نقدینگی بیمه ها پاشنه آشیل مقابله با تحریم های دارویی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: نقدینگی پاشنه آشیل تدارک برای ذخیره استراتژیک دارو و لوازم پزشکی برای مقابله با تحریم است که بیمههای پایه باید آن را تامین کنند.
دکتر محمد آقاجانی، اظهارداشت: بیمه سلامت مسیری را برای مدیریت هزینهها آغاز کرده است که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و محدودیت منابعی که این سازمان با آن روبروست، غیرقابل اجتناب است. دراین خصوص اقدامی که دانشگاهها باید برای کاهش هزینهها انجام دهند این است که کمترین آسیب به بیماران نیازمند خدمات درمانی که به لحاظ مالی دچار مشکل هستند وارد شود.
وی با تاکید بر اینکه همکاری بسیار نزدیکی بین بیمه سلامت و دانشگاهها برای پیشبرد سیاستها و جلوگیری از آسیب به مردم لازم است، گفت: هر گونه سیاست در حوزه بیمههای خدمات درمانی که منجر به مراجعه مردم از بخش دولتی به بخش خصوصی برای دریافت خدمت شود، آسیب جدی به خانوادههای متوسط و کم درآمد وارد می کند چرا که هزینه های بخش خصوصی قابل مقایسه با بخش دولتی نیست. باید سیاستهایمان در مدیریت هزینه به گونهای باشد که بیماران طبقات متوسط و محروم حتما در مراکز دولتی پذیرش شوند در غیر این صورت فشار زیادی به اقتصاد خانوار وارد میشود.
به گزارش مهر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به پرداخت ۷۰ درصد مطالبات دانشگاهها بدون دریافت سند توسط بیمه سلامت، افزود: اقدام مثبتی انجام شده که امیدواریم تداوم داشته باشد. تداوم این اقدام در ماههای پیش رو اطمینانی را بین ارائه دهندگان خدمات و مراکز طرف قرارداد با این سازمان ایجاد میکند.
آقاجانی همچنین در خصوص اثر تحریمهای احتمالی بر تهیه دارو و لوازم پزشکی به خصوص برای بیماران خاص، گفت: نقدینگی پاشنه آشیل تدارک و ایجاد ذخیره استراتژیک در مورد داروها و لوازم پزشکی خاص در بیمارستانها برای مقابله با اثرات تحریم، است. در صورتی که نقدینگی در بیمارستانهای دولتی وجود داشته باشد، ذخیره استراتژیک در بیمارستانها ایجاد میشود بنابراین بیمههای پایه باید این نقدینگی را تامین کنند تا با مشکلی روبرو نشویم.