نظرات پمپئو در مورد برجام از عقاید ترامپ افراطی تر است

  • سیاسی
  • پنجشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ ۱۰:۳۳
    کد خبر :254885

دو کارشناس مسائل بین المللی فضای فرصت باقی مانده از سررسید برجام را مورد بررسی قرار دادند.
روزهای باقی مانده از فرصت تصمیم گیری ترامپ در مورد برجام به تندی سپری می شود و خبرهای مخابره شده از کاخ سفید نگرانی ها را در مورد حفظ و ادامه برجام بیشتر می کند. ترامپ یکی از دلایل تغییرات گسترده در کاخ سفید را برجام و مقابله با ایران یاد کرده و ناظران روند خوبی را برای برجام نمی بینند. تحلیلهای بسیاری وجود دارد که تیم جدید با مواضع ضد ایرانی هر چند می توانند نسبت به تیلرسون و مک مستر در وزارت خارجه و کاخ سفید روند یکدست تری را به مرحله اجرا در بیاورند و موانع تندروی های ترامپ با حضور پمپئو و جان بولتون از بین رفته است، اما اینکه موفقیت بی چون چرایی در مقابله با ایران و از بین رفتن برجام شکل گیرد شک و ابهام های زیادی وجود دارد. گرگهای خاکستری دوران گذشته نمی توانند مانند گذشته تیزدندان و عملگرا باشند. جان بولتون هر چند قبل از رسیدن به پست مورد علاقه اش در تیم ترامپ ثانیه شماری می کرد و از روز آمدن ترامپ به او پیشنهادات تهاجمی علیه ایران می داد اما وارد گود شدن به او خواهد فهماند که همه چیز به سادگی نگاه از بیرون نیست.
در حال حاضر هرچند تغییرات کلیدی در تیم ترامپ شکل گرفته اما موانع گذشته بر سر جای خود هستند. اروپایی هنوز بر سر حمایت از برجام شک و شبهه ای ندارند و هر چند در مورد موضوعات برنامه موشکی و نفوذ منطقه ای ایران، چون و چرا می کنند اما در مورد برجام حاضر نیستند گفت و گوهای ضمیمه ای شکل گیرد و مسائل را تفکیک شده می بینند.

در این باره نادر انتصار استاد دانشگاه آلابامی امریکا به نامه نیوز گفت:

گرچه رکس تیلرسون وزیر سابق خارجه آمریکا روی خوشی نسبت به ایران نداشت ولی از محدود کسانی در دولت ترامپ بود که همواره از برجام دفاع میکرد چون به عقیده او برجام هم به منافع آمریکا کمک می کرد و هم برای ثبات خاورمیانه قراداد مفیدی بود.

استاد دانشگاه آلابامای امریکا افزود: جانشین تیلرسون آقای مایک پمپئو نه تنها از ایران نفرت زیادی دارد بلکه حتی از زمانی که نماینده مجلس قانون گزاری آمریکا بود از منتقدین شدید برجام بود و آنرا خطری برای امنیت آمریکا و اسرائیل می دانست. نظرات پمپئو در مورد ایران و برجام از نظرات خود ترامپ افراطی تر هستند.
این کارشناس مسائل بین المللی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت برجام چگونه است و تغییرات در تیم ترامپ چه تاثیر روی آن خواهد داشت، گفت: ایران اکنون باید به دوران پسا برجام بیاندیشد چون برجام آن گونه ای که ایران به اجرای آن امید داشت دیگر وجود نخواهد داشت. حتی اگر ترامپ برجام را به قول خودش پاره هم نکند, بدنه نیمه مرده برجام چیزی بیشتر از یک قرارداد بی ارزشی برای ایران باقی نخواهد ماند و به یک فوتبالی در سیاست ایران تبدیل خواهد شد که گروههای مختلف آنرا به هم دیگر پاس بدهند و از همدیگر انتقاد کنند.

همچنین محسن پاک آیین کارشناس مسائل بین المللی و دیپلمات برجسته کشورمان در این باره گفت:

اگرچه ادبیات گفتاری آقای تیلرسون نسبت به برجام و دستورالعمل های وی خطاب به دیپلمات های آمریکایی با سیاست های ترسیم شده دونالد ترامپ تفاوت داشت و تیلرسون سعی می کرد، مواضع واقعگرایانه و ملایم تری داشته باشد، اما وی توانائی مقابله با ترامپ و جلوگیری از تصمیمات وی را نداشت.
سفیر پیشین ایران در آذربایجان اظهار داشت: در عین حال گماردن یک فرد امنیتی و اطلاعاتی به عنوان وزیرامورخارجه آمریکا می تواند همسو با مواضع ترامپ در مورد برجام و احتمالا تصمیمات آتی وی باشد.
پاک آیین در رابطه با اینکه تغییرات در تیم ترامپ چه تاثیری روی برجام خواهد داشت، گفت: در مجموع برجام یک توافق چندجانبه و بین المللی است و حمایت شورای امنیت را دارد و تصمیم برای خروج از برجام برای هر دولت و وزیرامورخارجه ای سخت است و تبعات بین المللی خود را دارد و وزیرامورخارجه جدید آمریکا نیز از این قاعده مستثنی نیست.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید