نشست پنهانی واشنگتن با ریاض و تل‌آویو/ ایران در کانون رایزنی‌های امنیتی آمریکا

    کد خبر :1187366
عربستان و آمریکا

دو مقام آمریکایی و دو منبع آگاه به وب‌سایت آکسیوس اعلام کردند که دولت «دونالد ترامپ» میزبان مقامات ارشد نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی برای گفت‌وگو درباره ایران بوده است.

این نشست‌ها در شرایطی برگزار می‌شود که همزمان با افزایش تنش‌ها در منطقه و اعزام تجهیزات نظامی و ناو هواپیمابر آمریکا به غرب آسیا، نگرانی‌ها درباره احتمال بروز یک درگیری گسترده منطقه‌ای شدت گرفته است. بر اساس این گزارش، عربستان سعودی به‌طور ویژه نگران پیامدهای یک جنگ احتمالی است و تلاش دارد از مسیرهای دیپلماتیک به کاهش تنش‌ها کمک کند.

به گفته منابع آمریکایی، «ژنرال شلومی بایندر» رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه جلساتی با مقامات ارشد پنتاگون، سازمان سیا و کاخ سفید برگزار کرده است. یک منبع آگاه مدعی شد که بایندر با هدف ارائه اطلاعات درخواستی دولت ترامپ درباره ایران به واشنگتن سفر کرده است.

همچنین انتظار می‌رود شاهزاده «خالد بن سلمان»، وزیر دفاع عربستان سعودی، در جریان سفر خود به واشنگتن، نشست‌هایی را با محوریت ایران در پنتاگون، وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید، از جمله با «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ، برگزار کند. آکسیوس مدعی است که عربستان در روزهای اخیر نقش واسطه را در تبادل پیام‌هایی میان تهران و واشنگتن برای جلوگیری از تشدید بحران ایفا کرده است.

در همین حال، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در گفت‌وگویی با «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران تأکید کرده است که ریاض اجازه نخواهد داد ایالات متحده از حریم هوایی عربستان برای هرگونه اقدام نظامی علیه ایران استفاده کند.

با وجود این تحرکات، منابع آگاه تأکید دارند که در حال حاضر هیچ مذاکره جدی و مستقیمی میان ایران و آمریکا در جریان نیست. مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز بارها هشدار داده‌اند که در صورت هرگونه حمله نظامی از سوی آمریکا، پاسخ ایران قاطع، گسترده و بازدارنده خواهد بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید