نمایش «بچهای با جوراب قرمز»/ «نمایشهای بازار» جشنواره جهانی فجر فراخوان داد
آیین دیدار با عوامل فیلم «بچهای با جوراب قرمز» در موزه سینما برگزار می شود.
برخی اخبار امروز حوزه سینما بدین شرح است:
* «بچهای با جوراب قرمز» در موزه سینما
آیین دیدار «بچه ای با جوراب قرمز» به کارگردانی و نویسندگی خداداد جلالی چهارشنبه ۱۸ دی ماه سال جاری ساعت۱۹:۳۰ در موزه سینما برگزار می شود. در این مراسم عوامل این فیلم به همراه جمعی از هنرمندان سینما، منتقدان و اهالی رسانه حضور دارند.
فیلم «بچهای با جوراب قرمز» به نویسندگی و کارگردانی خداداد جلالی دیپلم افتخار منتقدین جشنواره کالیفرنیا ۲۰۱۶، دیپلم افتخار منتقدین فیلم جیپور هندوستان ۲۰۱۶، برنده بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره دهلی نو ۲۰۱۶، برنده برف طلایی بهترین کارگردانی و بهترین بازیگری نقش اول زن و کاندید بهترین تدوین جشنواره لو میساد هلسینکی فنلاند ۲۰۱۶، کاندید بهترین فیلم خارجی و برنده بهترین فیلم نامه از جشنواره چند فرهنگی کالیفرنیا ۲۰۱۷ و … را دریافت کرده است.
عوامل این فیلم سمانه نصری بازیگر، پانته آ بهرام بازیگر، امین زندگانی بازیگر، افشین سنگ چاپ بازیگر، علیرضا کمالی نژاد بازیگر، امیر یل ارجمند بازیگر،محمد حسن نجم سرپرست گروه تهیه، اکبر ولی زاده جانشین تهیه کننده، ستار اورکی موسیقی، فرانه نصری دستیار کارگردان، محسن روزبهانی جلوه های ویژه، شهرام خلج طراح گریم، علی نصیری نیا طراح صحنه و اباس، عطیه آریا فر جانشین تولید هستند.
در خلاصه فیلم آمده است: در جنوب تهران میان کوره های آجرپزی جماعتی از افغانها که بدون مجوز به سرزمین ایران آمده اند کار و زندگی می کنند. بهار ناز حامله است و از مهاجران افغان است که با همسرش در کوره های آجرپزی زندگی و کار می کنند. بچه او به دنیا می آید و چون دختر است عاشوری رئیس کارگاه به بهانه می کند که باید آنجا را ترک کنند. تیمور شوهر بهارناز تصمیم می گیرد دخترش را به کسی بدهد و خودشان برای کار همان جا بمانند. بهارناز مطلع می شود و شبانه تصمیم می گیرد با کودکش فرار کند. او به سمت برادرش که در مرز آستارا در یک قهوه خانه کار می کند می رود اما شرایط بسیار برای او خطرناک می شود.
* فراخوان «نمایشهای بازار» در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر اعلام شد
یکی از اهداف جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی تولیدات یک ساله سینمای ایران به مهمانان، خریداران، مدیران جشنوارههای جهانی و نمایندگان شرکتهای پخش بینالمللی حاضر در این رویداد است و به همین منظور امکان نمایش فیلمهای تولید یک سال منتهی به برپایی جشنواره روی پرده بزرگ را در بخش «نمایشهای بازار» فراهم آورده است.
متقاضیان حضور در «نمایشهای بازار» در بیستوسومین بازار بینالمللی فیلم و برنامههای تلویزیونی ایران تا ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ مهلت دارند تا با رجوع به وبسایت جشنواره جهانی فیلم فجر نسبت به ثبت اثر خود اقدام کنند.
به روال هر ساله، فیلمهای ایرانی بخشهای مختلف جشنواره جهانی فجر از میان آثار پذیرفته شده در بازار انتخاب خواهند شد.
بر اساس مقررات «نمایشهای بازار»، فیلمهای ایرانی که قرار است در سالن یا سالنهای سینمایی بازار جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش گذاشته شوند، میبایست تولید شده در سال ۱۳۹۸ و تهیهکننده یا کارگردان آن ایرانی باشد.
همچنین اخذ پروانه نمایش از اداره کل ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این آثار الزامی است.
بر اساس فراخوان، نسخه نمایش فیلمهایی که برای حضور در بخش نمایشهای بازار سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر پذیرفته میشود، میبایست با فرمت DCP و دارای زیرنویس صحیح انگلیسی باشد.
باتوجه به محدودیت تعداد نمایش، فیلمهای مورد نظر توسط مسئولان برگزارکننده جشنواره برای حداکثر دو بار نمایش ویژه در بخش نمایشهای بازار انتخاب خواهند شد.
سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر از ۲۸ فروردین تا ۵ اردیبهشت ۹۹ به دبیری محمدمهدی عسگرپور در تهران برگزار میشود.
* تماشای انیمیشنهای برگزیده در آسیفا
به گزارش فارس ،انجمن سینمایی فیلمسازان انیمیشن ایران (آسیفا)، در ادامه برنامه جلسات نمایش خود این بار به نمایش برگزیدهای از آثار مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی خواهد پرداخت.
در این برنامه انیمیشنهای «داش آکل» از هاجر مهرانی، «جمشید» از معین صمدی، «بخش زایمان» از بهنام دلداده، «یک نفر» از محبوبه کلایی، «بادسر» از پویا امیرافضلی و روحاله سعادتمند، «خورده شده» از محسن رضاپور، «پسردریا» از عباس جلالی یکتا، «خرمالو» از فرشید شفیعی، «روباه» از صادق جوادی و «حفره» از زندهیاد وحید نصیریان به نمایش گذاشته خواهد شد.
سپس با حضور فرخ یکدانه به تحلیل کارگردانی و بررسی ساختار آنها پرداخته میشود.
این برنامه در ساعت ۱۴ روز پنجشنبه ۱۹ دی ماه با همکاری خانه هنرمندان ایران در سالن استاد جلیل شهناز برگزار خواهد شد و ورود برای همگان آزاد است.