واکنش اروپاییها به سخنان تحریکآمیز ترامپ در سازمان ملل/ «یکی علیه همه»
سخنرانی رئیس جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل واکنشهای انتقاد آمیز و نگران کننده زیادی را در بین سیاستمداران و رسانههای آلمانی زبان به دنبال داشت.
سخنرانی تحریک آمیز دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل همان گونه که انتظار می رفت بار دیگر خوی جنجال برانگیز و جنگ طلبانه وی را در معرض دید همه قرار داده و با واکنشهای بینالمللی و رسانهای زیادی مواجه شد.
“الکساندر فان در بلن”، رئیس جمهور اتریش بعد از سخنان خصمانه و سرسختانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل درباره عواقب این سخنان هشدار داد.
وی با توجه به سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که این تصور را دارد که وی دیر یا زود جنگی علیه ایران را مد نظر دارد.
رئیس جمهور اتریش در جمع خبرنگاران کشورش با توجه به اقداماتی که ترامپ در دو سال گذشته علیه ایران در پیش گرفته از جمله لغو توافق هستهای با این کشور و تصویب تحریم های اقتصادی جدید درباره تشدید مراحل تنش بعدی ابراز نگرانی کرده و با ابراز تاسف در این باره گفت: اما تصور من این است.
“سباستین کورس”، صدر اعظم اتریش نیز سخنوری های ترامپ علیه ایران را سرسختانه تر از قبل ارزیابی کرد.
“کارین کنایسل”، وزیر امور خارجه اتریش هم تاکید کرد که ترامپ در سخنرانی خود عملا یک دعوت به قیام علیه ملت ایران را به جریان انداخت. این مسئله نسبتا آشکار بود. در اینجا دلایلی برای نگرانی وجود دارد.
وزیر خارجه اتریش با اشاره به اینکه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در نیویورک راهکار ویژه برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران را مد نظر قرار داد این را سیگنالی برای ایران ارزیابی کرد.
صدر اعظم اتریش با این حال تاکید کرد که این مکانیسم احتمالا تنها برای شرکت های متوسطی امکان پذیر است که تجارتی با آمریکا انجام نمی دهند. پتانسیل ها در این راستا محدود است. برای شرکت های بزرگی که به تجارت با ایالات متحده وابسته هستند تجارت با ایران یک خطر بزرگ است.
ترامپ در سخنرانی روز گذشته خود در مجمع عمومی سازمان ملل انزوای جهانی دولت ایران را درخواست کرده و رهبری در ایران را دیکتاتوری فاسد خواند.
به نوشته روزنامه اتریشی “دی پرسه”، “فان در بلن” همچنین در هتل کاخ نیویورک فرصتی پیدا کرد تا چند کلمه ای با ترامپ صحبت کند و بر چند جانبه گرایی که اصلا برای ترامپ اهمیت ندارد تاکید کرد. وی همچنین تاکید کرد که مسائل بزرگ جهان تنها به صورت مشترک قابل حل است.
وزیر خارجه آلمان هم هنگامی که ترامپ از وابسته شدن برلین به مسکو از نظر تامین انرژی سخن گفت به سخنان وی خندید.
بسیاری رسانه های دنیا از جمله رسانه های آلمانی هم در مطالب مختلفی به سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل واکنش نشان دادند.
هفته نامه “اشپیگل” در مطلبی در این باره نوشت که دونالد ترامپ در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل این مسئله را آشکار کرد که از کشورهای دیگر انتظار پول و وفاداری و دنباله روی را دارد. کسی که به وی نپیوندد مورد حمله او قرار می گیرد حتی آلمان.
به گزارش تسنیم ،این هفته نامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت که در سالنی که نماد وحدت جهان است ترامپ جهانی سازی و چند جانبه گرایی و واقع کل نظم بین المللی بعد از جنگ را زیر سوال برد.
روزنامه “تاگس اشپیگل” هم در تحلیلی در این باره نوشت که ترامپ تنها به خودش وفادار است. وی در مجمع عمومی سازمان مل بخصوص خود و آمریکا را تحسین و تمجید کرد.
روزنامه “زوددویچه سایتونگ” آلمان هم در مطلبی با اشاره به اینکه سخنرانی دوم ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل مجددا حملات شدید علیه ایران را در بر گرفت از رویارویی یکی علیه همه سخن گفت. این روزنامه آلمانی همچنین نوشت که این یک آزمون قدرت ترامپ نه تنها با ایران بلکه با کل جهان است. رئیس جمهور آمریکا می خواهد نشان دهد که او می تواند توافق اتمی به زعم خود منفور با ایران را با وجود مخالفت متحدان خود پاره کند.
روزنامه “فرانکفورتر روند شای” آلمان هم در مطلبی نوشت که دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل شوی خودخواهانه متداول و همیشگی را به اجرا در آورد و در برابر سران کشورها مانند یک امپراتور برهنه و بدون لباس ظاهر شد.
نشریه “دی سایت” آلمان هم در واکنش به سخنرانی دونالد ترامپ نوشت که رئیس جمهور آمریکا این طور جهان ایده آل خود را نشان داد که هر کشوری باید از منافع و علایق خود دفاع کند و همکاری دیگر شکل نمی گیرد؛ این یک دیدگاه خطرناک است.