همدستی امارات و عربستان با القاعده در یمن
روزنامه العربی الجدید با اشاره به فاش شدن توافق های پشت پرده عربستان و امارات با القاعده، تأکید کرده که امارات به دنبال تشدید تنش در یمن و وارد کردن عناصر تروریستی به بدنه دولت این کشور است.
به گزارش بازتاب به نقل از العربی الجدید، بعد از فاش شدن توافق های پشت پرده میان ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان با القاعده در یمن این پرسش مطرح می شود که طرح امارات برای سرپوش گذاشتن بر این افشاگری چه خواهد بود؟
همانگونه که چند ماه پیش با فاش شدن پرونده زندان های مخفیانه امارات در یمن، ابوظبی تلاش کرد توجهات را از این پرونده دور کند. اما اینبار حجم افشاگری بیشتر از پرونده زندانهای مخفیانه است و ماجرا به نقش خطرناک امارات در یمن اشاره دارد که به تشکیل سازمان های امنیتی و نظامی در یمن به همکاری با گروهک های تروریستی دست زده است.
اخیرا خبرگزاری آمریکایی اسوشیتدپرس در گزارشی از قراردادهای محرمانه بین القاعده و ائتلاف عربی در یمن پرده برداشته است. در این گزارش آمده که گروه های وابسته به ائتلاف سعودی از عناصر القاعده استفاده می کنند به طوری که توافق شده تا ۲۵۰ تن از این گروه تروریستی به نیروهای کمربند امنیتی تحت حمایت امارات بپیوندند. ائتلاف سعودی بارها طی ۲ سال گذشته مدعی شده که پیروزهای بزرگی علیه القاعده محقق کرده اما بسیاری از این پیروزی ها بدون شلیک یک گلوله محقق شده است.
با این حال «ترکی المالکی» سخنگوی ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان چنین مسأله ای را تکذیب کرده اما شواهد موجود حاکی از همکاری ائتلاف عربی با تروریست های القاعده است و واقعیت این مسأله که «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی یمن که مورد حمایت عربستان است نمی تواند به صورت مداوم در عدن باقی بماند و مشاهده وضعیت امنیتی مناطق تحت کنترل دولت هادی، تا حدی این گزارش را تأیید می کند.
بر اساس این گزارش افرادی مانند «شیخ هانی بن بربک» وزیر مشاور دولت پیشین یمن و «عادل فارع» مبلغ سلفی جزء افرادی هستند که وابسته به امارات به شمار می روند. العربی الجدید گزارش داده که بربک از افراد نزدیک به «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی است و سال گذشته وزارت خارجه آمریکا فهرستی از افرادی که به عملیات های تروریستی در این کشور متهم شده بودند منتشر کرد که فارع به عنوان یکی از مردان امارات در یمن، در این فهرست حضور داشته است.
از زاویه ای دیگر وجود عناصر و جریان های افراط گرا در صفوف نیروهای نظامی مورد حمایت ائتلاف خطری برای آینده یمن به شمار می آید و نگرانی ها را نسبت به نفوذ عناصر تروریستی در بدنه حکومتی که ممکن است در آینده در یمن شکل بگیرد افزایش داده است.
مجموع نیروهای نظامی تحت فرمان ائتلاف از جمله نیروهای کمربند امنیتی، نیروهای ویژه حضرموت و نیروهای ویژه الشبوانیه یا از میان داوطلبانی با هویت های قبیله ای انتخاب شده اند یا از میان افرادی که ایدئولوژی و مکتب فکری خاصی را دنبال می کنند. حضور افرادی که دیدگاه های افراطی و سلفی را دنبال می کنند در میان نیروهای نظامی تحت حمایت ائتلاف می تواند آینده ای پُر از ایدئولوژی های عناصر افراطی را برای یمن رقم بزند.
در ماه مارس گذشته «صالح الجبوانی» وزیر حمل و نقل یمن نیز گفته بود که امارات نیروهای مزدور قبیله ای را در مناطق مختلف در جنوب یمن ایجاد کرده و عناصر القاعده در مناطق تحت کنترل نیروهای وابسته به هادی به راحتی تردد می کنند. وی مناطق تحت کنترل دولت عبدربه منصور هادی در یمن را به پناهگاه های القاعده در یمن تشبیه کرده بود.
شکست امنیتی در استان های جنوبی یمن در زیر سایه حضور آمریکا و امارات در این استان ها بیانگر سیاست های ائتلاف عربی به ویژه امارات در طولانی شدن جنگ یمن است. علاوه بر این نشان می دهد که امارات طرح هایی برای افزایش تنش در این استان ها در نظر دارد که که تجزیه یمن به رهبری امارات بخشی از آن خواهد بود.