نظارت سختگیرانه بر مدارسی که از قِبل استقبال خانوادهها برند شدهاند
رئیس سازمان مدارس غیردولتی با اشاره به اینکه بیشترین تخلف مدارس غیردولتی در مناطق یک تا ۶ تهران است، گفت: خطاب ما به موسسانی است که از قِبل استقبال اولیا احساس میکنند، برند شدهاند و تخلف میکنند،نظارت ما بر آنها سختگیرانهتر خواهد بود.
آموزشوپرورش نرخ مصوب شهریه مدارس غیردولتی را اعلام کرده است که بالاترین میزان شهریه ابتدایی 9 میلیون و 400 هزارتومان، متوسطه اول 11 میلیون و متوسطه دوم به جز پایه دوازهم 15 میلیون تومان است البته این هزینهها به جز هزینه غذا، سرویس و اردو است.
اما برخی مدارس نه تنها پوستر شهریه را برای اطلاع خانوادهها نصب نمیکنند بلکه هزینههای بسیار بالاتری را نسبت به شهریه مصوب اعلام شده آموزشوپرورش دریافت میکنند البته موسسان مدارس غیردولتی معتقدند که هزینههای اعلام شده از سوی وزارتخانه واقعی و متناسب با هزینهها نیست.
در این میان با توجه به میزان نارضایتی مردم به ویژه در فصل ثبتنام مدارس، مجلس وارد میدان نظارت شده است و بازدیدهایی را از وضعیت مدارس شاهد و غیردولتی در شهر تهران داشتند که تخلفاتی به ویژه در بحث شهریه برای آنها محرز شده است؛ در همین رابطه به گفتههای فریده اولاد قباد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دقت کنید: شهریهای که مدارس غیردولتی دریافت میکردند بسیار بیشتر از مبالغ مصوب توسط آموزشوپرورش بود و برای آن بهانههای مختلفی داشتند مانند هزینه لباس فرم، غذا و سرویس. آموزشوپرورش میگوید حداکثر شهریه مدارس غیردولتی در دوره ابتدایی 9 میلیون تومان است اما در بازرسیهایی که ما از مدارس غیردولتی داشتیم، 20 میلیون تومان شهریه آن هم برای دوره ابتدایی میگرفتند!
در همین رابطه مجتبی زینیوند رئیس سازمان مدارس غیردولتی درباره اینکه برخی موسسان مدارس غیردولتی مدعی هستند که شهریه مصوب آموزشوپرورش کفاف مخارج مدرسه را نمیدهد و از سوی دیگر مردم میگویند چرا مدارس شهریه بالاتر از نرخ مصوب آموزش وپرورش دریافت میکنند و مجبوریم شهریه را پرداخت کنیم چون فرزندمان را ثبتنام نمیکنند، اظهار کرد: تمام هزینههای مدارس غیردولتی توسط موسس پرداخت میشود و با وضعیتی که هماکنون به لحاظ هزینهها برای مدارس به وجود آمده است، با مشکلاتی مواجه هستند.
وی افزود: از سال گذشته برای شهریه مدارس غیردولتی الگویی را تعیین کردیم و متناسب با هزینه های تمام شده و برنامههایی که مدارس ارائه میدهند، میزان شهریه تعیین میشود.
تخلف 36 مدرسه غیردولتی در تهران
رئیس سازمان مدارس غیردولتی با اشاره به اینکه سال گذشته مدارس غیردولتی با چالشهایی مواجه شدند، گفت: شهریهای که تعیین میشود نزدیک به هزینههایی است که مدارس دارند، سال گذشته در کل شهر تهران 36 مدرسه غیردولتی انحراف از قوانین و مقررات داشتند و امسال با استقرار تیمهای نظارتی و راه اندازی سامانه انتظار داریم که تخلف مدارس به حداقل برسد و با آن برخورد جدی داشته باشیم.
زینیوند ادامه داد: سال گذشته در سایر شهرها تعداد موسسانی که از شهریه تخلف کردند در مقایسه با شهر تهران کمتر بود اما در تهران تخلفات بیشتری را شاهد بودیم، امسال تا به امروز 10 تا 12 مدرسه را شناسایی کردیم که برای ثبتنام سال تحصیلی آینده شهریه اضافه دریافت میکنند و با تیمهای نظارتی مشترک با همراهی اداره کل آموزشوپرورش شهر تهران پوشش خوبی را برای نظارت بر مدارس ایجاد کردهایم همچنین سامانه تلفنی 0214317 راهاندازی شده است و راه ارتباط ما با خانوادهها برای دریافت گزارش و نظارت بر مدارس غیردولتی بیشتر شده است.
بیشترین تخلف مدارس غیردولتی در مناطق یک تا 6
به گزارش تسنیم، وی با اشاره به اینکه جلسه مشترکی را با مدیرکل شهر تهران و روسای مناطق یک تا 6 برگزار کردیم، افزود: بیشترین تخلف از الگوی شهریه در این مناطق است.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی درباره میزان افزایش شهریه در مقایسه با سال گذشته عنوان کرد: سقف افزایش شهریه بیشتر از نرخ تورم رسمی کشور نیست.
