نگاه به زنان در عرصه اقتصادی، جنسیتی نیست
وزیر کشور ضمن اشاره به افزایش نرخ رشد اقتصادی از منفی 5.6 به حدود 10 ـ 11 درصد و همچنین تک رقمی شدن نرخ تورم گفت: در هیچ یک از قوانینی که در حوزه کسب و کار نوشته شده است مساله جنسیت مطرح نشده و این نشاندهنده نگاه مثبت و بدون تبعیض جنسیتی است.
به گزارش ایسنا، رحمانی فضلی در نشست هماندیشی زنان فعال اقتصادی با اشاره به بحث اقتصاد مقاومتی از نظر عقلی، علمی، تجربی، امنیتی و سیاسی گفت: یکی از مشکلات اصلی کشور ما که حتی در حین انتخابات کاندیداها مطرح شد، مربوط به مباحث اقتصادی در تولید و اشتغال کشور بود.
وی با اشاره به تلاشهای دولت در افزایش نرخ رشد اقتصادی از حدود منفی 5.6 درصد به حدود 10 تا 11 درصد و کاهش نرخ تورم از 38 درصد به نرخ تورم تک رقمی ادامه داد: به علت آثار سیاسی، اجتماعی و امنیتی بالای مصارف اقتصادی، باز هم اولویت دولت این بخش خواهد شد. در کشور ما ظرفیتهای خوبی در زمینههای منابع طبیعی، مالی، تکنولوژیکی، مدیریت نیروی انسانی و علمی وجود دارد، ولی مساله مهم فرهنگ کار، تلاش، نوآوری و ابتکار در کار کردن است.
وزیر کشور در ادامه گفت: به دنبال جلسات متعددی که با تولیدکنندهها در استانهای مختلف داشتیم، شاهد بودیم که در هر استان هم افراد موفق و هم افراد غیرموفق وجود داشتهاند. این در حالی است که هر دو دسته در یک بستر مشابه مشغول فعالیت بودند. این بدان معناست که امر تعیین کننده در موفقیت ذهنیت افراد است.
رحمانیفضلی با اشاره به اینکه فعالیت اقتصادی در هیچ نقطه از دنیا به راحتی انجام نمیشود و برای تولید هر یک دلار ، بنگاهها باید در عرصه جهانی با هم رقابت کنند، تصریح کرد: عامل اصلی موفقیت این بنگاهها در کاهش هزینهها، نوآوری، خلاقیت و تعامل قوی در عرصه جهانی خلاصه میشود.
وی با اشاره به اینکه ایران بازاری بزرگ با منابع و نیروی انسانی مناسب است، ادامه داد: در صورتی که نتوانیم از پتانسیلها و فرهنگ کار به دلیل اقتصاد نادرست نفتی گذشته استفاده کنیم نمیتوانیم در رقابتها حرف موثری داشته باشیم.
وزیر کشور با اشاره به اینکه زنان باید در دو حوزه اصلی متمرکز شوند، ادامه داد: یکی از این حوزهها حوزه عمومی، یعنی ایجاد فرهنگ کار و تلاش و حوزه دیگر فعالیتهای اقتصادی خود زنان است. در هیچ یک از قوانینی که در حوزه کسب و کار نوشته شده است مساله جنسیت مطرح نشده و این نشاندهنده نگاه مثبت و بدون تبعیض جنسیتی است.
رحمانیفضلی با اشاره به اینکه اگرچه وجود پروژههای بزرگ برای کشور لازم و ضروری هستند، ولی باید به فعالیتهای اقتصادی خرد هم کمک شود گفت: با تشکیل بانک اطلاعاتی در وزارت کشور توانستیم 200 تا 300 شغل متبکرانهای را که با خلاقیت خود افراد در سراسر کشور ایجاد شدهاند در این بانک به ثبت برسانیم.
وی با اشاره به نبود تفاوت بین کار زنان و مردان و خصوصا حضور مستمر زنان روستایی در اقتصاد تصریح کرد: تلاش شده است، برای افزایش فرهنگ فعالیتهای اقتصادی در وزارت کشور روی مسائل توسعهای بیشتر کار شود به همین دلیل معاونت اداری و اقتصادی در وزارت کشور ایجاد شده که بحث اقتصاد مقاومتی را به شکل مستقیم دنبال میکند.
وزیر کشور با اشاره به وزارتخانههای صنعت، کشاورزی و نفت به عنوان متولیان اصلی اقتصاد و اشتغالزایی افزود: وزارت کشور در این زمینه متولی هماهنگی و پیگیری امور مختلف اقتصادی خواهد بود.
رحمانیفضلی در ادامه با پیشنهاد آسیبشناسی در مورد قوانین و مقررات و ایجاد یک دبیرخانه برای برگزاری نشستهایی با حضور فعالان زن حوزه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اظهار کرد: در کشور ما دست کم 100 سال است که قانونگذاری انجام میشود اما دلیل اینکه این قوانین به نتیجه نمیرسند، نبود پیگیری است.
وی با تاکید بر اهمیت جریانسازی خصوصا در حوزه فعالیتهای اقتصادی، تصریح کرد: لازم است تا در همه استانها نشستهایی درباره فعالیت زنان حداقل به شکل فصلی برگزار شود و بانک اطلاعات از فعالان اقتصادی زن تشکیل شود.
رحمانیفضلی با انتقاد از ضعف مباحث فرهنگی و تبلیغی افزود: صداوسیما میتواند در این زمینه نقش مهمی در زمینه نشان دادن بانوان ایجاد کند.
وی در ادامه افزود: هیچ محدودیتی در زمینه کمک به بانوانی که دچار آسیبهای اجتماعی هستند وجود ندارد چراکه دولت نمیتواند هیچ معضل اجتماعی را بدون کمک مردم حل کند.
وزیر کشور با ابراز امیدواری از مصوبه اخیر اختصاص بودجه 1.5 میلیارد دلاری برای ایجاد و رونق اشتغال روستایی افزود: با سرمایهگذاری در این صندوقهای خرد میتوان به اشتغال روستایی کمکهای زیادی کرد.