واکنش‌ها در افغانستان به اظهارات «اشرف غنی» درباره حجاب اسلامی

    کد خبر :164419

در حالی که حجاب هویت زن مسلمان است، اشرف غنی روز گذشته با کنایه از مخالفان خود خواست تا «چادر» بپوشند. این اظهارات رئیس جمهور افغانستان واکنش‌های بسیاری را در اقشار مختلف جامعه این کشور در پی داشت.

اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان روز گذشته طی یک سخنرانی با اشاره به متهم کردن برخی از مقامات دولت به حمایت از گروه تروریستی داعش گفت: «هر کس ادعا دارد که یک عضو عالی رتبه‌ دولت با داعش همراه است در دادگاه ادعای خود را ثابت کند و یا در غیر آن صورت چادر بر سر کند».

این سخنان غنی واکنش‌های بسیاری از نهادهای مدنی، مدافعان حقوق زنان و سیاستمداران را به دنبال داشت.

«فوزیه کوفی» رئیس کمیسیون زنان، جامعه مدنی و حقوق بشر پارلمان افغانستان در این باره گفت: چرا نخبگان سیاسی ما پوشیدن روسری را عمل شرم‌آوری می‌دانند؟

وی افزود ادبیات سیاسی افغانستان همچنان زن‌ستیز است.

کوفی تصریح کرد: به حجاب خود افتخار می‌کنم و آن را بخشی از هویت خود می‌دانم.

«وژمه فروغ» فعال حقوق بشر نیز این اظهارات غنی را انعکاس باورهای درونی وی دانست.

این فعال حقوق بشر گفت: انسان که در قهر و غضب باشد سخن دلش به زبان جاری می‌شود، چیزی ‌که در درونش به آن باور‌ دارد.

«بصیر آهنگ» خبرنگار و فعال حقوق پناهجوبان نیز گفت: جدا از مسئله داعش٬ تخفیف و تحقیر مخالفان با چادر پوشیدن٬ دیدگاه او (اشرف غنی) نسبت به زنان را آشکار می‌کند.

«احمد ضیا مسعود» نماینده سابق رئیس جمهور افغانستان در امور حکومتداری خوب نیز در واکنش به این موضوع گفت: دید اشرف غنی نسبت به خانم‌ها دید برگرفته شده از ساختار قبیله است.

در ساختار قبیله، همه تصمیمات توسط شورای مردها گرفته می‌شود و نسبت به زن دید تحقیرآمیز وجود دارد. تغییر این دید نیازمند تغییر فرهنگ و شهری شدن در کوتاه مدت و در دراز مدت تغییر ساختار اجتماعی است.

«تابش فروغ» از فعالان مدنی نیز اظهار داشت: اگر می‌خواهید بدانید یک جامعه چقدر متمدن است، ببینید رفتار آنها با زنان چگونه است.

«مسلم شیرزاد» فعال رسانه‌ای و خبرنگار نیز در این باره گفت: زنان به چه کسی امید ببندند وقتی رئیس جمهورشان زن بودن را شرم‌آور می‌داند.

برخی دیگر از کارشناسان نیز در این باره اظهار داشت که چرا اشرف غنی «چادر» که نشانه هویت زن مسلمان است را هدف قرار گرفته و آن را شرم آور دانسته است.

به گزارش تسنیم،ارگ ریاست جمهوری نیز امروز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «اشاره به واژه چادر در سخنان روز گذشته با استفاده از تعابیر رایج محلی بوده و به هیچ وجه به قصد اهانت به مقام شامخ زنان کشور نبوده و نیست. با این‌ حال اگر احساسات زنان کشور از آن تعبیر متاثر شده باشد، رئیس جمهور از آنها عذرخواهی می‌کند».

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید