نمایندگان انحراف من از برنامه ها را با عدد و رقم بیان کنند

    کد خبر :243508

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در جلسه رسیدگی به استیضاح خود در صحن علنی مجلس خواستار خودداری نمایندگان از کلی گویی و بیان شفاف میزان انحراف وی از برنامه ها شد.

علی ربیعی در نشست صحن علنی امروز با دستور کار استیضاح وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در دفاع از عملکرد خود گفت: در مقام یک کنشگر سیاسی اجتماعی که سابقه چهار دهه خدمت در عرصه های مختلف داشتم و با حدود ۵ سال در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی درس های بزرگی برای تحولات اجتماعی و اقتصادی ایران امروز آموخته ام که به واسطه آن مایلم برخی چالش ها و جبران های نهان و آشکار را تبیین کنم و به این شیوه و ملاک که فکر می کنند راه حلی برای حل مسائل کشور وجود دارد، نقد وارد کنم.

وی ادامه داد: من همواره گفته ام که استیضاح را حق مجلس می دانم لذا مجلس به تعبیر امام عصاره مردم ملت است و مشارکت مردم، استیضاح و سوال مجلس آن چیزی است که از نوجوانی برای آن مبارزه کرده ام و می دانم که اگر بخواهیم ما به ثبات و پیشرفت برسیم، مسیر ما همان است و چیزی جز آن نیست؛ اما متاسفم که بگویم در همین ابتدا مطابق قانون آنچه که در استیضاح آمده بود باید مطرح می شد اما بر نمایندگان مخالف در همین اندازه برخلاف مشی قانون عمل کردند که از رئیس محترم مجلس انتظار دارم بر این موارد مطابق قانون از طرح محورهای خارج از استیضاح پیشگیری کنند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه من همواره استیضاح را حق مجلس می دانم افزود: من ۷ ماه پیش در ۲۹ مردادماه برنامه ای به مجلس دادم که ۱۹۱ نفر از نمایندگان مجلس به آن رای دادند؛ من مشتاق هستم که استیضاح کنندگان خیلی صریح وشفاف با عدد و رقم نه با کلیات انحراف من و همکاران من را از این برنامه ها بیان کنند چرا که با جملات و گذاره های کلی نمی توان شاخص ها را اندازه گرفت.بلکه باید علت را جویا شد و اینکه این علت به چه اندازه ناشی از ساختار و به چه میزان ناشی از سوء مدیریت است.

دلیل استیضاح، شرکتهای وابسته به وزارتخانه است

وی گفت: من پیش از آنکه به مباحث کلی اشاره کنم به دلیل اینکه عمده مسائل مربوط به استیضاح در خصوص شرکت های وابسته به وزارتخانه بود، در این خصوص صحبت خواهم کرد؛ من متاسفم که کارکردهای اجتماعی این وزارتخانه تقلیل پیدا کرده که مجموعه ای مانند شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) و یا برخی از مجموعه های اقتصادی وابسته آن هم به شکل اغراق آمیز.

وی بیان کرد: خواهران و برادران بگذارید من نه به عنوان وزیر بلکه به عنوان یک کنشگر در کنار شما اعلام کنم ما امروز مسائل بنیادینی پیش رو داریم به طوری که بجز مسائل بین المللی و خشکسالی به عنوان دو مسئله مهم پیش رو موضوعاتی چون آسیب ها، عدالت، فقر و ریسک زندگی مردم در قالب صندوق ها در آینده و بیکاری مضمن شده را به عنوان مسائل مهم پیش رو داریم؛ ما با فهم درست، با اجماع و با نگاه درازمدت قادر به حل این مشکلات خواهیم بود.

ربیعی در خصوص اعتراضات اخیر مردم در شهرهای مختلف کشور گفت: من میزان خشکسالی، میزان اشتغال، میزان فقر و انواع و اقسام چالش های چرایی بروز اعتراضات مردمی را در قالب یک اطلس اندازه گیری کردم تا نتایج به دست آمده را در اینجا اعلام کنم. جالب است که به شما نمایندگان اعلام کنم غالب کسانی که در اعتراضات اخیر دستگیر شده اند، شغل داشتند و باید اعلام کنم اتفاق بزرگتری در مسائل کشور رخ داده و آنها آژیر بود.

