نیاز اقتصادى به رونق تولید و خروج از رکود

کارشناس صنعت خودرو با بیان این که خودروسازان داخلى تنها به منتاژ قطعات خودرو با ارزش افزوده پایین مى پردازند گفت: اکثر قسمت هاى خودروهاى تولیدى که داراى ارزش افزوده بالایى هستند به کشور وارد مى شود از سوى دیگر در بحث قراردادهایى که منعقد مى شود.
انوش رهام با اشاره به نامگذارى امسال مبنى بر اقتصاد مقاومتى، تولید و اشتغال و علت این نام گذارى اظهار کرد: با توجه به این که سال ۹۵رکود شدیدى بر اقتصاد کشور حاکم شده بود و دولت توانست تورم را به شکل مطلوبى مهار کند اما همچنان رکود از بین نرفته و علت این نام گذارى نیاز اقتصاد کشور به از بین بردن رکود و رونق بخشیدن به تولید کشور است.
این کارشناس اقتصادى افزود: رکود مى تواند موجب کاهش صادرات و افزایش نرخ بیکارى شود به همین علت تولید و اشتغال به عنوان پایه و اساس اقتصاد کشور و مکمل یکدیگر براى رشد و توسعه اقتصادى از سوى مقام معظم رهبرى مورد تاکید قرار گرفته است.
وى در ارتباط با دلایل ضعف صنعت خودرو در سال هاى اخیر، خاطر نشان کرد: یکى از دلایل موفق نبودن صنعت خودرو کشور در زمینه کیفیت و طراحى این است که همواره نگاه تولید کنندگان و مسئولان به تیراژ بوده است.
رهام ادامه داد: میزان ارزش افزوده اى که خودروسازان کشور از تولید محصولات خود به دست مى آورند بسیار اندک بوده و از این نظر در پایین ترین سطح جهان در بین کشورهاى تولید کننده خودرو قرار گرفته ایم.
کارشناس صنعت خودرو، گفت: فاصله قیمت عرضه با خرید مواد اولیه بسیار نزدیک بوده به همین علت خودروسازان داخلى ارزش افزوده اى بدست نمى آورند در حالى که کشورهاى تولید کننده خودرو مانند آلمان از این راه سود خوبى بدست مى آورند.
وى با بیان این که خودروسازان داخلى سهم قابل توجهى در تولید قطعات خودروهاى تولیدى ندارند، بیان کرد: اکثر قسمهاى خودروهاى تولیدى که داراى ارزش افزوده بالایى هستند به کشور وارد مى شود از سوى دیگر در بحث قراردادهایى که منعقد مى شود و طرف خارجى تولید قسمت هایى که ارزش افزوده بالایى دارد را تولید کرده و به کشور ایران صادر مى کند.
رهام ادامه داد: با توجه به نداشتن علم طراحى و تولید قطعات مهم مانند سنسورها همچنان شاهد آن هستیم که با گذشت سال ها از تولید کننده بودن ایران در زمینه خودرو، جهشى در صنعت خودرویى کشور انجام نشده است.
کارشناس اقتصادى با اشاره به این که در صنعت خودرو، اشتغال از قطعه سازى ایجاد خواهد شد گفت: اگر قرار بر اشتغالزایى در حوزه خودرو باشد این اشتغالزایى از منتاژ خودروهاى خودرویى به دست نمى آید و باید قطعه سازى در حوزه خودرو بیش از پیش فعال شود.
وى در انتها تصریح کرد: قطعه سازان ایرانى به علت نداشتن واحدهاى تحقیقات و پژوهش نمى توانند همراه با دانش روز دنیا پیش روند بنابر این قطعه سازان ایرانى تبدیل به منتاژ کارهایى شده اند که با دستگاه هاى ابتدایى اقدام به تولید قطعاتى با ارزش افزوده پایین مى کنند.