همکاری سازمان فضایی اروپا و ناسا برای دورکردن سیارک از زمین
سازمان فضایی اروپا و ناسا قرار است در یک طرح مشترک با ارسال فضاپیمایی به یک سیارک دوتایی یکی از آنها را مدار خارج کنند. فضاپیمای دیگر تاثیر این برخورد را رصد می کند.
ناسا و سازمان فضایی اروپا مشغول همکاری برای یک ماموریت بلندپروازانه هستند تا با استفاده از یک فضاپیما مسیر سیارکی را منحرف کنند.
محققان و مهندسان این سازمان فضایی هفته آینده در رم با یکدیگر ملاقات و درباره این ایده گفتگو می کنند. هدف از این اقدام بررسی قابلیت انجام این طرح به عنوان سیستم دفاع سیاره ای است.
این سیستم که AIDA نام دارد، سیارک دوتایی«دیدیموس ۶۵۸۰۳» (۶۵۸۰۳ Didymos) را هدف گرفته که بین زمین و مریخ مدار می زند. در این طرح یک فضاپیما برای متلاشی کردن سیارک استفاده می شود و فضاپیمایی دیگر سیارک را پس از آن بررسی می کند. در حقیقت هدف این طرح از مدار خارج کردن یکی از دو سیارک مذکور است.
عرض سیارک بزرگتر ۷۸۰ متر و سیارک کوچکتر ۱۶۰ متر است. صخره کوچکتر با سرعت چند سانتیمتر برثانیه دور بدنه بزرگتر مدار می زند و به همین دلیل برای اجرای این آزمایش مناسب بوده است.
ناسا تصمیم دارد فضاپیمای مخصوص برخورد با صخره کوچکتر را فراهم کند. این فضاپیما DART نام گرفته و در تابستان ۲۰۲۱ میلادی با سرعت ۱۴ هزار و ۷۶۴ مایل برساعت با آن برخورد می کند. از سوی دیگر یک ماهواره کیوب ست ایتالیایی به نام LICIACube لحظه برخورد را رصد می کند.
پس از آن سازمان فضایی اروپا کاوشگر Hera را در اکتبر ۲۰۲۴ میلادی به آسمان می فرستد تا سیارک هدف را بررسی کند. دو سال طول می کشد این کاوشگر به مقصد خود برسد.
البته تفاوت زیادی میان آزمایش های مشابه و خطر یک بحران واقعی وجود دارد. هرچند سیارک هدف در صورت برخورد با زمین خسارات زیادی به بار می آورد اما باید توجه داشت که کوچک است و با سرعت کمی حرکت می کند.