نمی توان با قطعیت از اتمام کرونا صحبت کرد
تاکنون ۶۴ میلیون و ۴۳۲ هزار و ۲۷۲ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۷۰۰ هزار و ۳۶۰ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۸۳۸ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و در مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۹ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۴۷۰ دُز رسیده است. این کاهش روند واکسیناسیون در کشور در حالی است که وزارت بهداشت از اوایل دیماه سال گذشته بر لزوم انجام واکسیناسیون دوز سوم کرونا تأکید داشت، با این حال آنگونه که آمارهای این وزارتخانه نشان میدهد، تعداد بسیار کمی از شهروندان نسبت به دریافت واکسن خود اقدام کردهاند. این در حالی است که از ابتدای امسال نیز وزارت بهداشت فراخوانهای مختلفی را برای انجام واکسیناسیون دوز چهارم منتشر کرده است.
همچنین سازمان جهانی بهداشت به همراه وزارت بهداشت ایران و یونیسف پویش مشترکی را با عنوان «هفته جهانی واکسیناسیون» و با شعار زندگی طولانی برای همه با واکسیناسیون راهاندزای کردهاند.
سید محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون کرونا اظهار کرد: مردم منتظر شروع موج یا سویه جدید نباشند و نسبت به واکسیناسیون خود اقدام کنند، برخیها هنوز واکسن نوبت اول را تزریق نکردهاند یا دوز اول و دوم را تزریق کردهاند و دوز سوم را دریافت نکردهاند.
وی افزود: ما از آنها میخواهیم کار را به، اما و اگر وا نگذارند و هرچه زودتر نسبت به واکسن خود اقدام کنند. درست است که خوشبختانه وضعیت در روزها و ماههای اخیر خیلی خوب شده، اما نمیتوان با قطعیت از اتمام کرونا سخن گفت و باید جوانب احتیاط را سنجید.
زهرایی در گفتگو با برنا تأکید کرد: یکی از بهترین ابزار مقابله با کرونا و همهگیری آن، واکسیناسیون است. همه افراد بالای ۷۰ سال و آنهایی که بیماری زمینهای یا ضعف سیستم ایمنی دارند یک دوز اضافی (نوبت چهارم) از واکسن کرونا را باید دریافت کنند؛ چرا که واکسیناسیون از عوامل موثر در کاهش آمار مبتلایان به کرونا بوده است.
وی یادآور شد: پیشبینی ما این است که همه افراد تا پایان امسال حداقل یک دوز دیگر از واکسن کرونا را مجدد دریافت کنند. افرادی که دوز دوم و سوم را تزریق نکردهاند هرچه سریعتر به دریافت آن اقدام کنند طبیعتا این واکسیناسیون هم اجباری نیست و برای بالا بردن ایمنی مفید است.