واکنش سازمان غذا و دارو به عرضه غذاهای حرامگوشت در برخی رستورانها و فروشگاههای برخط
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، با اشاره به احتمال عرضه غذاهای حرامگوشت در برخی رستورانها و فروشگاههای برخط تأکید کرد که نظارت بر حلیت این محصولات در حیطه مسئولیت نهادهای دیگر است و از مصرفکنندگان خواست تنها محصولات فرآوریشده دارای نشان سیب سلامت را خریداری کنند.
دکتر حسین رستگار توضیح داد که نظارت بر حلیت و نوع گوشتهای غیرفرآوریشده مستقیما به سازمان غذا و دارو مربوط نمیشود.
وی تاکید کرد: مسئولیت نظارت بر عرضه و رعایت معیارهای حلال در مواد غذایی غیر فرآوریشده، بهویژه محصولات حیوانی، بر عهده نهادهایی نظیر سازمان دامپزشکی و اتحادیه رستورانداران است.
وی همچنین در خصوص فرآوردههای حلال گفت: سازمان غذا و دارو از طریق نشان «حلال» و «سیب سلامت» تلاش میکند که کیفیت و ایمنی محصولات غذایی فرآوری شدهای که دارای این نشانها هستند، تضمین شود. این نشانها بیانگر تعهد سازمان به ارائه محصولاتی هستند که از نظر ایمنی، سلامت و حلیت مورد تأیید قرار گرفتهاند.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی افزود: مصرفکنندگان با توجه به این نشانها میتوانند با اطمینان خاطر محصولات حلال را انتخاب و مصرف کنند.
به گزارش ایسنا، رستگار تاکید کرد: فرآوردههای گوشتی غیر بهداشتی و حرام نمیتوانند مجوزهای لازم را از سازمان غذا و دارو دریافت کنند. انتظار میرود ارگانهای مسئول به وظایف خود و اعتبار سازمانیشان توجه بیشتری داشته باشند و با متخلفان بهطور جدی برخورد کنند.
بازگشت غذاهای حرامگوشت به فهرست اسنپفود
با وجود حذف موقت برخی از این غذاها در یک سال گذشته از فهرست فروش آنلاین، اکنون شاهد بازگشت مجدد بسیاری از آنها هستیم. در مناطق شمال و غرب تهران، بسیاری از رستورانها این غذاها را دوباره وارد فهرست خود کردهاند و حتی برای فرار از توجه عمومی، از نامهای متفاوت استفاده میکنند. به عنوان مثال، “کرب” به جای خرچنگ و “کالاماری” به جای ماهی مرکب به کار میرود.
طبق نظر مراجع تقلید خوردن گوشت صدف، خرچنگ (کرب)، هشتپا، لابستر و … حرام است.