هشدار اسپانیا به انگلیس درباره عدم حمایت از برگزیت

    کد خبر :422274

وزیر خارجه اسپانیا ضمن تاکید بر لزوم مذاکره مادرید و لندن در زمینه مالکیت جبل‌الطارق گفت که اگر چنین نشود و این موضوع در توافق مورد نظر نیاید، کشورش از برگزیت حمایت نخواهد کرد.

اسپانیا تهدید کرد که در پی اختلاف این کشور با بریتانیا در زمینه مالکیت جبل الطارق، روند مذاکرات برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) را مسدود می‌کند و از این توافق حمایت نمی‌کند.

بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، «جوزپ بورل» وزیر خارجه اسپانیا در این مورد گفت: «اسپانیا می‌خواهد که مستقیم با بریتانیا درباره آینده تنگه واقع در شبه‌جزیره ایبری مذاکره کند. چنین چیزی باید هم در توافق برگزیت و هم در بیانیه‌ای سیاسی که درباره آینده روابط میان بریتانیا و اتحادیه اروپا صادر خواهد شد، ذکر شود.در غیر این صورت، ما نمی‌توانیم از توافق حمایت کنیم».

مردم بریتانیا (انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) در ماه جولای سال ۲۰۱۶ با شرکت در همه‌پرسی رای به خروج از اتحادیه اروپا داده بودند و مذاکرات دو ساله خروج ماه مارس سال ۲۰۱۷ شروع شد و اواخر ماه مارس ۲۰۱۹ لندن باید رسما از اتحادیه اروپا خارج شود.

هفته گذشته بعد از بیش از یک سال و نیم مذاکره لندن و بروکسل اعلام کردند بر سر پیش‌نویس برگزیت توافق کرده‌اند. در پی آن دو وزیر دولت انگلیس و چند تن از اعضای دولت در وزارت‌خانه‌های متعدد در مخالفت با طرح «ترزا می» نخست‌وزیر بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا استعفا کردند. چند ماه پیش از این نیز دو وزیر اصلی دولت انگلیس در اعتراض به طرح پینشهادی ترزا می که به گفته مخالفانش بریتانیا را مستعمره اتحادیه اروپا می‌کند، از سمت خود کناره‌گیری کرده بودند.

جبل‌الطارق بخشی از یک شبه‌جزیره‌ در جنوب اسپانیا است و کنترل آن از ۳۱۳ سال پیش در اختیار بریتانیا بوده اما اسپانیا هم مدعی مالکیت آن است. در سال ۱۹۶۹ در پی یک همه‌پرسی اکثر ساکنان جبل‌الطارق به حاکمیت بریتانیا رای داده بودند ولی از سال ۱۹۷۰ مجددا تسهیلاتی برای عبور و مرور ساکنان به خاک اسپانیا در نظر گرفته شد.

به گزارش فارس، در سال ۲۰۰۶ میلادی به منظور حل مشکلات تاریخی در زمینه‌های حمل و نقل هوایی و ترانزیت توافقنامه‌ای بین «میگل انخل موراتینوس» وزیر خارجه اسپانیا، «جفری هون» رئیس اداره اروپای وزارت خارجه بریتانیا و «پیتر کاروانا» رئیس دولت جبل الطارق در شهر «کوردوبا» در مغرب به امضاء رسید که به بسیاری از اختلافات تاریخی میان بریتانیا و اسپانیا خاتمه داد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید