نقشه مشترک آمریکا و عربستان؛ جنگ سعودی ها در داخل خاک ایران!

یک نشریه چینی نوشت: نقشه های آمریکا و عربستان سعودی برای ایران مشکلاتی را برای طرح جدید چین به نام «جاده ابریشم» به همراه دارد.
جیمز ام دورسی، در گزارشی در نشریه ساوت چاینا مورنینگ پست، (چین) به تشریح نقشه مشترک آمریکا و عربستان علیه ایران و احتمال براه انداختن جنگ قومی در داخل خاک ایران پرداخته است.
شاید ریاض تا کنون مقدمات جنگی نیابتی را در بلوچستان که بخش مهمی از طرح های ابتکاری «یک کمربند یک جاده» پکن به شمار می رود، فراهم کرده باشد.
برنامه های عربستان سعودی با حمایت آمریکا برای بی ثبات کردن ایران خطر وخیم تر کردن امنیت در استان بلوچستان پاکستان را که نقطه اتصال دریایی و زمینی مهمی در طرح ابتکاری «یک کمربند یک جاده» چین است و پیش از این نیز گرفتار مشکلاتی بوده است، به همراه دارد.
عربستان سعودی که سفر این ماه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و استقبال وی از دیدگاه ریاض درباره ایران به عنوان مهم ترین تهدید تروریستی برای جهان بر جسارتش افزوده است، اقلیت های قومی ایران را راهی می داند که از طریق آن شاید نتواند به هدف خود برای سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی دست یابد؛ اما دست کم این کشور را بی ثبات خواهد کرد.
بلوچستان ناحیه ای وسیع، بی ثبات، با آب و هوایی نا مساعد و دسترسی دشوار که زمانی مستقل بوده و در امتداد مرز ایران و پاکستان واقع است، در برنامه های عربستان سعودی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بندر گوادر که با حمایت چین در ۶۰۰ کیلومتری شرق بزرگ ترین گلوگاه انرژی جهان، یعنی تنگه هرمز، ساخته شده، در این منطقه قرار دارد و از دیرباز در اثر شورش های کوچک ملی گرایان با مشکل رو به رو بوده است. پاکستان برای رویارویی با این مشکل از شبه نظامیان مذهبی که از حمایت عربستان سعودی نیز برخوردارند، حمایت کرده است.
بندر گوادر، یکی از مهم ترین نقاط «ارتباط اقتصادی چین و پاکستان» و طرحی با بودجه ای ۵۶ میلیارد دلاری از چین است که هدف از اجرای آن کوتاه کردن مسیری است که نفت باید از خلیج [فارس] تا چین طی کند و نیز توسعه اقتصادی بیشتر در استان نا آرام سین کیانگ در شمال غربی چین، است. از ۹ سال پیش که این بندر برای نخستین بار افتتاح شد، برای آغاز به کار تلاش زیادی صورت گرفته است.
قوم گرایان بلوچ در بلوچستان سوگند یاد کرده اند مانع از ایجاد «راه ارتباط اقتصادی چین و پاکستان» شوند. جیندر بلوچ، سخنگوی «ارتش آزادی بخش بلوچ»، گفت: «این برنامه توطئه آمیز تحت هیچ شرایطی برای خلق بلوچ پذیرفتنی نیست. جنبش های استقلالی بلوچ چندین بار به روشنی نشان داده اند که از آینده مردم خود به نام طرح های توسعه ای یا حتی دمکراسی دست بر نخواهند داشت.»
بلوچ پس از دو حمله این ماه از سوی گروه های مختلف سخن می گفت؛ در یکی از این حملات کارگرانی هدف قرار گرفتند که سرگرم کار در طرح های مربوط به «راه ارتباط اقتصادی چین و پاکستان» بودند و در حمله دیگر نیز سناتور عبدالغفور حیدری، نایب رئیس مجلس سنای پاکستان و از اعضای «جمعیت علماء اسلام»، هدف قرار گرفت؛ «جمعیت علماء اسلام» از احزاب سنی راست گرا و عضو دولت ائتلافی نواز شریف، نخست وزیر پاکستان، است.
تا کنون مردان مسلحی که خود را به عنوان نیروی پلیس جا زده بودند، دو معلم چینی را در کویته، مرکز ایالت بلوچستان [پاکستان] ربوده اند.
به احتمال زیاد حملات این ماه ارتباطی با تلاش های احتمالی عربستان سعودی برای دامن زدن به ناآرامی های قومی در میان بلوچ ها در طرف ایرانی مرز نداشت؛ اما هشداری است که نشان دهنده احتمال تأثیر بر بلوچستان پاکستان و «راه ارتباط اقتصادی چین و پاکستان» در صورتی است که پادشاهی عربستان نقشه های خود را پیش ببرد. این حملات سایه سیاه کشیده شدن پای هند به درگیری عربستان سعودی و ایران را نیز ایجاد می کنند. اقدام عربستان سعودی به تقویت نا آرامی ها در استان سیستان و بلوچستان ایران به احتمال زیاد بندر چابهار ایران را که از حمایت هندی ها برخوردار و در ۷۰ کیلومتری بندر گوادر واقع است، هدف قرار می دهد.
محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان سعودی، در آستانه سفر ترامپ هشدار داد جنگ با جمهوری اسلامی ایران «در داخل خاک ایران» صورت می پذیرد «نه عربستان». این اظهارات بیانیه ژنرال جوزف ولتل، رئیس «ستاد مرکزی فرماندهی آمریکا» را در پی داشت که به نظر می رسید حاکی از احتمال بهره برداری از انگیزه های اقلیت های قومی در ایران برای تضعیف حکومت اسلامی این کشور باشد.
عربستان سعودی در ابتدا زمانی حمایت خود را از مخالفان ایران نشان داد که در ژوئیه گذشته شاهزاده ترکی الفیصل، رئیس پیشین اطلاعات عربستان و سفیر این کشور در آمریکا و انگلیس، در تجمعی در پاریس که از سوی «سازمان مجاهدین خلق ایران» [منافقین] تشکیل شده بود، شرکت کرد. شاهزاده ترکی در جمع حاضران در این تجمع گفت: «مبارزه مشروع شما با حکومت [ایران] دیر یا زود به اهداف خود دست خواهد یافت. من نیز خواستار سقوط این حکومت هستم.»
شاهزاده محمد به شرح جزئیات این که چگونه می خواهد جنگ عربستان سعودی را به ایران بکشاند، نپرداخت؛ اما یکی از اتاق فکرهای مورد حمایت دولت سعودی، یعنی «مرکز خلیج [فارس] در مطالعات ایران» در مطالعه ای که به تازگی انجام داد، این طور استدلال کرد که چابهار «تهدیدی مستقیم برای کشورهای خلیج [فارس] است» که نیازمند «اقدامات تقابلی فوری است».
در این مطالعه، گفته می شود چابهار تهدید است؛ زیرا ایران را قادر می کند به بهای کاهش سهم عربستان سعودی، سهم خود را در بازار هند برای صادرات نفت افزایش دهد و موجب می شود سرمایه گذاری خارجی در جمهوری اسلامی و درآمدهای دولت بیشتر شود و امکان قدرت نمایی را برای ایران در خلیج [فارس] و اقیانوس هند فراهم می کند.
این مطالعه «با موافقت تلویحی دولت عربستان سعودی» منتشر شده است.
نویسنده در مطالعه خود این استدلال را مطرح می کند که «سعودی ها می توانند پاکستان را متقاعد کنند از مخالفت خود با حمایت احتمالی عربستان سعودی از بلوچ های استان سیستان و بلوچستان ایران بکاهد».
مؤسسه ای محافظه کار در واشنگتن به نام «بنیاد هودسون» که بسیاری بر این باورند روابط نزدیکی با دولت ترامپ دارد، در همایشی در ابتدای همین ماه، به موضوع اقلیت های قومی در ایران پرداخت و برخی از قوم گرایان بلوچ، عرب، کُرد و آذری ایران در آن سخنرانی کردند.
در ادامه این گزارش آمده است: عربستان سعودی مقدمات جنگی نیابتی را در بلوچستان ایجاد کرده است.
در پایان این گزارش آمده است؛
سایه سیاه جنگ های نیابتی قومی خلاء بزرگی را در طرح های «راه ارتباط اقتصادی چین و پاکستان» و «یک کمربند یک جنگ» ایجاد می کند که ممکن است چین را به این نتیجه برساند که اجرای آنها دشوار است. حمایت پنهان چین از استفاده پاکستان از عوامل شبه نظامی برای مقابله با قوم گرایان بلوچ و تحریک هند از طریق ممانعت از اعلام تروریستی بودن شبه نظامیان پاکستانی از سوی «شورای امنیت سازمان ملل» اوضاع را بیش از پیش پیچیده می کند.
تشدید تنش های قومی در جمهوری اسلامی خطر پاسخ متقابل ایران را به همراه دارد. عربستان سعودی مدت ها است که ایران را به تحریک خشونت های سطح پایین و اعتراضاتی در مناطق شیعه نشین عربستان و نیز دست داشتن در انقلاب مردمی اکثریت شیعه بحرین که به طور وحشیانه سرکوب شد و خشونت های گاه و بی گاه پس از آن متهم می کند. تشدید ناآرامی ها در سیستان و بلوچستان می تواند کشمکش های تقابلی، نه فقط در پاکستان، بلکه در خود پادشاهی عربستان نیز به وجود آورد که تلاش های چین را برای تأمین منابع انرژی و باز کردن جای پایی برای خود در سراسر اوراسیا و خاورمیانه به خطر بیاندازد.