وی افزود: من امروز خوشحالم در وزارتخانه ای قرار گرفته ام که اصلی ترین و بنیادی ترین مسائل مرتبط با فعالیت های ملی سروکار دارم و وظیفه خود را به استناد داده و ستاده ها به خوبی انجام داده ام؛ انگیزه داشتم، پرتلاش بودم، صبح و شب نمی شناختم، تیم خوب در وزارتخانه منصوب کردم که این نیاز به اجماع و مشارکت همگانی و در اولویت نخست همکاری مجلس را دارد.

وی ادامه داد: ما در خصوص اشتغال مرتبط با فقر مطلق و همبسته کار و رفاه که به درستی پیش بینی شده فعالیت های خوبی را انجام داده ایم به طوری که در جوامع خرد محلی اقدامات خوبی را به جلو برده ایم؛ سیاست های فقرزدایی را در دولت در دستور کار قرار دادیم که آقای جهانگیری می توانند در این خصوص شهادت دهند که کدام دستگاه سیاست های فقرزدایی را تبیین و تعیین کرده است.

وی گفت: فقر، نیازمند یک برنامه بیست ساله است و نمی توان ادعا کرد که فقر را می توانیم با پاشیدن پول ریشه کن کنیم. همانگونه که اشتغال با پول پاشی ایجاد نخواهد شد.

وی به مشکلات صندوق های بازنشستگی به عنوان یکی از محورهای استیضاح کنندگان اشاره و کرد و گفت: برای نخستین بار این خود من بودم که آژیر صندوق های بازنشستگی را کشیدم و در برنامه دوره اول وزارتخانه خود در سال ۹۲ این موضوع را اعلام کردم. در جلسه ای با رهبر معظم انقلاب که یکی از بهترین جلسات در خصوص بحث پیرامون آسیب های اجتماعی بود، جهت گیری های وزارتخانه در این خصوص را تبیین کردم.

وی افزود: در حوزه کارگری برنامه های خوبی در دستور کار قرار گرفت و به طور خاص در حوزه دستمزد سالانه کارگران مزد از تورم پیشی گرفت؛ اما نمایندگان محترم مجلس باید بدانند که بخشی از فعالیتها و یا وظایف من در صندوق ها و شرکت های وابسته بوده که بیشتر صحبت های خود را پیرامون این موضوعات متمرکز خواهم کرد.
وی بیان کرد: اولاً شما نمایندگان محترم مجلس ببینید سهم وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از کل صندوق های بازنشستگی چقدر است، اما در این خصوص غلوآمیز صحبت می شود.

سهم وزارت تعاون تنها ۱.۴ درصد از کل اقتصاد کشور است

وی با بیان اینکه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در مجموع یک و چهار دهم درصد از کل اقتصاد کشور را در اختیار دارد، گفت: در کشور ۱۷ صندوق وجود دارد که توسط دستگاه ها و نهادها فعالیت های اقتصادی در آن صورت می گیرد.

وی افزود: شما نمایندگان مجلس بحث می کنید در خصوص کلانی از بخش های اقتصاد که در دستگاه های مختلف غیر خصوصی و غیر دولتی هستند. اما تقاضای من این است که سهم وزارتخانه تعاون کار و رفاه اجتماعی را از مدیریت این صندوق ها در نظر بگیرید و ببینید در این شرایط که فقط بخشی از صندوق ها زیرمجموعه این وزارتخانه است، اما بیشترین نقدهای واردشده متوجه من است. اما به نمایندگان مجلس اعلام می کنم اصلاح ساختار در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از همین صندوق ها آغاز شد و با رئیس جمهور محترم تفاهم کردیم که رها شدن غیردولتی ها از اقتصاد از همینجا آغاز شود و با یک الگوی مناسب در این زمینه فعالیت خود را آغاز کنیم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات این وزارتخانه برای کارآمدی بنگاه ها و شرکت های وابسته، رفتن به سمت شفاف سازی است. آقایان عباسی و مصری از نمایندگان محترم مجلس که روزی مسئولیت این وزارتخانه را بر عهده داشتند می توانند سختی کار در این وزارتخانه را شهادت دهند.

