نگرانی آمریکاییها از نصب پیشرفتهترین سامانه پدافند هوایی در ایران
روسیه در سال ۲۰۱۶، به ایران سامانه موشکی سام SA-۲۰C تحویل داد. روسیه با این امر، پیشرفتهترین سامانه پدافند هواییاش را در اختیار ایران قرار داده است. سپهبد رابرت اشلی، رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، طی یک شهادتنامه مکتوب که روز سهشنبه به کمیته نیروهای مسلح سنا تحویل داد، اظهار کرده که اکنون ایران دارای “انعطافپذیری یک (سامانه) موشکی زمین به هوای راهبردی، دوربرد و بسیار متحرک است.
روسیه به ایران پیشرفتهترین موشکهای پدافند هوایی میدهد.
به گزارش بازتاب به نقل از بلومبرگ، آژانس اطلاعات دفاعی پنتاگون اعلام کرد ایران در سال گذشته سامانه موشکی پدافند هوایی روسی را آزمایش و نصب کرده است. این امر برای مدت طولانی مقامات نظامی آمریکا و اسرائیل را نگران کرده است. زیرا نصب این سامانه باعث ایجاد یک “بهبودی نسلی در قابلیتهای” ایران شده است.
روسیه در سال ۲۰۱۶، به ایران سامانه موشکی سام SA-۲۰C تحویل داد. روسیه با این امر، پیشرفتهترین سامانه پدافند هواییاش را در اختیار ایران قرار داده است. سپهبد رابرت اشلی، رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، طی یک شهادتنامه مکتوب که روز سهشنبه به کمیته نیروهای مسلح سنا تحویل داد، اظهار کرده که اکنون ایران دارای “انعطافپذیری یک (سامانه) موشکی زمین به هوای راهبردی، دوربرد و بسیار متحرک است.”
اشلی در این شهادتنامه گفته تحویل SA- ۲۰C نشان داد که ایران به بهبود بخشیدن به قابلیتهای متعارفش برای بازداشتن دشمنان و دفاع از کشور و کنترل گذرگاهها – مانند تنگه هرمز – در صورت بروز نزاع نظامی، ادامه میدهد.
اشلی پیشبینی کرده که موشکهای بالستیک، نیروهای دفاعی هوایی و دریایی در اولویتهای نوسازی ایران باقی خواهند ماند و ایران تاکید جدیدی بر قابلیتهای رزمی هوایی خواهد داشت.
ژنرال مایکل موزلی در سال ۲۰۰۸ که در آن زمان فرمانده نیروی هوایی بود، هنگامی که ایران سامانه پدافند هوایی پیشرفته روسی را نصب کرد، به گزارشگران گفته بود قابلیت ایران برای دفاع از خود در برابر حملات هوایی، یک “جهش کوانتومی” خواهد داشت.
موزلی در آن زمان گفت: “SA-۲۰ اتفاق بزرگی است. این یک جهش کوانتومی است. اگر شما یک SA-۲۰ را در مقابل یادبود واشینگتن بگذارید. ۱۰۰ مایل در محدوده پوشش آن خواهد بود. شما میتوانید یک هواپیما در فیلادلفیا را هم مشغول کنید.”