نمایش «ماسکهای شاعرانه» در نیویورک
نمایش آثار علی کوره چیان که سال گذشته مجسمه هایش در گالری ثالث به نمایش درآمده بود این روزها در گالری الگاویمر نیویورک برپاست.
علی کوره چیان هنرمند مجسمه ساز درباره جدیدترین فعالیتهایش به خبرنگار مهر گفت: سال گذشته نمایشگاهی از مجسمههایم در گالری ثالث برپا شد که نقدهای مثبتی هم درباره آن نوشته شد. آن نمایشگاه با عنوان «به بهانه چشمانت» شامل مجسمه های از نوع «ماسک» برگرفته از مفاهیم چند لایه شعرهای ایرانی بود.
وی ادامه داد: این روزها با همکاری مسعود نادر و رویا خواجوی آثارم در گالری الگاویمر نیویورک به نمایش درآمده که این نمایشگاه نیز شامل ماسک مجسمه هایی است که مفاهیمی مانند شعر فارسی، زبان دستها و تجربه زندگی را بیان می کنند و تا امروز استقبال خوبی از آن صورت گرفته است.
این مجسمه ساز بیان کرد: یکی از نکات جالب این نمایشگاه برای خود من مواجهه با مخاطب جهانی است که بدون آنکه زبان فارسی بداند متوجه مفهوم اثر می شود چون همانطور که گفتم ریشه این آثار در شعرهای ایرانی نهفته است.
کوره چیان در توضیح بیشتر این نمایشگاه ادامه داد: در این مجموعه از ابتدا تلاش من بر این بوده است که با ویژگی های بصری حروف و ترکیب آن با الفبای هنر تجسمی، اثری خلق کنم که مخاطب را با منشا الهام اثر و شعری که در پس آن وجود دارد آشنا کند و علاوه بر آن با تجربه جدید تبدیل فرم دو بعدی خوشنویسی به فرم سه بعدی که کماکان سیال و خواناست یک وحدت فرمی را ایجاد کنم که درک مفهوم اثر هم برای مخاطب فارسی زبان هم برای غیر فارسی زبان میسر باشد و خوشحالم که در نیویورک مخاطبان با ملیت های مختلف توانسته اند با آثار ارتباط برقرار کنند.
این هنرمند ایرانی گفت: من معتقدم مجسمه ساز به خط، زبان موسیقایی می بخشد که در هر جای جهان بتوانید ریتم و آهنگ خط را بخوانید و حظ بصری از آن ببرید و اینجاست که مرزهای میان هنر از هم گسسته می شود و هنر زبانی واحد می یابد.
کوره چیان در پاسخ به اینکه استقبال از نمایشگاه خود و هنرمندان ایرانی در نیویورک را چگونه ارزیابی می کند، بیان کرد: واقعا تجربه جالبی بود. وقتی مخاطبان با ملیت های مختلف در مواجهه با فرهنگ و خط فارسی همان خوانشی را دارند که مخاطبان نمایشگاه در گالری ثالث آن برداشت را داشتند برایم بسیار جالب بود. همچنین با نقدهای خوبی مواجه شدم به طور مثال می توان به نقدهایی که در ساتبیز و هایپربازار منتشر شد اشاره کنم.
وی در پاسخ به این پرسش که در دیگر کشورها نیز نمایشگاهی برپا خواهد کرد یا نه نیز بیان کرد: همه چیز بستگی به آقای مسعود نادر دارد که جا دارد برای زحماتی که برای برپایی این نمایشگاه در نیویورک کشیده اند تشکر کنم. وی بسیار برای اشاعه هنر تجسمی ایران در فرای مرزها تلاش می کند وخوشحال می شوم به عنوان یک هنرمند ایرانی در کشورهای دیگر نیز بتوانم سفیر تمدن و فرهنگ کشورم باشم.
این نمایشگاه تا ١١ ژوئن در گالری الگاویمر برپاست.