سوپرمدیر نیستم ولی کدام پرونده فساد مربوط به وزارت کار است؟

وی گفت: من نه به عنوان یک نظریه اقتصادی، به عنوان یک نظریه مبارزه با فساد معتقدم باید به سمت خروج از بنگاه داری حرکت کنیم و به شدت این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

وی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من از شما سوال می کنم این همه پرونده فساد مالی مطرح شد، اما کدام یک از این فسادها به وزارتخانه من مربوط است؟ البته من ادعا نمی کنم، چرا که هیچ کدام از ما «سوپر مدیر» نیستیم و این دوران گذشته است. اما من معتقدم چینش یک تیم خوب می تواند منتج به کارآمدی یک دستگاه و نهاد شود.

ترکیب هیئت مدیره شستا از بهترین ها است

وی بیان کرد: ما در وزارتخانه روند سالم را در پیش گرفته ایم اما متاسفانه برخی نمایندگان مجلس مسائلی را اعلام می کنند و با اعلام برخی مسائل خلط مبحث می کنند. امروز تیمی که در هیئت مدیره شستا چیده شده از بهترین ها هستند و همچنین تیمی که در صندوق بازنشستگی کشوری منصوب شده است از افراد کارآمد و اقتصاددانان برجسته هستند.

وی گفت: من ثبات مدیریت را در سازمان تامین اجتماعی حفظ کرده ام اما امروز متاسفم بگویم پرونده ای که خودم در یک جلسه غیرعلنی در خصوص صندوق های بازنشستگی مبنی بر چالش در صندوق های بازنشستگی اعلام کردم، بر علیه من سوال می شود. امروز هم قطعاً پاسخگو خواهم بود در برابر هشداری که خودم در جلسه غیرعلنی در حضور نمایندگان علنی کردم.

وی افزود: من امروز خوشحالم اعلام کنم که ۹۰ درصد شرکتهای تابعه در بورس فهرست شده اند. من موفق شدم هرجا تخلفی رخ داده است در قالب ساختار با آن برخورد کنم.

تصمیمات دولت و مجلس ۴۵۰هزارمیلیاردتومان بارمالی بر دوش صندوق بازنشستگی گذاشت

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: خوشحالم امروز اعلام کنم که امروز تصمیم درستی گرفتیم که این وزارتخانه به عنوان الگو برنامه ای را آغاز کرده است؛ تا شهریور ۹۷ بنگاه هایی که خارج از استراتژی و کم بازده هستند واگذار خواهند شد. ما قرار نیست هزینه این واگذاری را برای مصارف جاری هزینه کنیم بلکه این پول باید برای سرمایه گذاری بین نسلی هزینه شود.

وی افزود: کارگران را کارفرمای خویش می بینم و بنده به دنبال بهینه کردن سرمایه گذاری ها هستم و اعتقاد دارم باید در بازار سرمایه باشیم و ما همچنین در کیفیت بنگاه داری در حال برنامه ریزی هستیم و بنابراین مجلس باید به من پاداش بدهد که برنامه ریزی کردیم که صندوق ها از بنگاه داری رها شوند.

وزیرتعاون وکار رفاه اجتماعی افزود: اقای لاریجانی!موسسه مکنزی آمد صندوق بازنشستگی کشوری را مطالعه کرد و گفت ۴۵۰ هزار میلیارد تومان تصمیمات دولت و مجلس بر این صندوق بارآورده است و صندوق ها دیگر مفهومی ندارند واین در حالی است که میانگین کل فروش شستا در گذشته تنها برابر با ۸هزارو ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است و این میزان امروز به۲۱ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

مگر شرکتها را به زور گرفتیم؟

وی ادامه داد: مگر این شرکتها را وزیر رفاه را تحویل گرفت و مگر ما با اجبار گفتیم به ما کشتیرانی بدهید و یک سیاست غلطی که در آن روز هیچ کس فریاد نزد و ما خصوصی سازی را دنبال کردیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید