هر بار خوردن هاتداگ یا نوشابه چقدر از عمرتان کم میکند؟
اگر بدانید که مصرف برخی از غذاها میتواند دقایقی از عمر شما بکاهد، شاید بخواهید در انتخاب خوراکیهایتان تجدیدنظر کنید.
به گزارش بهداشت نیوز، لوئیس آلبرتو زامورا، متخصص تغذیه، در یک برنامه تلویزیونی در مورد تأثیر منفی غذاهای فوق فرآوریشده بر طول عمر توضیح داد و به تحقیقی از دانشگاه میشیگان اشاره کرد که نشان میدهد این نوع غذاها میتوانند چقدر بر کاهش عمر افراد اثرگذار باشند.
او گفت: طبق این مطالعه، مصرف یک هاتداگ میتواند بهطور متوسط ۳۶ دقیقه از عمر شما کم کند. اگر این هاتداگ با نوشابه مصرف شود، ۱۲ دقیقه دیگر از عمرتان کاهش مییابد.
در همین تحقیق، بیش از ۵,۸۰۰ غذای رایج مورد بررسی قرار گرفت و تأثیر آنها بر سلامتی، بر اساس افزودنیها، چربیها، قندها و سایر مواد مغذی ارزیابی شد.
نتایج نشان داد که غذاهایی مثل هاتداگ، پیتزا و ماکارونی باعث کاهش عمر میشوند، در حالی که غذاهای سالمتری مانند میوهها، سبزیجات و حتی ساندویچ کره بادامزمینی و ژله میتوانند به افزایش طول عمر کمک کنند.
همچنین، مطالعه نشان داد که با جایگزینی ۱۰ درصد از کالری روزانه گوشت قرمز و غذاهای فرآوریشده با میوه و سبزیجات، میتوان ۴۸ دقیقه به طول عمر اضافه کرد.
دکتر اولیویه ژولیه، سرپرست این تحقیق، گفت: تغییرات کوچک در رژیم غذایی میتوانند مزایای زیادی برای سلامتی و محیطزیست به همراه داشته باشند، بدون آنکه نیاز به تحولات عمده باشد.
نتایج این تحقیق نشان داد که برخی غذاهای فوق فرآوریشده میتوانند تهدیدی جدی برای سلامتی باشند. مطالعات مختلف نشان میدهند که رژیم غذایی حاوی درصد بالای این نوع غذاها میتواند با بیش از ۳۰ بیماری مختلف از جمله سرطانها و مرگ زودرس مرتبط باشد.
غذاهایی مانند هاتداگ و گوشتهای فرآوریشده مانند پروشوتو به دلیل داشتن مواد نگهدارندهای چون نیتریتها و نیتراتها میتوانند آسیبهای زیادی به بدن وارد کنند. این مواد در بدن به ترکیباتی تبدیل میشوند که با افزایش خطر سرطان روده بزرگ در ارتباط هستند.
دکتر ژولیه همچنین خاطرنشان کرد که ساندویچهای کره بادامزمینی و ژله از سالمترین غذاها هستند و میتوانند ۳۲ دقیقه به طول عمر افراد اضافه کنند. مغزها و دانهها نیز در این مطالعه رتبه دوم را بهدست آوردهاند و ۲۴ دقیقه به عمر افراد میافزایند. میوهها نیز میتوانند ۱۰ دقیقه به طول عمر شما اضافه کنند.
نکته جالب دیگر این تحقیق این است که مطالعات نشان دادهاند مصرف برخی مواد غذایی سالم میتواند عمر شما را افزایش دهد، در حالی که غذاهای فرآوریشده با ترکیبات مضر میتوانند به مرور زمان آسیبهای جدی به بدن وارد کرده و منجر به کاهش طول عمر شوند.
این تحقیق همچنین از توصیههای جدید برای کاهش مصرف گوشت قرمز و جایگزینی آن با پروتئینهای گیاهی مانند لوبیا، نخود و عدس حمایت میکند.