افزایش میزان شهریه متناسب با نرخ تورم رسمی
زینیوند درباره اینکه “هماکنون نرخ تورم رسمی کشور که اعلام میشود، واقعی نیست” بیان کرد: ما طبق قانون موظفیم میزان شهریه را براساس نرخ تورم رسمی کشور که از سوی بانک مرکزی اعلام میشود، افزایش دهیم و هماکنون نرخ تورم حدود 30 درصد اعلام شده است البته ما سعی کردیم افزایش شهریه پایین تر از نرخ تورم رسمی باشد چون وضعیت معیشتی مردم به گونهای نیست که بتوانند پرداخت کنند از سوی دیگر دچار پارادوکس هستیم یعنی باید توان مردم را در نظر بگیریم در حالیکه موسسان مدارس غیردولتی هم هزینههایی دارند هر چند که معتقدیم موسسان میتوانند با همین میزان متوسط و میانگینی که افزایش یافته است امسال ادامه فعالیت دهند و باید با مردم هم مقداری همراهی کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که ” مدارس غیردولتی با شهریه مصوب آموزشوپرورش ثبت نام میکنند اما بقیه شهریه را برای آبان یا آذر به صورت چک دریافت میکنند و میگویند این کمکی است که اولیا میتوانند به ما داشته باشند و این همان دور زدن آموزش و پرورش است” بیان کرد: مدارسی که تخلف میکنند سریع شناسایی میشوند چون خانوادهها وقتی احساس کنند، مدرسه حق اضافهای را مطالبه میکند، آن را گزارش میدهند البته اگر نظارت و پاسخگویی ما مستمر باشد، تخلفات کاهش مییابد، هماکنون میدانیم کدام مدارس شهریه مصوب را رعایت نمیکنند و کمتر به فکر خانوادهها هستند، دقیقاً همین مدارس باعث شدهاند تا ماهیت مدارس غیردولتی که به تعلیم و تربیت کشور خدمت میکنند، بدنام شود، شورای موسسان مدارس غیردولتی به عنوان همراهان ما کمک کنند تا تخلفات مدارس کاهش یابد البته ما نیز مدعی نیستیم میزان شهریهای که تعیین میکنیم کل هزینههای مدرسه را کفاف میدهد.
قرار نیست موسسان مدارس غیردولتی متناسب با انتفاع کار کنند
زینیوند افزود: سال گذشته زمانی که الگوی شهریه را تعیین و مبنای شهریه، هزینه تمام شده بود به یکباره قیمتها افزایش یافت مثلا نیمه سال قیمت کاغذ چند برابر شد به همین دلیل ممکن است الگوی شهریه پاسخگوی نیازهای مدارس نباشد اما موسسان برای کمک به دولت و نظام تعلیم و تربیت آمدهاند و قرار نیست متناسب با انتفاع کار را پیش ببرند ما نیز اجازه نمیدهیم عده محدودی حیثیت مدارس غیردولتی را با گرفتن شهریه اضافی خدشهدار کنند.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی تأکید کرد: با نظارت مستمر و حضور ناظران دائم در مناطق تهران میتوانیم تخلفات مدارس غیردولتی را به حداقل برسانیم البته ممکن است برخی مدارس به صورت زیرمیزی شهریههایی بیشتری را بگیرند که باید شناسایی شوند.
تخلف مدارس برند
وی ادامه داد: خطاب ما به موسسانی است که از قِبل استقبال اولیا احساس میکنند، برند شدهاند و تخلف میکنند، بیش از یک هزار و 700 مدرسه غیردولتی در تهران داریم که 36 مورد تخلف از قوانین مقررات داشتند، خانوادهها تلاش میکنند به هر شیوهای است فرزندشان را در مدارس برند ثبتنام کنند و نظارت ما براین دسته از مدارس سختگیرانهتر خواهد بود.
زینیوند گفت: شهریه مداس متناسب با برنامههای ارائه شده و خدماتی که ارائه میدهند تعیین میشود و مدارسی که برند هستند در الگوی شهریه مدنظر هستند و انتظار این است مدرسهای که برند شده و بالاترین سطح شهریه را برای آن در نظر گرفتهایم نیز همراهی کند.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی درباره فعالیتهای فوق برنامه مدارس بیان کرد: برای فعالیتهای فوق برنامه هم میزان مشخصی را در نظر گرفتهایم این برنامهها باید با هماهنگی خانوادهها و متناسب با هزینه تمام شده طراحی و به منطقه اعلام شود و هزینه آن باید متناسب با ساعتی باشد که برنامه برگزار میشود به عنوان مثال در طول تابستان که دو ماه است قرار نیست به اندازه یک سال تحصیلی هزینه بگیرند.
وی در پایان تأکید کرد: مدعی نیستیم تمام هزینههای در نظر گرفته شده را در نظر داریم اما سعی کردیم شهریه اعلام شده کفاف هزینههای معمولی مدرسه را بدهد.