همه دنیا به جز آمریکا علاقمند به حضور در بازار ایران هستند
استادیار دانشکده حقوق دانشگاه کلمبیا و مدیر موسسه مشورتی گالیله گلوبال در یادداشتی در هافینگتون پست نوشت: اخیرا در کنفرانس بازار سرمایه ایران که توسط سازمان بورس و اوراق بهادار ایران ترتیب داده شده بود شرکت کردم.
جورجس اوجکس، استادیار دانشکده حقوق دانشگاه کلمبیا و مدیر موسسه مشورتی گالیله گلوبال در یادداشتی در هافینگتون پست نوشت: اخیرا در کنفرانس بازار سرمایه ایران که توسط سازمان بورس و اوراق بهادار ایران ترتیب داده شده بود شرکت کردم. این کنفرانس در جزیره کیش برگزار شد؛ یک جزیره لوکس که در فاصله 19 کیلومتری از سرزمین اصلی ایران قرار دارد. با توجه به ساخت و سازهای در حال اجرا در این جزیره کیش می تواند در اینده با داشتن آسمان خراش ها، درختان نخل، کاخ ها و سواحل زیباش جایی شبیه میامی آمریکا باشد.
یکی از جالب توجه ترین عناصر کنفرانس بازار سرمایه ایران حضور موسسات هندی، اندونزیایی، آلمانی، انگلیسی و بلژیکی بود. سفرای کشورهای ترکیه و کره جنوبی نیز به نمایندگی از کشورهایشان در این کنفرانس حضور داشتند.
آلمان و به ویژه ایالت باواریای این کشور به شکل فعالانه ای در حال دعوت از بانک های ایرانی برای افتتاح شعبه ای در مونیخ هستد و 4 بانک ایرانی مجوزهای لازم را کسب کرده اند. یک بانک ایرانی اروپایی در هامبورگ در حال تکمیل حضور صنعت بانکداری ایران در قلب حوزه یورو است.
صندوق دماوند که در جزایر کایمن (یکی از سرزمین های ماوراء بحار انگلیس) تاسیس شده در حال فعالیت است و به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا در بورس ایران سرمایه گذاری کنند. در حالی گه درسترسی مستقیم به سهام شرکت های ایرانی همچنان غیرممکن است، درهای این شرکت ایرانی به روی سرمایه گذاران بین المللی باز است.
حضور در بازار سرمایه ایران و موسسات مالی این کشور به دلیل ادامه تحریم های دولت امریکا از طریق یورو انجام می گیرد. تحریم های اعمال شده از سوی دولت آمریکا نه تنها بانک های آمریکایی بلکه بانک های خارجی فعال در آمریکا نظیر بانک های بزرگ اروپایی و ژاپنی را از معاملات دلاری با ایران منع می کند. بنابراین این تنها بانک های داخلی اروپایی و شعب بانک های غیراروپایی مستقر در اروپا هستند که تراکنش های مرتبط با ایران را انجام می دهند.
به گزارش تسنیم،بخشی از سیستم بانکی حوزه یورو را بانک های دولتی نظیر بانک کی اف دبلیوی آلمان تشکیل می دهند. این بانک ها از سرمایه گذاری ها در ایران حمایت خواهند کرد. این بانک ها تحت تبعیت اداره کنترل دارایی های خارجی خزانه داری امریکا (اوفک) قرار ندارند و می توانند بدون تبعیت از اوفک از پروژه های شرکت های اروپایی در ایران را تامین مالی کنند.
در این میان به نظر می رسد که آمریکا به صورت خودخواسته خود را از تجارت با ایران محروم کرده است. ادوارد لوس، ستون نویس روزنامه فایننشال تایمز مقایسه جالب توجهی میان «خاندان ترامپ» و «خاندان سعود» انجام داده و می گوید: «این مقایسه نشان می دهد که (ترامپ) رئیس جمهوری است که نمی تواند منافع ملی کشورش را از منافع تجاری خانوادگی جدا کند.»