نوشیدنی محبوب که از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند!
- پزشکی و سلامت
- چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ۲۳:۰۹
-
کد خبر :1116072
براساس تحقیقات جدید گروهی از محققان آمریکایی، مصرف نوشیدنیهای گرم مانند قهوه یا چای در آغاز روز میتواند در پیشگیری از سرطانهای بخش فوقانی بدن، به ویژه سرطان دهان و گردن، موثر باشد.
تحقیقات بسیاری در مورد فواید چای و قهوه صورت گرفته و ثابت شده است که این نوشیدنیها به سلامت جسمی و روانی انسان تاثیرات مثبت زیادی دارند. اما تحقیقات اخیر نکات جدیدی در این زمینه به دست داده است.
محققان دانشگاههای مختلف آمریکا در تحقیقاتی که نتایج آن در ژورنال تخصصی انجمن سرطان آمریکا (ACS) منتشر شد، نشان دادند که مصرف نوشیدنیهای گرم در ابتدای روز میتواند خطر ابتلا به سرطانهای دهان و گردن را کاهش دهد.
چگونه چای و قهوه میتوانند از سرطان دهان پیشگیری کنند؟
مطالعهای که در ژورنال Cancer منتشر شد، نشان داد که نوشیدن بیش از چهار فنجان قهوه در روز میتواند احتمال ابتلا به سرطانهای سر و گردن را تا ۱۷ درصد کاهش دهد. علاوه بر این، تحقیقات نشان دادهاند که نوشیدنیهایی مانند چای و قهوه حاوی مواد ضدسرطانی و ضد التهابی قوی هستند که ممکن است از مصرفکنندگان در برابر برخی اثرات سرطانزا محافظت کنند.
یوان چین امیلی، اپیدمیولوژیست دانشگاه یوتا، میگوید: «گرچه تحقیقات قبلی در زمینه تاثیر چای و قهوه در کاهش خطر سرطان انجام شده، این مطالعه بهطور خاص اثرات آنها را در بخشهای فوقانی بدن، مانند سرطانهای سر و گردن، بررسی کرده است. عادات مصرف قهوه و چای پیچیده هستند و این یافتهها نیاز به مطالعات بیشتر برای تایید تاثیر آنها بر کاهش خطر سرطان را نمایان میکند.»
چقدر کافئین مصرف کنیم؟
قبل از اینکه به نوشیدن فنجانهای داغ چای یا قهوه تمایل پیدا کنید، مرکز ملی سلامت انگلیس (NHS) توصیه میکند که مصرف کافئین را در حد اعتدال نگه دارید. این مرکز هشدار میدهد که برخی افراد به کافئین حساستر از دیگران هستند و باید مصرف آن را محدود کنند.