نگران سنگ آهن مورد نیاز بخش فولاد نیستیم

  • اقتصادی
  • چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۱:۲۶
    کد خبر :277639

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامه‌ریزی برای تولید ۵۵میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ گفت: بابت تامین سنگ آهن مورد نیاز تولید بخش فولاد نگرانی وجود ندارد.

به گزارش بازتاب به نقل از وزارت صنعت، مهدی کرباسیان در پنجمین همایش بین المللی سنگ آهن ایران افزود: در افق ۱۴۰۴ نزدیک به ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن برای تولید فولاد نیاز داریم که این ظرفیت اینک حدود ۷۰ میلیون تن است و باید به بیش از ۲برابر افزایش یابد.

رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تاکید کرد نگرانی درباره کمبود سنگ آهن مورد نیاز بتدریج کمتر می شود، زیرا دولت به دنبال حمایت از معادن کوچک و متوسط بوده و کشور از نظر اکتشافات معدنی بکر مانده است.

وی با اشاره به معدن طلای موته یادآوری کرد: با پشتیبانی از معادن کوچک، تولید این معدن از سالیانه ۲۰۰ کیلوگرم در سال های گذشته به بیش از ۶۰۰ کیلوگرم در سال ۱۳۹۶ افزایش یافت.

کرباسیان تصریح کرد: در سال‌های گذشته معدن جزو اولویت‌های اقتصادی کشور نبود اما ایمیدرو برنامه اکتشاف در پهنه ای به وسعت ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع را کلید زد و ۱۵ محدوده معدنی آن را مشخص کرد که با استقبال بخش خصوصی همراه شده است.

وی گفت: معدن روباز بزرگ برای سنگ آهن در کشور پیش‌بینی نمی‌شود و از لحاظ فناوری بخش معادن زیرزمینی در مضیقه ایم. اینها نشان می دهد در زمینه اکتشاف این بخش عقب‌ماندگی داریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به صادرات ۶ میلیون تنی کنسانتره در سال ۱۳۹۶ اشاره کرد و آن را نشاندهنده توجه به مقوله فرآوری برشمرد.

وی همچنین تشکیل کنسرسیوم اکتشافی از سوی شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی کشور را خواستار شد و گفت: دولت از این امر مهم حمایت می کند.

کرباسیان ادامه داد: متاسفانه حقوق دولتی معادن در زیرساخت‌های مورد نیاز این حوزه هزینه نمی‌شود، در حالی که توسعه زیرساخت‌ها و تامین ماشین آلات معدنی بسیار مهم است.

هم اکنون، ذخایر کنونی سنگ آهن کشور سه میلیارد تن است.

میزان استخراج سالیانه معادن کشور حدود ۴۰۰ میلیون تن برآورد می شود که بیش از ۶۰ درصد آنها مصالح ساختمانی است.

پارسال بیش از ۹۸۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار سنگ آهن صادر شد.

بر پایه اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، شمار معادن کشور افزون بر ۱۰ هزار واحد است که حدود ۶ هزار معدن فعال و بقیه در دست تجهیز یا راکد است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید