همکاری با کشورهای منطقه عامل مدیریت بهتر مخاطرات طبیعی
رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: امیدواریم بتوانیم با همکاری کشورهای منطقه به یک پایگاه داده مشترک برسیم تا بتوانیم سامانههای مخاطرات را بهتر مدیریت کنیم.
سحر تاج بخش رییس سازمان هواشناسی و معاون وزیر راه و شهرسازی صبح امروز در سومین نشست روسای سازمانهای هواشناسی کشورهای عضو اکو، در جمع خبرنگاران گفت: آن چیزی که مهم است دبیرخانه اکو است که بخش بلایای طبیعی آن در مشهد است و تهران دبیرخانه را اداره میکند. اهداف بلند مدت این دبیرخانه پایش و پیشبینی مخاطرات جوی و تولید سامانههای هشدار سریع در منطقه اکو که امیدواریم بتوانیم با همکاری کشورهای منطقه به یک پایگاه داده مشترک برسیم تا بتوانیم سامانههای هشدار سیل و سایر مخاطرات را بهتر مدیریت کنیم.
تاجبخش افزود: این مرکز حدود ۱۰ سال است که تشکیل شده و مدیریت آن با ایران است چون دبیرخانه در ایران واقع شده و کشورها نیز مشارکت می کنند امیدواریم اساسنامه آن را در این جلسه بتوانیم به تصویب اعضا برسانیم. اساسا کار مرکز مخاطرات اکو پایش مخاطرات جوی و غیر جوی طبیعی است.
وی ادامه داد: هواشناسی مسئول مخاطرات غیر جوی نیست. بنابراین موظف هستیم با سایر سازمانها و نهادها از جمله دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی در خصوص سایر مخاطرات مانند زلزله و رانش زمین مشارکت داشته باشیم و این مرکز را در آن حوزهها هم تقویت کنیم. اما آن چیزی که مهم است این است که مانیتورینگ و پیشبینی مخاطرات جوی در این مرکز باید انجام شود و به کشورهای منطقه اکو سرویس دهد.
رییس سازمان هواشناسی تاکید کرد: این کار اکنون در حال انجام است اما هر حرکت رو به جلو نیازمند توسعه همکاری های بیشتر و جمعآوری اطلاعات بیشتر است که در این زمینه در حال حرکت هستیم.
وی ادامه داد: کشورهای ترکیه، افغانستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان و ایران در این نشست حضور دارند. چون در کنار این نشست یک کارگاه نیز برگزار میشود روسای برخی سازمانهای هواشناسی کشورها هم برای شرکت در کارگاه و هم این نشست حضور یافتهاند و همچنین سفرای برخی از این کشورها نیز حضور یافتهاند.
وی به ادامه این برنامه در مشهد نیز اشاره کرد و گفت: قرار است فردا در مشهد اعضا از مرکز مدیریت ریسک بازدید کنند تا از نزدیک با نحوه تولیدات هواشناسی در این مرکز آشنا شوند که طی آن تلاش میکنیم روند همکاریها را تقویت کنیم.
تاجبخش در پاسخ به مهر مبنی بر محورهای افزایش تابآوری مد نظر برای مقابله با آثار بلایای طبیعی و مخاطرات جوی نیز گفت: در سند این محورها دیده شده اما اساسا نخست باید سامانههای هشدار مخاطرات دیده شود و تابآوری بر اساس آن ملاحظه شود.