هاشمزایی: اصولگرایان مسئولیت حمایت از احمدی نژاد را بپذیرند/ رییس جمهور کردن احمدی نژاد اشتباه استراتژیک اصولگرایان بود
هاشم زایی معتقد است اولین کاری که اصولگرایان بایستی انجام دهند، برائت از ایشان است که البته بعضاً افرادی از میان اصولگرایان این کار را انجام دادهاند و در گام بعدی هم دادگاهی شفاف و علنی تشکیل شود و ایشان را محاکمه کنند.
اصولگرایان که روزی آنچنان طرفدار احمدی نژاد بودند که حتی اطاعت از او را همانند اطاعت از خدا می دانستند حالا واقعا مانده اند که با این پدیده دهه نود چه کنند . اوضاع چنان شده که تقریبا چهره هایی هم که تا دیروز دربرابر اقدامات جدید او سکوت می کردند حالا لب به سخن گشوده و هر یک به طریق خاص خود اعتراضشان را بیان می کنند.
اگرچه نمیگویند از حمایت هشت ساله از احمدی نژاد ، ناراضی هستند اما امروز او را در اردوگاه خود بدون جایگاه و حامی میدانند و می خواهند هر طور شده حساب خود را از احمدینژاد جدا کنند.
نامه نیوز در خصوص حمایت و رفتار اصولگرایان با محمود احمدینژاد با دو تن از چهرههای سیاسی کشور به گفتگو نشستهاست. یکی اصلاحطلب است و دیگری اصولگرا؛
عبدالرضا هاشمزایی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: من خودم از نیروهای اول انقلاب هستم. استاندار و نماینده مجلس بودم. آن زمان طیفهای سیاسی بهنامهای امروزی «اصلاحطلب» و «اصولگرا» نبود. آن زمان، «چپ» و «راست» نام داشتند. بنده هم بهعنوان فردی در طیف چپ سیاسی آن زمان، با دوستان طیف راست روابط نزدیک و خوبی داشتم که این روابط طی سی و پنج شش سال گذشته هم ادامه داشته است. معتقدم یکی از اشتباهات استراتژیک دوستان ما در اصولگرایی، این بود که آقای احمدینژاد را ابتدا شهردار تهران گذاشتند و بعد هم بهعنوان رئیسجمهور بر کشور تحمیل کردند.
وی با اشاره به دوره ریاست جمهوری احمدینژاد، گفت: برای خود بنده هنوز جای سوال است که چگونه این شخص توانست این همه مورد اعتماد قرار بگیرد. حالا شاید بتوان در مورد دور اول ریاست جمهوری ایشان این عبارت را به کار برد که انسانها هندوانه در بستهاند؛ ایشان شعارهای مردمی و حمایت از مستضعفین را بیان کرد؛ با شعاری که «من از جنس خودتان هستم» آمد و جامعه را دوقطبی کرد و شاهد بودیم که شخصیتها و افراد برجسته نظام مانند مرحوم آقای هاشمیرفسنجانی و آقای ناطقنوری را زیر سوال برد. به قولی توانست جامعه را به فقیر و غنی تفکیک کند و در نهایت توانست رئیسجمهور شود.
این چهره اصلاح طلب، افزود: آقای احمدینژاد، تخلفات بسیار زیادی دارد. نمیگویم سوءاستفاده مالی انجام شده و سودش در جیب ایشان رفته است. اما تخلف به معنای دستورهای خلاف، هم در شهرداری وهم در ریاست جمهوری بسیار صادر کردهاند. اما باز هم دوستان، چشمبسته و به دلیلی که من هنوز آنرا نمیدانم، به حمایت خود از ایشان ادامه دادند.
