرکنندگان معترض ضد دولت نخواهند کرد.
این تظاهرات کنندگان معترض در جریان راهپیمایی روز دوشنبه که از سوی آلکسی ناوالنی منتقد جدی پوتین برگزار شده بود، بازداشت شدند.
دیمتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین در سخنانی در جمع خبرنگاران تاکید کرد: زمانی که این سئوال و درخواست به این شیوه مطرح می شود، با آن مخالفت می کنیم. این روش درخواست کردن نیست که ما باید به آن گوش بدهیم.
آمریکا سرکوب اعتراضات ضد دولتی در روسیه را محکوم کرده و از مسکو خواسته است تا تظاهرات کنندگان آرام و مسالمت آمیز را آزاد کند.
پسکوف افزود: مقام های رسمی علیه معترضانی که با اقدامات آنها قبل از برپایی تظاهرات موافقت کرده بودند، هیچ اقدامی انجام ندادهاند. ولی در برابر اقدامات تحریک آمیز، نقض قوانین، مقام های رسمی واکنش نشان داده و مطابق با قانون با خاطیان برخورد کردهاند.
تظاهرات مخالفان دولت روز دوشنبه، در روز «ملی روسیه»، در دو منطقه در شهر مسکو، پایتخت روسیه برگزار شد. یکی از تجمع ها که در آن حدود 2 هزار نفر شرکت داشتند، به گفته نیروهای پلیس و ناظرین به آرامی برگزار شد و هیچ تخلفی از سوی شرکت کنندگان در آن گزارش نشد.
البته تجمع دیگر مخالفان در مرکز مسکو که در آن حدود 5 هزار نفر شرکت داشتند، به خشونت کشیده شد و حدود 150 نفر توسط نیروهای انتظامی بازداشت شدند.
علاوه بر این روز دوشنبه در تظاهرات غیرقانونی مخالفان دولت روسیه در شهر سنت پترزبورگ نیز 500 نفر توسط نیروهای انتظامی بازداشت شدند.
طبق اعلام وزارت کشور روسیه، در این تظاهرات بیش از 4 هزار نفر شرکت داشتن که به دلیل موارد نقض متعدد از سوی شرکت کنندگان در آن، 500 نفر توسط پلیس بازداشت شدند.
پسکوف در ادامه در واکنش به توافق سنای آمریکا برای گسترش تحریم های روسیه، گفت: مسکو دیدگاه منفی نسبت به این اقدام سنای آمریکا دارد.
نمایندگان مجلس سنا بامداد سهشنبه (به وقت تهران) به توافقی فراحزبی برای اضافه کردن طرح اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه به پیشنویس لایحه تحریمهای جامع ایران دست پیدا کردند.
این طرح تحریمی خواستار اعمال محدودیتهایی علیه روسیه به بهانه ادعاهایی مانند فعالیتهای سایبری مخرب و ارسال سلاح به نیروهای ارتش سوریه است.
طرح جدید از نمایندگان کنگره میخواهد بررسی سلب اختیار از رئیسجمهور آمریکا برای کاهش یا حذف تحریمهای روسیه، بدون تصویب آن در کنگره را هم مورد بررسی قرار بدهند. عدهای از نمایندگان کنگره پیشتر روسیه را به انجام فعالیتهای سایبری برای کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متهم کردهاند. مسکو این اتهامات را رد کرده است.