نقش موثر کاهش سفرهای درونشهری در کاهش آلودگی هوا
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این که استفاده از تکنولوژی و تحقق دولت الکترونیک میتواند در کاهش سفرهای درونشهری نقش بسزایی داشته باشد، گفت: قطعا کاهش سفرهای درونشهری در کاهش آلودگی هوای شهر تهران نقش بسزایی دارد.
پس از ارائه گزارش معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران، مرتضی الویری در ارائه نظر خود در خصوص گزارش ارائه شده، گفت: اگر به تصویر کامل و جامع در مورد آلودگی هوا برسیم، در حوزه حمل و نقل گزارش ارائه شده خوب بوده است، اما دو عامل در این گزارش مد نظر قرار نگرفته است. یکی از این عوامل کاهش سفرهای درون شهری است.
وی افزود: ما میتوانیم سفرهای درونشهری را کاهش دهیم که قطعا اقدامی موثر در حوزه مقابله با آلودگی هوا است. در حقیقت میتوانیم بسیاری از کارهای خدماتی بانکی و بیمه را به صورت الکترونیک انجام دهیم و از سفرهای درون شهری بکاهیم.
الویری ادامه داد: ۳۰ درصد از آلودگی هوای تهران مربوط به منابع آلاینده ساکن و ۷۰ درصد از آن مربوط به منابع آلاینده متحرک است. باید بر روی ۳۰ درصد منابع ساکن از طریق خروج کارخانجات آلاینده از شهر اقدام جدی انجام دهیم.
وی در ادامه تاکید کرد: شهری که بر روی گسل زلزله قرار گرفته است آیا نمیتوانیم برای دراز مدت نسبت به توزیع شبکه گاز که از ابتدا کار اشتباهی بوده است، تصمیم موثری بگیریم و در دراز مدت بر روی تولید برق و جایگزینی آن با گاز فکر کنیم؟ قطعا اینها سرفصلهایی هستند که میتواند در حوزه کاهش آلودگی هوا کمک بسزایی کند.
به گزارش ایسنا، نظری – یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص گزارش ارائه شده توسط معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران، خاطر نشان کرد: باید در این گزارش موضوع تاثیر اجرای طرح ترافیک جدید بیان میشد. در مورد درآمدهای شهرداری حاصل از اجرای این طرح نیز باید اطلاعاتی داده شود که مشخص شود آیا شهرداری تهران از این محل کاهش درآمد داشته است یا افزایش درآمد.
وی تاکید کرد: ظاهرا درآمدهای حاصل از این محل به حساب خزانه واریز نشده است که این اتفاق باید هر چه زودتر محقق شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع دوچرخههای اشتراکی در شهر تهران اشاره کرد و گفت: هر چند که این طرح، طرح بسیار خوبی است، اما در شهر تهران خیلی دیده نمیشود که باید با اعمال نظارت جدیتر نسبت به اجرای آن اقدام کرد.
به گزارش ایسنا، فراهانی نیز در خصوص گزارش ارائه شده، گفت: آلودگی هوا در راس اولویتهای شهروندان تهرانی قرار گرفته است و به عنوان مهمترین مطالبه شهروندان تهرانی محسوب میشود، لذا باید نسبت به جزئیات کارهای مقابلهای با آلودگی هوای تهران اطلاعات دقیقتری ارائه شود.
وی در ادامه صحبتهای خود خاطر نشان کرد: فقط شهرداری تهران درگیر این مسئولیت نیست. بر اساس آمار در زمان تشدید آلودگی هوا شمار بیماران تنفسی ۶۰ درصد افزایش پیدا میکند. آلودگی هوا بیتردید باعث کاهش عمر به میزان حداقل پنج سال میان شهروندان تهرانی شده است.
به گزارش ایسنا، فراهانی ادامه داد: بر این اساس سن امید به زندگی کاهش یافته است. بر اساس آمار بانک جهانی ۹ هزار و ۹۰۰ نفر در سال ۱۳۸۴ بر اثر دو آلاینده مهم جان خود را از دست دادهاند. گزارش که معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران ارائه کردهاند، فعالیتهای مختلفی را نشان میدهد که بخشی از آن بر اساس طرح جامع ترافیک متناسب با این طرح بوده است.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم این گزارش را به سه بخش تقسیم کنیم، یکی از این بخشها فعالیتهای نیازمند بودجه دولتی است و بخش دیگر بر اساس بودجه داخلی شهرداری و معاونت حمل و نقل ترافیک است و بخش سوم نیز نیازمند پیگیری مدیریتی است که با هماهنگی دستگاههای ذی ربط میتواند محقق شود.