هاشمزایی در ادامه گفت: معتقدم که دوستان اصولگرا بایستی بیایند و بهطور شفاف مسئولیت حمایتهای خود از آقای احمدینژاد و تیمشان را بپذیرند. بالاخره کشور ضربه خورده است. اخیراً هم که نسبت به برادران لاریجانی و قوه قضائیه تندیهایی را روا داشته است. البته نمیخواهم در اینجا از آقایان لاریجانی دفاع کنم؛ ولی بالاخره کشور را دوست داریم. انقلاب کردهایم و نسبت به آن علاقمندیم.
وی در ادامه و با تأکید بر حاشیهساز بودن احمدینژاد گفت: بحث آقای هاشمیرفسنجانی و خانواده ایشان تمام شد؛ حالا آمده و چسبیده به اینکه مسائل را شخصی کند. بروند و در حرم شاه عبدالعظیم حسنی (ع)، بستنشنی کنند. این بستنشینی خودش دارای پیام است. از زمان مشروطیت این موضوع مطرح بوده است و حتی در برههای جمعی از علما – قبل از تبعید حضرت امام (ره) – و در حمایت از ایشان بست نشستند. امروز آقای احمدینژاد چهار نفر را جمع کردهاند و بستنشینی میکنند. اینها همه چیز را زیر سوال بردهاند.
وی افزود: اعتقادم بر این است اولین کاری که اصولگرایان بایستی انجام دهند، برائت از ایشان است که البته بعضاً افرادی از میان اصولگرایان این کار را انجام دادهاند و در گام بعدی هم دادگاهی شفاف و علنی تشکیل شود و ایشان را محاکمه کنند.
هاشمزایی در پاسخ به این پرسش که آیا جامعه اعلام برائت اصولگرایان را خواهند پذیرفت، گفت: جامعه همیشه صداقت را دوست دارد. اگر صادقانه با افکار عمومی برخورد بشود، جامعه میپذیرد و در غیر اینصورت فایده ندارد.
فقط در یک مقطع خاص از احمدی نژاد حمایت کردیم
حسین کنعانیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا هم در خصوص رفتارهای اخیر احمدینژاد به خبرنگار نامه نیوز گفت: متأسفانه دچار افراط و تفریطهایی در مسائل سیاسی میشویم که همیشه به نظام، ضربه زده است. در چارچوب همین افراط و تفریطهای سیاسی، کار به جایی رسیده است که ایشان هزینههایی را برای نظام جمهوری اسلامی، ایجاد کرده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: ما بایستی تلاش کنیم تا رفتارهای سیاسی خود را در چارچوب حرکتهای شناسنامهدار سیاسی و احزاب سیاسی نظاممند کنیم. نگذاریم، افرادی بیایند، موجسواری کنند و با ایجاد فضاهای کاذب بخواهند به مقاصد سیاسی خودشان دست پیدا کنند. آقای احمدینژاد هم پدیدهای بود که در یک خلاء قدرت سیاسی به صحنه سیاست ورود پیدا کردند و توانستند تا ریاست جمهوری هم پیش بروند.
کنعانیمقدم در پاسخ به این سوال که، رفتار آینده اصولگرایان با آقای احمدینژاد در چه چارچوبی خواهد بود، آیا ایشان را نادیده خواهند گرفت یا بر انتقادات خودشان ادامه خواهند داد، گفت: ایشان در چارچوب جریان اصولگرایی تعریف نمیشود؛ خودشان هم بارها اقرار به این موضوع کردهاند. اصولگرایان در یک مقطعی زمانی خاص و بر اساس یکسری ملاحظات و شعارهایی که بیان میکرد، از ایشان حمایت کردند و بعد هم که متوجه شدند مسیری دیگری را در حال طی کردن هستند، از ایشان کنارهگیری کردند. مردم هم از این مسئله کاملاً مطلع هستند. رفتارهای آقای احمدینژاد را کاملاً خارج از بحث اصولگرایی و خارج از بسیاری از چارچوبها و اصول سیاسی که در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، میدانند و چندان توجهی به ایشان نمیکنند.